Cykelhjelm
Hos Cykelpartner har vi altid et stort udvalg af cykelhjelme. Uanset om du er på udkig efter en highend kvalitets cykelhjelm, den mere prisvenlig hjelm eller hjelmen lige midtimellem, så har vi et stort sortiment. Du kan altid finde cykelhjelme på tilbud, uanset om du leder efter en MTB hjelm, racerhjelm, urbanhjelm eller en cykelhjelm til børn.
Alle cykelhjelme i Cykelpartners sortiment er selvfølgelig godkendte!
Pas på jer selv og jeres børn - cykel altid med cykelhjelm på!
Alle test viser, at risikoen for en alvorlig hoved skade mindskes betydeligt ved brug af en godkendt cykelhjelm. Der findes utallige cykelhjelme på markedet og det kan være svært at navigere rundt i, hvilken hjelm der er den rette for dig eller dit barn. I guiden herunder giver vi en beskrivelse af de forskellige typer af hjelme – og hvilke fordele de hver især giver dig, indenfor de forskellige genrer af cykling.
Når du kører racercykel, er der flere parametre, som er meget anderledes end hvis du fx kører MTB eller pendler til og fra skole eller job. Du opnår oftest en meget højere fart og du anvender typisk kun hjelmen i det varmeste halvår. – i hvert fald hvis du bor i Danmark. Disse parametre gør, at hjelmen skal kunne opfylde nogle andre behov end en almindelig urban cykelhjelm.
En racercykelhjelm bliver overvejende produceret, med henblik på optimering af disse punkter:
Mange landevejsryttere cykler udelukkende i årets varmeste halvår og cykler lange distancer med en høj puls! - og det stiller selvfølgelig store krav til ventilationen i hjelmen.
Du har udelukkende mulighed for at opnå en god ventilation til din hovedbund, ved at sørge for at din racerhjelm er udstyret med gode ventilationshuller – dvs. huller som både sørger for at tage masser af luft ind, samt huller som gør det muligt for luften at trænge ud igen.
Grundet hjelmens lethed og den store mængde ventilationshuller, kan det være nødvendigt at cykle med en hjelmhue indenunder, hvis du anvender hjelmen om efteråret eller i vintermånederne.
Når du cykler på en racercykel, cykler du ofte med en væsentlig højere fart, end når du cykler på en alm. citybike eller mountainbike. - og det betyder desværre også, skaderne risikerer at blive endnu større, hvis du skulle være så uheldig at komme ud for et styrt.
I tilfælde af styrt er det vigtigt at hjelmen er i stand til at tage imod et kraftigt slag og evt. beskytte mod den roterende bevægelse, som du kan risikere at udsætte din hjerne for under et styrt.
En måde at opnå ekstra beskyttelse til dit hoved, kan være at investere i en hjelm med indbygget MIPS-teknologi (som er en ekstra inderskal) - for MIPS-teknologi beskytter netop mod roterende bevægelser i faldet.
Du kan læse mere om MIPS-teknologi her
Når du cykler på racercykel, er det ofte for at opnå en høj fart! Og der kan hurtigt gå konkurrence i den, når flere gutter er afsted sammen og alle ønsker at være den hurtigste.
En af måderne du kan optimere din fart på, er ved at eliminere luftmodstanden mest muligt (–hvis den hurtigere fremdrift altså ikke skal komme af at træde ekstra i pedalerne!) Og her kommer aerodynamikken ind i billedet. Jo mere aerodynamisk din hjelm er, jo mindre luftmodstand vil du opleve mens du cykler – og derfor får du mulighed for at opnå en lidt højere fart ved at vælge en aerodynamisk hjelm.
Mange tænker måske at det kan lyde som en meget lille optimering. Og her må vi være ærlige – det er ikke en aerodynamisk hjelm der alene udgør en kæmpe forskel. Det er derimod summen af mange små forbedringer, der tilsammen skaber en stor forskel på landevejen.
Mange producenter af racerhjelme går meget op i netop denne detalje når de udvikler nye hjelme, mens andre producenter udelukkende går efter at fange rytternes interesse via et smart design. Du skal derfor gøre det op med dig selv, hvad der er det vigtigste for dig.
Præcis som med aerodynamikken, kan en letvægtshjelm også have betydning når det kommer til en hurtigere fremdrift på landevejen. Vægten har nemlig lige så stor betydning som vindmodstanden, for jo mere du vejer, jo flere kræfter skal du bruge på at opnå fremdrift.
