Cykelhjelme

Køb af cykelhjelm på nettet

Desværre er det ikke lovpligtigt at køre med cykelhjelm, men det er ganske sund fornuft at gøre det.

Der er rigtig mange, som kræver af deres børn, at de skal køre med cykelhjelm, men hvor de ikke selv gør det. Vi synes, at man som voksen skal være en rollemodel for de mindste, også når det gælder cykelhjem.

Alle test viser, at risikoen for en alvorlig hoved skade mindskes væsentligt, når man benytter en godkendt hjelm.

Det er de færreste af os, som ville køre knallert uden at have en hjelm på og alligevel kører rigtig mange af os stadig cykel uden at benytte en hjelm. Argumentet for at køre uden, er for langt de fleste, at de har styr på det og at de ikke kører særligt hurtigt. Desværre er fakta sådan, at man ikke selv er herre over alt ude i trafikken og derfor kan man sagtens blive ramt af fx en personbil – og den kører hurtigt og derfor kan den lave en væsentlig skade på en cyklist.

Herunder kan du se nogle af de punkter, som er vigtige at tage i betragtning, når man skal ud og købe sig en ny cykelhjelm:

  • Pris
  • Godkendelse
  • Kvalitet
  • Pasform

Godkendte cykelhjelme

Alle de cykelhjelme, som er i handlen i Danmark, er godkendte. Man må ikke sælge hjelme, som ikke opfylder den europæiske standard. Dette giver forbrugeren en vis sikkerhed for, at de køber sig en god og sikker hjelm til cyklen.

CE EN 1078 er den normale standard, som man godkender cykelhjelme efter i Europa. Mange af hjelmene har også indbygget MIPS protection, og her vil det tydelig fremgå af teksten om den pågældende cykelhjelm har MIPS. Du kan læse hvad MIPS er her.

Hvis man gerne vil have en hjelm, som yder en beskyttelse ud over det sædvanlige, så kan man med fordel kigge efter de cykelhjelme, som også er godkendt efter amerikansk standard. Der er meget strengere krav til godkendelse efter en amerikansk standard indenfor næsten alt og dette gælder også for cykelhjelme.

En cykelhjelm som passer – find den rigtige størrelse

Uanset hvor god en godkendt hjelm man køber, så vil den aldrig beskytte godt, hvis den ikke passer til ens hoved. Derfor er det vigtigt, at man finder en cykelhjelm, som har den omkreds, bredde og længde, som er nødvendig for at den sidder godt på hovedet.

Når man skal vælge cykelhjelm, så er det ikke nok, at man får en som er stor nok i omkredsen. Hvis cykelhjelmen er for smal eller for kort, så får man enten ondt, der hvor hjelmen trykker og ellers kommer man til at købe sig en hjelm, som er for stor, for at den ikke skal trykke. Hvis man har en hjelm, som er for stor, så giver dette et frirum enten foran eller i siderne på hjelmen og så får man ikke den beskyttelse, som hjelmen oprindeligt skulle yde.

Foruden at hjelmen kan falde af eller flytte sig i forbindelse med et styrt eller en påkørsel, så vil et slip i hjelmen betyde, at hovedet vil få et slag mod indersiden af hjelmen. Hvis en hjelm sidder til, så er den lavet, så den både beskytter mod stød og mod den rotation, som ofte vil komme i forbindelse med sammen stød med andre genstande. Hvis en cykelhjelm ikke sidder til og hvis den ikke er spændt ordentligt fast, som kan den ikke yde den optimale beskyttelse.

Hvis du vælger at købe din cykelhjelm online, kan det derfor være en rigtig god ide at kigge efter både længde- og breddemål på en hjelm, så man slipper for bøvlet med at sende hjelmen frem og tilbage.

Billige cykelhjelme og gode tilbud

Der findes et hav af cykelhjelme og de findes også i et hav af prisklasser. Selvom det kun er tilladt at sælge godkendte hjelme, så bør man alligevel tænke lidt over, hvilken man køber.

Når man køber en billig cykelhjelm, så får man kun en hjelm, som lever op til de nødvendige krav. Man får ikke en masse ekstra komfort i form af en der er dejlig let eller godt ventileret. Hvis man køber en der er billig, så vil man ofte få en, som har en inderskal, der er lavet af flamingo og en skal udenpå af fx plastik. I flamingoen er der så nogle huller, hvor man kan få lidt luft ind og det er så det.

Med en meget billig cykelhjelm kan man godt komme ud for, at man får en cykelhjelm, som er ekstrem varm om sommeren eller ekstrem kold om vinteren. Hvis man vælger at købe en cykelhjelm i en lidt højere prisklasse, så vil en af de steder, hvor man virkelig kan mærke, at man får noget for sine penge netop være i ventilationen af hjelmen.

Kvalitet

Hvis man gerne vil have noget mere for sine penge, så kan der være store besparelser i at holde øje med tilbud. Der sker en kæmpe udskiftning af cykelhjelme, da det er et sted, hvor man er meget opmærksom på, at man følger trenden med nye farver og designs løbende.

Derfor kan man ofte få fat i nogle udgåede modeller og købe sin cykelhjelm i outlet salg eller bare som en del af et godt udsalg. Hvis man vælger at købe sin hjelm på tilbud, så kan man ofte få en rigtig lækker cykelhjelm med god komfort til samme pris som nogle af de billigste cykelhjelme på markedet til vejledende pris.