Sådan vedligeholder du din cykel om vinteren

Er du en af dem, der jævnligt bruger din cykel, selvom det er vinter og minusgrader udenfor? I så fald er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din cykel, ellers risikerer du, at din cykel ikke holder så længe.

Frost og salt på vejene er hård ved din cykel, og derfor er det særlig vigtigt, at du også vedligeholder din cykel om vinteren. En vedligeholdt cykel har en meget længere levetid end cykler, der ikke bliver vedligeholdt. Ved at bruge lidt tid på at vedligeholde cyklen, kan du hurtigt spare penge på reparationer og dermed også øge din cykels levetid.

Vask din cykel

En ren cykel kører bedre og holder længere. Når det er vinter, er det nødvendigt at vaske din cykel oftere for at holde den ren for skidt og salt. Når temperaturen nærmer sig frysepunktet, bliver der spredt salt på de danske veje og cykelstier, og det er ikke godt for din cykel. Får saltet lov til at blive siddende på din cykel for længe, risikerer du, at din cykel eller dele af den ruster.

Når det er vinter anbefaler vi, at du vasker din cykel med sæbevand cirka hver anden uge. Sørg for at rengøre din cykel grundigt med en børste, så alt skidt og salt fjernes. Når du har vasket cyklen, skal du skylle efter med rent vand og lade cyklen tørre. Vil du være ekstra god ved din cykel, kan du give den polish, så afvises skidt og snavs.

Produkter du skal bruge:

Plejeprodukter til cykel

Smør din cykel

Alle bevægelige dele på din cykel skal smøreres med olie. Olien forlænger nemlig levetiden på din cykel. Det er særlig vigtigt at smøre kæde, tandhjul og gear, så opnår du størst køreglæde på din cykel. Når du træder i pedalerne er det kædens opgave at overføre kraften til hjulene. En beskidt kæde kræver flere kræfter, og slider hårdt på din kæde og cykel.

Når det er vinter anbefaler vi, at du bruger en lidt tykkere olie, fordi den holder bedre i vintervejret. Du bør smøre din kæde og andre bevægelige dele hver uge i perioder, hvor der er sne og salt på vejene.

Produkter du skal bruge:

Kædespray & olie