Normale cykelhjelme til race er ofte produceret i plast, mens de helt lette racerhjelme ofte er produceret i carbon (som er en form for glasfiber), og vejer markant mindre end en hjelm i plast. En god carbon hjelm med mange vævninger er desuden lige så stærk som en hjelm i plast – så når du vælger en carbon hjelm betyder det ikke samtidig, at du går på kompromis med hverken kvalitet eller sikkerhed.
Hvis du er på udkig efter en ny mountainbike hjelm er det vigtigt, at du starter med at finde ud af, hvilke behov du ønsker at få dækket med den nye hjelm. På den måde sikrer du dig at hjelmen lever op til dine krav og at du kan anvende hjelmen i mange år.
En hjelm til mountainbike adskiller sig fra andre hjelme ved ofte at have en bedre beskyttelse af nakken, en ekstra stor visir/skygge til beskyttelse mod solen og vildfarne grene i skoven.
Inden du køber en ny hjelm til brug på MTB, anbefaler vi at du tager stilling til følgende underpunkter – for via denne proces, har du størst chance for at ende op med en hjelm som du bliver glad for mange år ud i fremtiden.
MIPS er en ekstra sikkerhed som er indbygget i selve hjelmen (meget kort fortalt, er det en ekstra inderskal som bidrager med ekstra fleksibilitet i tilfælde af styrt). Når du skal købe ny MTB hjelm anbefaler vi at du tager stilling til, om det er noget du ønsker at din nye hjelm skal indeholde.
Er du nysgerrig på at vide mere om MIPS, kan du med fordel se denne korte video.
Den største forskel på en hjelm til mountainbike og en cykelhjelm til f.eks. landevejskørsel er, at mountainbike hjelme har en skygge på. På rigtig mange MTB hjelme er denne skygge løs/aftagelig og justerbar i vinklen, mens den på mange andre hjelme er en integreret del af selve hjelmen. Skyggen på MTB hjelmen er beregnet til at beskytte dit ansigt mod solens stråler og vildfarende grene når du cykler i skoven. Når man kører i skoven, kan det ikke helt undgås, at man får grene i ansigtet – men med skygge på hjelmen, vil denne være med til at lede grene over hjelmen i stedet for ned i ansigtet.
Når du skal vælge en cykelhjelm til mountainbike, bør du først og fremmest gå efter en hjelm som er behagelig at have på hovedet og som funktionsmæssigt passer til dine behov.
De fleste ryttere har en tendens til gerne at ville matche farve og design på både cykel, gear og beklædning – og det forstår vi godt! Vi vil dog anbefale at farvevalget på hjelmen er sekundær når du skal vælge din nye MTB hjelm. Du bør først udvælge model og efterfølgende vælge imellem de farver som er tilgængelige indenfor modellen.
Klassiske farver som hvid, mat hvid, sort, mat sort og grå er ofte en favorit på MTB hjelme – og disse farver indgår næsten altid indenfor alle modeller af MTB hjelme.
Præcis som med andre cykelhjelme er det en forudsætning at din MTB hjelm sidder ordentligt på hovedet, for at give optimal beskyttelse og sikkerhed.
Mange søger svaret på, hvilken MTB cykelhjelm der er den bedste. Og dette er desværre nærmest umuligt at give et konkret svar på, da både pasform og præferencer varierer meget individuelt fra rytter til rytter.
Hvis du googler ”bedst i test” vil du finde mange forskellige svar på spørgsmålet. Testene er meget brugbare, da de giver dig mulighed for at læse andre rytteres erfaringer med hjelmene. Vi anbefaler dog at du er opmærksom på hvilke kriterier de forskellige MTB hjelme bedømmes ud fra, og til hvilket formål.
Kortsagt afhænger spørgsmålet ”Bedste MTB hjelm” af hvilket prisniveau du kigger blandt, om den skal være med eller uden MIPS, eller om du cykler cross-country, enduro, trial, downhill eller dirt jump. Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig på tlf: 39403131 på alle hverdage, hvis du ønsker at finde svar på, hvilken MTB hjelm der er bedst til netop dit behov.
Alle vores cykelhjelme til MTB er selvfølgelig godkendte efter europæisk standard og er alle i en god kvalitet.
