Elektrolytter

Hvis du dyrker hård og intensiv træning og sveder meget undervejs, mister din krop helt naturligt vigtige næringssalte og mineraler.

Disse næringssalte og mineraler går under betegnelsen elektrolytter og er en nødvendighed for kroppen, for at opretholde en god væskebalance. Ved at indtage elektrolytter tilfører du næringssalte og mineraler til kroppen på ny.

Elektrolytter som tabs og pulver

Viser 1 til 37 af 37

Elektrolytter som tabs og brusetablet

Elektrolytter anvendes oftest i form af tabs/brusetabletter, som opløses i et glas vand eller i din drikkedunk. Det er dog også muligt at købe forskellige former for energipulver, hvor elektrolytter indgår direkte i produktet. 

Elektrolytter kan anvendes både før, under og efter træning og findes i mange forskellige smagsvarianter. Mange producenter har også varianter der indeholder koffein og bidrager med et ekstra boost energi til din træning.

Hvad er elektrolytter og hvorfor er de vigtige for kroppen?

Elektrolytter er kroppens naturlige salte (mineraler) og består af bla. natrium, calcium og kalium. Balancen i dine naturlige salte (elektrolytter) har stor indflydelse på din krops væskebalance og det er derfor ikke helt uvæsentligt at forholde sig til de mineralholdige elektrolytter hvis du træner meget. 

Hvis din væskebalance ikke er optimal, kan det bl.a. medføre en øget tendens til kramper i dine muskler, hovedpine og koncentrationsbesvær. Det skyldes at mangel på elektrolytter forhindrer kroppen i at binde væske og hvis kroppen ikke kan binde væske, vil du have større risiko for dehydrering.

Iform.dk har mere information om elektrolytters påvirkning af kroppen. Du kan også læse mere om elektrolytter i vores guide her

Forskel på energi & elektrolytter

I videoen herunder kan du blive klogere på forskellen mellem energipulver og elektrolytter. Vi har fået hjælp af Tobias Rasmussen fra PurePower, som forklarer dig om forskellen på disse to produkter og samtidig fortæller, hvornår du bør anvende det ene fremfor det andet.