Shimano Deore

Shimano Deore – Det bedste af det billigste

Shimano Deore serien indeholder et stort udvalg af komponenter til dig, som er parat til et MTB eventyr, med øget kontrol og knivskarp gearskift i de stejle stier.

Deore-serien er ofte valgt af vores MTB-ryttere, som cykler i skoven eller andet ’hårdt terræn’. Shimano Deore MTB reservedele ligger nemlig i den bedste ende af de billige shimano grupper. Kvaliteten er god, og du vil derfor opleve en fin balance imellem pris og forbedret ydeevne. Deore serien er altså både populær og prisvenlig, hvorved du også vil have let ved at finde reservedele til Shimano Deore.

Shimano Deore anbefaler vi som minimum, hvis du er en flittig Mountainbike bruger som kører regelmæssig i skov og på sten/grus. Herved slipper du også for at skulle udskifte cykeldele alt for ofte. Kvaliteten i denne gruppe er altså en del højere, end de alternative grupper under.

Deore kan fås med én klinge foran, som efterhånden er ved at være et populært valgt indenfor Mountainbiking.

Deore fra Shimano – Geargrupper til MTB

Rigtig mange cykler leveres i dag med gear fra Shimano. Hvilken Shimano gruppe, afhænger ofte af, kvalitetsniveauet på din MTB cykel. Shimano adskiller deres produkter på performance, materiale og vægt. Netop performance er særligt vigtigt på MTB. Her er du i høj grad afhængig af et skarpt gearskifte og forbedret kædekvalitet.

Deore er et godt mix af materialevalg og fokus på funktionalitet, hvilket også gør denne serie henvender sig til måde motionister og garvede MTB-ryttere på både grusstier og landevej.

Denne gruppe kan fås i mange, forskellige varianter:

 • Shimano Deore M6100 - 12 speed
 • Shimano Deore M5100 – 11 speed
 • Shimano Deore M4100 – 10 speed
 • Shimano Deore M5130 linkglide – 10 speed

Deore er iblandt den mest populære geargruppe fra Shimano, og er derfor også let at skaffe reservedele til.

Udvalgte Deore produkter

Shimano Deore M6100

Med Shimano Deore M6100 får du rig mulighed for at lege med op- og nedgearing. Her får du serveret 12-speed, som får dig til at sprinte frem i en spurt, eller indtage stejle, smalle stiler i skoven. Du vil nemlig opleve øget stabilitet og kontrol, så du kan optimere på dine færdigheder. Deore M6100 gruppen har nemlig arvet nogle af de samme teknologier, som er kendte fra de dyre grupper XTR, XT og SLX. For eksempel er der holdt fokus på en ekstra lav vægt, med den nye Beam Spider konstruktion på 12-gears kassetten, og dermed udvides Shimano’s MTB-gearing med et ekstra gear. 10-51T kassetten er med HYPERGLIDE+ tandprofil og MICRO SPLINE kassettehus.

Shimano Deore FC-M6100-1 kranksæt er fremstillet i et nyt design med Direct Mount klinge og en særlig tandprofil, som fastholder endnu bedre på kæden. Dette kranksæt er særligt udviklet til XC-ryttere.

Dele fra M6100 Deore serien:

 • Kranksæt
 • Bremsesæt
 • Kassette
 • Kæde
 • Skiftegreb
 • Bagskifter
 • Bremsekabler
 • Gearkabler

Shimano Deore M5100

Shimano M5100 er en række komponenter, som er beregnet til at opgradere din MTB.

Deore M5100 er udviklet til 11 speed, og sikrer jævne gearskift ved både op- og nedskift. Du vil opleve, at selve skiftet larmer mindre og virker mindre voldsomt. Tandprofilen på denne model er nemlig designet således, at den hjælper kæden til at klatre op og gå ned til næste tandhjul.

M5100 serien præsenterer en nydesignet 11-gears bagskifter og en ny 11-51t kassette, som er kompatibel med Shimanos HG freehub. Desuden byder den også på en bredere 11-42t kassette.

Kranksættet FC-M5100 er kompatibelt med både enkelt eller dobbelt tandhjul til 10 og 11 speed. 1x versionen fås i enten 30t eller 32t tandhjul, imens 2x er 36/22t.

Shimano Deore M4100

I modsætning til M5100-serien, som leverer opdateringer til 11-Speed, er M4100 serien udviklet til at opdatere 10-speed komponenter, med mulighed for at opgradere på dit gearsystem med et sæt nye skiftere eller kassette.

Ligesom Shimano Deore M5100-serien, er der også til M4100 komponentgruppen blevet tilføjet I-SPEC EV versionen. Dette giver mulighed for at justere stivheden og bremsekraften og dermed forbedre ergonomien for en bred række af kørestile. Der er for eksempel samme mulighed for at justere vinklen på gearstangen i forhold til bremsehåndtaget, med et justeringsinterval fra 10 grader for Deore M600 og M4100.

Shimano Deore M5130 LINKGLIDE

Den nye Linkglide teknologi bygger på HYPERGLIDE+, som er til dig der ønsker hurtige gearskift og lav vægt i mange kilometer. LINKGLIDE sørger for mindre slid på cykelkomponenter til MTB. LINKGLIDE cykeldele er designet til at være robuste og minimere den daglige slidtage betydeligt, men også sørge for et mere jævnt gearskifte, så du kan køre bekymringsløst videre, uden at være nervøs for pludselige udskiftninger eller reparationer. Tandprofilen på kasetten er finpudset, for at give toppene en unik form, og dermed reducere slid. Dertil er tænderne gjort tykkere og mere robuste, for at minimere nedgang i din hastighed på kort sigt, hvilket kan få kæden til at hoppe over. Blandt andre fordele, end et mere jævnt gearskifte (både op- og nedad), er disse dele også designet til at give mindre pedalchok, som især er vigtigt på elcykler, som kan accelerere og nedbremse hurtigt.

LINKGLIDE er testet til at være 3 gange så slidstærk som HYPERGLIDE. LINKGLIDE-teknologien er dog ikke kompatibel med andre systemer fra Shimano, og derfor er man nødt til at opgradere til en komplet LINKGLIDE serie: kassette, bagskifter, gearvælger og kæde. Det vil både øge din cykels værdi og kræve mindre vedligeholdelse, så det er investeringen værd.

LINKGLIDE er udviklet til dig, som pendler og cykler mange kilometer. Du vil opleve et mere sikkert gearskifte samt en ekstra god komfort. Cykler du MTB i skov eller på konkurrenceplan, skal du i stedet vælge HYPERGLIDE+, som er designet med en lav vægt. LINKGLIDE er derimod fremstillet til at holde længere og være mere robust og slidstærk.

Er du nybegynder på en elcykel, og er stadig ved at blive fortrolig med gearskifteteknikken, så vil du også kunne drage fordele ved at skifte til LINKGLIDE.

At vælge de rette komponenter til din cykel kan synes som en uendelig opgave. Valgmuligheder og beslutninger kan fare rundt på kryds og tværs. Vores kompetente medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig i vores kundeservice. De kan hjælpe dig med at finde frem til, hvad netop du har brug for, eller hvad du gerne vil have?