Begrebet urban-hjelm dækker over cykelhjelme der anvendes til alm. hverdagsbrug. Som fx hjelme der anvendes til pendling til og fra arbejde eller til og fra skole. I en lidt bredere forstand kan man sige, at alle hjelme der ikke anvendes til en specifik gren indenfor cykelsporten, kan gå under betegnelsen urban cykelhjelm.
Denne type hjelm henvender sig til mange cyklister og derfor vil du også opleve et stort udvalg, når du søger blandt urban-hjelme. Størstedelen af vores kunder vælger en klassisk sort eller hvid cykelhjelm, uden for mange iøjnefaldende detaljer. Men vi ser en tendens til, at flere og flere ønsker at skille sig ud ved at købe en cykelhjelm med farve og/eller motiv.
I forhold til størrelse og pasform er en urbanhjelm ofte let at justere og du opnår derfor en rigtig god pasform. Justeringen foregår via et drejespænde i nakken og selve justeringen tager kun få sekunder. Denne funktion er praktisk, da det giver mulighed for at ændre i størrelsen, alt efter om du har hjelmhue under eller ej.
Når du køber en ny cykelhjelm, kan du med fordel overveje om den skal have indbygget MIPS-teknologi. Mips-teknologi er en ekstra fleksibel inderskal, som minimerer din risiko for at få hjernerystelse, hvis uheldet skulle være ude. Vil du gerne vide mere omkring MIPS, kan du klikke her.
En skaterhjelm er en rigtig populær cykelhjelm blandt både børn og voksne. Funktionaliteten i en skaterhjelm er stort set den samme, som den er i en almindelig urban cykelhjelm og alle skaterhjelme hos Cykelpartner.dk er også godkendt til brug som cykelhjelm.
Modsat for år tilbage, kan du nu få en skaterhjelm med en virkelig god komfort. Og i dag produceres mange skaterhjelme direkte med henblik på brug som cykelhjelm og netop derfor er både sikkerhed og komfort blevet forbedret gennem årene. Så hvis du synes, at en skaterhjelm passer bedst til det look du ønsker at opnå, kan du sagtens gå med en skaterhjelm.
En skaterhjelm kan anvendes til både cykling, skateboard, rulleskøjter og meget mere.
En af de ting du bør være opmærksom på, er at der ofte er meget bedre mulighed for at justere størrelsen på en urban cykelhjelm, end der er på en skaterhjelm og i særdeleshed er det lettere at opnå en god komfort.
Primære forskelle på urban- og skaterhjelm:
Når vi nævner cykelhjelme til børn, er der oftest tale om cykelhjelme til børn indenfor aldersspændet mellem 1-7 år. Så snart børn bliver omkring 8 år og opefter, begynder de at efterspørge et mere neutralt design, uden for mange farver og motiver. Hjelme til sidstnævnte aldersgruppe, benævner vi derfor cykelhjelme til junior.
Udover designet på cykelhjelmen, bør du også overveje hvor godt ventileret cykelhjelmen til dit barn skal være. Men vær opmærksom på, at en meget åben hjelm er god om sommeren og kold om vinteren – og omvendt. Derfor bør du overveje hvilke tidspunkter på året dit barn cykler mest.
Cykler barnet primært i de varme måneder, så køb en børnecykelhjelm med god ventilation. Når de bliver vinter har i mulighed for at supplere med en hjelmhue indenunder.
Vi anbefaler at dit barn bærer cykelhjelm under følgende aktiviteter. Jo mere konsekvent du er omkring brugen af cykelhjelm, jo hurtigere vil det blive en rutine for barnet at cykle med cykelhjelm:
Børn i alderen 1-7 år vokser hurtigt – så vær opmærksom på, at hjelmen ikke bliver for lille med tiden. Børn er nemlig ikke altid de bedste til selv at give udtryk for sådanne ting.
Det kan være en svær proces at overbevise de mindste børn om, at det er en nødvendighed at cykle med cykelhjelm. Og skal vi være ærlige, så bliver en cykelhjelm heller aldrig det mest komfortable at bære! Heldigvis er der råd! - du kan nemlig finde et stort udvalg af smarte cykelhjelme til børn, som ligefrem kan være med til fremme lysten til at bære cykelhjelm. Herunder hjelme med Frozen (Frost), Cars, Avengers, Spiderman, heste og mange flere.
Før du udvælger en cykelhjelm, anbefaler vi at du tager stilling til følgende:
Der findes selvfølgelig mange flere parametre du kan tage stilling til, men ovennævnte er de mest grundlæggende indenfor valget af cykelhjelme til børn.
Når først børn bliver omkring de 7-8 år, begynder flertallet at vælge en cykelhjelm med et mere neutralt udtryk, som f.eks. en helt sort cykelhjelm, en helt hvid cykelhjelm eller en skaterhjelm med et smart udtryk.
Bortset fra designet, er der ikke forskel på cykelhjelme på børn og junior.
Når først børn når 7-8 års alderen begynder de at færdes mere i trafikken – også på egen hånd – og derfor bliver ekstra synlighed også mere aktuelt i denne alder. En af måderne dit barn kan opnå en øget synlighed på, er ved at anvende en cykelhjelm med integreret LED-lygte.
En LED-lygte som er integreret i cykelhjelmen, vil ikke blive betragtet som en godkendt lygte og dit barn skal derfor fortsat køre med både for- og baglygte når det færdes i trafikken. Du bør i stedet se det som en ekstra sikkerhed, som er fordelagtigt placeret hvor dit barn er højest når det sidder på cyklen.
Cykelhjelme til børn fås i mange forskellige designs og farver – og netop det store udvalg af cykelhjelme gør, at børn let kan finde en cykelhjelm de vil elske! Og sidstnævnte er ofte en klar forudsætning for, at børn bliver glade for at køre med cykelhjelm og ikke mindst respekterer at de skal cykle med cykelhjelm. Særligt disse typer cykelhjelme hitter blandt børn:
De fleste børn elsker at være med i processen når der købes ny hjelm – i hvert fald når der skal vælges design og farve! Men vi anbefaler at pasform og komfort altid kommer i anden række.
Gennem de senere år er flere og flere producenter af cykelhjelme begyndt at anvende magnet-spænde som lukkemekanisme på cykelhjelme. Og magnet-spænder er ikke alene lettere at håndtere – de mindsker også samtiden risikoen for at barnet bliver nappet under hagen, ganske markant!
Vores erfaring siger desværre, at når først et barn har prøvet at blive nappet under hagen i forbindelse med at cykelhjelmen spændes, bliver de bange hver gang hjelmen skal spændes fremadrettet.
Bla. Abus og Nutcase er blandt de producenter som hyppigt anvender magnet-lukning i deres cykelhjelme til børn.
Du kan finde flere guides på nettet som anbefaler specifikke størrelser på cykelhjelme til børn, inddelt efter alder. Disse guides er ofte retvisende – men husk, at børns hoveder er forskellige og derfor anbefaler vi at du altid måler omkredsen på dit eget barns hoved, inden du investerer i ny cykelhjelm. Du kan se en udførlig guide til opmåling af dit barns hoved her og den vejledende størrelsesguide på cykelhjelme til børn herunder:
* Børn vokser meget forskelligt - og det gør deres hoveder helt naturligt også. Tag derfor altid udgangspunkt i dit barns aktuelle omkreds, i stedet for alder, når du skal vælge den helt rigtige cykelhjelm til dit barn.
Når du har baby med på cykeltur, foregår det oftest i en cykelstol, ladcykel eller i en cykeltrailer. Fælles for disse transportformer er, at dit barn oftest sidder tilbagelænet/afslappet og har god støtte til ryggen/nakken. Netop denne støtte gør, at du bør være opmærksom på at anskaffe en cykelhjelm med så flad en nakke som muligt, da barnet ellers vil komme til at sidde i en akavet foroverbøjet stilling.
Mange producenter er selvfølgelig opmærksomme på dette og designer mange af deres cykelhjelme til de mindste, med fokus på at hjelmene skal være mest mulig flad bagtil. Dette gælder faktisk både cykelhjelme til baby og børn helt op til 7-årsalderen, da nogle børn fortsat transporteres rundt i ladcykel eller cykeltrailer i denne alder.
Du kan læse mere om Cykelhjelme til baby via vores guide.
Ligesom med en almindelig cykelhjelm er det vigtigt at finde den fullface hjem, som passer til netop dit hoved. Nogle fullface hjelme har dog den smarte funktion, at du kan flytte på puderne inde i hjelmen, til du opnår den optimale pasform.
Der er stor forskel i udsynet i hjelmene og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på at få en hjelm med det rette udsyn til dit behov.
Fullface hjelme er selvfølgelig produceret i et utroligt stærkt materiale, som er i stand til at tage imod de voldsomme slag og stød, som hjelmen risikerer at blive udsat for. Grunden til at en fullface hjelm er ekstra hårdfør, skyldes selvfølgelig at den anvendes i sport hvor der bliver gået ekstra hårdt til den, som f.eks. BMX og downhill, hvor der eksperimenteres med tricks og stunts på banen.
BMX hjelme er smarte og har oftest et mere råt udseende, end en almindelig cykelhjelm har. Dog skal du være opmærksom på, at denne type hjelm ofte er markant tungere og ikke giver helt den samme komfort.
Fullface hjelme, og til dels også BMX hjelme, kan begge til forveksling ligne en hjelm som anvendes til motorsport. Det er på ingen måde samme type hjelm og de må derfor ikke forveksles med hinanden.
Når du skal investere i en BMX eller fullface hjelm er det vigtigt at du er opmærksom på vægten, da denne type hjelme fylder meget på hovedet og derfor helt naturligt, også vejer mere end andre hjelme. Vægten er særlig vigtig i forhold til komforten, da en alt for tung hjelm vil føles meget ukomfortabel på hovedet og kan belaste dine nakkemuskler unødig meget.
En hjelm til enkeltstart er en langt mere kompliceret sag, end en almindelig cykelhjelm.
Hvis du har brug for hjælp og vejledning til køb af en tri-hjelm eller enkeltstartshjelm, anbefaler vi at du kontakter vores kundeservice, som kan guide dig frem til en enkeltstartshjelm som matcher netop dit behov.
Der findes et enormt stort udvalg af cykelhjelme – og de findes i alle prisklasser, fra omkring hundrede kroner og op til flere tusinde kroner. Og der ER selvfølgelig sammenhæng mellem pris og kvalitet.
Alle cykelhjelme på det danske marked skal være godkendt! Derfor vil den hjelm du ender med at købe, overholde alle gældende regler, hvad angår sikkerhed/EU-standard. Det betyder, at uanset hvilken cykelhjelm du ender med at købe, så vil hjelmen være sikker! Det er vigtigt at få slået helt fast!
Når du køber en dyrere cykelhjelm, får du som regel også noget ekstra! Det vil ofte være f.eks.:
Alle disse kvaliteter koster ofte ekstra i en cykelhjelm – set i forhold til en prisbillig standard cykelhjelm. Så hvis du vil have de nyeste teknologier og ekstra sikkerhed, så koster det ofte ekstra.
Cykler du meget – hvad enten det er som pendler til og fra arbejde eller som motionscyklist – så kan det ofte være en god investering at købe en cykelhjelm med ekstra features, da det øger komforten markant.
Nej, det er ikke lovpligtigt at bruge cykelhjelm på en almindelig cykel, men dog anbefaler vi under alle omstændigheder stadig, at du benytter en cykelhjelm, når du begiver dig ud på dine mange cykelture. Uanset om du er en erfaren cyklist eller ej, så er det den bedste måde at beskytte dit hoved på. – Og spørger du os, så er det simpelthen ikke risikoen værd at cykle uden. Statistikkerne viser også at mange cyklister har taget rådene til sig om at anvende en cykelhjelm.
Ja, de samme regler gælder når du cykler på el-cykel (op til 25 km/t). Det er derfor ikke lovpligtigt at bære cykelhjelm når du cykler på en almindelig el-cykel. Du skal dog være opmærksom på, at der pr. 1. januar 2022 blev indført en ny lovgivning vedr. brug af cykelhjelm på motoriserede cykler med en hastighed op til 45 km.t (speed pedelec), og denne type el-cykel kræver brug af en e-cykelhjelm som er særlig godkendt til brug på el-cykler. Helt specifikt skal du sikre dig at hjelmen lever op til NTA 8776 standard.
Vil du læse mere om lovgivningen om motoriserede køretøjer, kan du gøre det via linket her.
Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af cykelhjelme til både børn og voksne, indenfor alle grene af cykelsporten.
Uanset hvilket tidspunkt du besøger cykelpartner.dk, vil du altid kunne finde kvalitets cykelhjelme på tilbud eller udsalg. Vi kører også ofte kampagner på specifikke brands eller modeller – f.eks. i forbindelse med lancering af et nyt produkt.
Flere gange om året får vi nye kollektioner på lager og i den forbindelse kommer mange af de tidligere modeller på udsalg. Det betyder, at du har mulighed for at købe en kvalitets cykelhjelm til en virkelig skarp pris eller får mulighed for at købe en prisbillig cykelhjelm til en endnu vildere pris.
Du kan nemt finde gode kvalitetscykelhjelme på tilbud, så der er mulighed for at få meget hjelm for pengene. Markedet for cykelhjelme er kæmpe stort, og ligesom med tøj, kommer der nye modeller og farver hele tiden. Derfor vil du næsten altid kunne finde tilbud på cykelhjelme, også på dem i høj kvalitet.
Vil du derimod være sikker på at finde en cykelhjelm med de nyeste teknologier, med nye og skarpe godkendelser, de nye farver og modeller, vil prisen også være derefter.
Bruger du ofte din cykelhjelm, kan du med fordel gå efter en rigtig kvalitets cykelhjelm. De nytænker hele tiden pasformen, materialerne og meget andet der gør, at nye og gode cykelhjelme, bare er en klasse for sig. Der er ingen tvivl om at pris og kvalitet hænger sammen, og nogle brands er ekstra skarpe på at lave cykelhjelme, som også kan bruges af professionelle.
Der findes et enormt udvalg af cykelhjelme - og de findes i alle prisklasser. Selvom det kun er tilladt at sælge godkendte hjelme, bør du alligevel tænke over, hvilken cykelhjelm du køber.
Vælger du at købe en billig cykelhjelm, får du en hjelm, som lever op til de nødvendige krav. Der vil som regel være sparet på de detaljer, som giver øget komfort, og materialet vil føles anderledes end ved de dyre modeller.
Hvis du i stedet for en billig cykelhjelm, vælger at købe en cykelhjelm i en lidt højere prisklasse, vil du ofte mærke en meget bedre ventilation, og bedre pasform.
Alle cykelhjelme i Cykelpartners sortiment er selvfølgelig godkendte efter gældende regler og standarder! Så du kan trygt købe din næste cykelhjelm hos os.
Vi anbefaler altid at være opmærksom på følgende, når du køber en ny cykelhjelm
Heldigvis er det slet ikke lovligt at sælge cykelhjelme i Danmark, hvis de ikke er godkendte og opfylder europæiske standarder. Dette er med til at give dig en god tryghed når du køber ny cykelhjelm, uanset om du køber den online hos Cykelpartner, online et andet sted eller køber den i en fysisk butik.
CE-godkendelse og EN 1078 standard er obligatorisk for alle cykelhjelme som sælges i Danmark og vil ofte benævnes som CE EN 1078 på hjelmene.
Du er måske stødt på begrebet MIPS i forbindelse med cykelhjelme før. Men hvad betyder MIPS egentlig? - og er det noget du bør kigge efter, næste gang du skal have ny cykelhjelm eller købe en ny cykelhjelm til dit barn?
En klassisk cykelhjelm er produceret ved hjælp af 2 lag (en inder- og en yderskal), som er enten limet eller støbt sammen. Denne konstruktion giver ikke nogen fleksibilitet under styrt, da disse to skaller ikke kan bevæge sig uafhængig af hinanden.
Dette betyder at en alm. cykelhjelm uden MIPS, er designet til at beskytte og modstå de tryk der opstår direkte ind på hjelmen. Men desværre sker langt fra alle ulykker, ved at du rammer hovedet/hjelmen ned i asfalten i en 90-graders vinkel. Sandheden er, at de fleste rammer asfalten med en mere spids vinkel.
MIPS betyder "Multi-Directional Impact Protection System" og kort fortalt betyder det, at hjelmen har indbygget en ekstra beskyttelses-skal, som er i stand til at give sig 10-15 mm. i forhold til den inderste skal – og dermed absorbere og reducere påvirkningen fra slaget, uanset hvilken vinkel du styrter i. Din hjerne ligger i væske og kan helt naturligt give sig en smule. Og det er ud fra det faktum, at man har udviklet MIPS systemet.
MIPS-teknologien er opfundet i Sverige og det er videnskabeligt bevist, at hjelme med MIPS kan absorbere og reducere påvirkninger fra slag og stød. Herunder også fra den roterende energi som overføres til hjernen i forbindelse med stød.
MIPS kan være svært at forklare, men i videoen her kan du se vores kollega Lars, forklare mere om MIPS-teknologien og dens fordele.
Det allervigtigste når du køber en ny cykelhjelm er selvfølgelig størrelsen! Hvis hjelmen er enten for lille eller for stor, vil den ikke give en optimal beskyttelse, og ender derfor med at være en falsk tryghed.
Via vores videoguide har du mulighed for at lære mere omkring hvordan du finder den korrekte størrelse cykelhjelm til dig eller dit barn. Du har også mulighed for at læse videre, hvis du hellere vil opdateres via tekst.
Selve størrelsen på cykelhjelmen finder du ved at måle omkredsen på dit hoved, ca. 1.5-2 cm. over dine øjenbryn (eller der hvor du er bredest) Målebåndet kører du fra dine øjenbryn og rundet bag ørerne, til målebåndet til sidst når sammen. Antallet af cm. udgør din korrekte størrelse cykelhjelm.
Du kan med fordel kigge efter både længde og bredde på cykelhjelmen, da det ikke udelukkende er omkredsen, der er afgørende for valg af cykelhjelm. Hvis en cykelhjelm er for smal eller for kort til dit hoved, kan du opleve at få ondt i hovedet. Er hjelmen for stor, går du derimod på kompromis med sikkerheden. (en hjelm der er for stor, kan give et slag mod indersiden af hjelmen, hvorimod en korrekt størrelse hjelm både beskytter mod stød og rotation)
De fleste cykelhjelme har et størrelsesspænd på 3-5 cm./størrelser, men det varierer meget fra producent til producent, hvilket spænd de anvender.
De fleste hjelme er udstyret med et drejespænde i nakken, som gør det muligt at tilpasse størrelsen yderligere. De fleste hjelme kan udelukkende justeres i omkredsen, men du vil opleve at nogle af de dyre hjelme også kan tilpasses både i omkreds og højde.
Du kan købe nok så dyre cykelhjelme, men hvis den ikke passer dit hoved ordentligt, vil du alligevel ikke få den fulde beskyttelse. - så sørg for at vælge den rigtige størrelse på din nye cykelhjelm.
Når du køber en ny cykelhjelm, følger der ikke en mindst holdbarhedsdato med og det kan derfor være svært at vurdere, hvornår du trænger til at udskifte din cykelhjelm med en ny.
Her kommer et par tommelfingerregler til hvordan du bør behandle din hjelm og hvornår du bør overveje at udskifte den.
Særligt punkt 3 er væsentligt. Uanset hvor lille et styrt du har været involveret i, bør du altid udskifte din cykelhjelm, da den kan have skader i EPS-konstruktionen, som du ikke umiddelbart kan se med det blotte øje. Når først hjelmen har været udsat for et styrt, er du derfor ikke garanteret, at hjelmen kan absorbere samme mængde energi næste gang.
En god cykelhjelm er ofte ikke billig – og derfor kan det sagtens betale sig, at udskifte slidte dele, i stedet for at købe en helt ny hjelm.
Blandt vores udvalg af reservedele til cykelhjelme finder du bla. andet:
De fleste af os kender det! – om vinteren er det en kold fornøjelse at cykle med cykelhjelm og man kan blive fristet af, at skifte hjelmen ud med en dejlig varm hue. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være!
Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af hjelmhuer til både børn og voksne, som du kan bære under din cykelhjelm. En hjelmhue er tyndere og lettere i materialet end en vinterhue, og fylder derfor ikke så meget under hjelmen. Hjelmhuer findes i mange udgaver og kan sagtens være både vindtætte, vandtætte og isolerende.
Du kan finde vores udvalg af hjelmhuer her.
Et andet alternativ til beskyttelse mod vind og vejr, er et hjelmcover til din cykelhjelm, som du i løbet af få sekunder kan trække over din hjelm. Et hjelmcover beskytter primært mod vind og vand.
Du kan se vores udvalg af tilbehør til cykelhjelme her.
Har du spørgsmål til nogle af vores cykelhjelme, kan du altid kontakte vores kundeservice som sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage på telefon 39403131 eller via mail til info@cykelpartner.dk. Du kan også være heldig at finde svar på dine spørgsmål via Guiden om cykelhjelme her.
Det er desværre ikke lovpligtigt at køre med cykelhjelm, men vi opfordrer selvfølgelig alle til at gøre det - både børn og voksne!