Ferie med autocamper og cykel

At holde ferie i en autocamper kan være en fantastisk måde at udforske forskellige destinationer og opleve den frihed, som en mobil ferie giver. Autocamper-ferie giver også mulighed for at medbringe din cykel. Med cyklen kan man nemt og bekvemt komme ud og udforske omkring sin campingplads eller endda tage på længere ture fra sin base.

Denne artikel handler om at kombinere en autocamperferie med cykling. Artiklen beskriver fordelene ved at tage cykler med på ferie i en autocamper. Vi vil også komme ind på tips og tricks til, hvordan man kan få mest muligt ud af sin campingferie med cykler og hvad man skal huske at medbringe.

Cykeludstyr til campingferie

Når man er på campingferie med cykler, er der masser af muligheder for at udforske området på to hjul. Cykling giver mulighed for at komme tættere på naturen og se mere af landskabet, end man ellers ville komme til, til fods eller i bil. Man kan cykle på små stier gennem skove og bjerge eller langs kysten og opleve seværdigheder på en helt ny måde. Når du medbringer din cykel i autocamperen er der få, men vigtige ting du skal huske at medbringe.

Send din cykel til service

Det vigtigste er selvfølgelig cyklen. Sørg for, at cyklen er serviceret inden afrejse. Dermed er du sikker på, at cyklen er gennemgået og klar til brug. Bremser, gearskifte og dæktryk er blot nogle af de få ting der er vigtige at tjekke, inden man rejser afsted.

Hos Cykelpartner tilbyder vi en grundig gennemgang af din cykel inden din ferie.

Vi har cykelbutikker fordelt i hele landet, så du nemt og hurtigt kan komme til inden din afrejse.

En liste af vigtigt cykeludstyr til din ferie:

  • Cykelhjelm
  • Cykellås
  • Cykelpumpe
  • Reservedele
  • Lappegrej
  • Cykelværktøj til småreparationer
  • Cykelcomputer med GPS
  • Praktisk cykeltaske eller rygsæk

Cykelhjelm

Sikkerhed frem for alt – og derfor anbefaler vi naturligvis altid en cykelhjelm, uanset alder! 

Rejser du med børn som skal med på cykeltur, skal du være ekstra opmærksom på det pågældende lands færdselsregler! I flere lande, som f.eks. Frankrig og Sverige, er det lovpligtigt for børn under hhv. 12 år og 15 år at bære cykelhjelm.

Du kan tjekke færdselsreglerne på Europakommisionens hjemmeside for trafiksikkerhed.

Cykellås

Medbring altid en cykellås på din campingferie. Hermed kan du stille din cykel med ro i sindet, når du har brug for et stop eller gerne vil udforske seværdigheder til fods.

Det er et krav fra forsikringsselskaberne at du anvender en godkendt cykellås, hvis du ønsker at din cykel skal være dækket i tilfælde af tyveri.

Du kan se vores udvalg af cykellåse her. 

Cykelpumpe og værktøj

Et godt ’rejsekit’ er altid praktisk at medbringe på din cykeltur. Fx en minicykelpumpe sikrer dig, at du altid har det korrekte dæktryk. Den hjælper dig også, hvis du skulle være så uheldig at punktere.

Vi vil også anbefale at medbringe lappegrej. Et cykelkit til nødstilfælde kan oftest findes i mindre, praktiske størrelser, og passer derfor godt ned i en cykeltaske, som nemt kan monteres på cyklens stel.

Du kan se vores udvalg af cykelpumper her.

Cykelcomputer med GPS

En cykelcomputer med GPS er ikke en nødvendighed i denne sammenhæng, med mindre du synes om at tracke dine dagsture og holde øje med, hvor langt du cykler hver dag.

En cykelcomputer lagrer træningsdata fra dine cykelture. GPS-funktionen vil hjælpe dig rundt i feriebyen, og kan hjælpe dig med at finde frem til de største seværdigheder. 

Se vores udvalg af cykelcomputere her.

Cykeltaske eller cykelrygsæk

En cykeltaske eller en cykelrygsæk kan også være nyttig, hvis man planlægger at tage på længere ture og ønsker at medbringe snacks, energibarer, vand eller ekstra tøj.

Derudover er det naturligvis også nødvendigt med en cykelholder til din autocamper, så du kan transportere dine cykler sikkert og effektivt.

Du kan se vores udvalg af cykeltasker og rygsække her.

Nem ferie med cykel

Når man medbringer sin cykel på campingferie, åbner der sig mange muligheder for at udforske nye områder og opleve naturen på tæt hold. Med en cykel kan man nemt og bekvemt komme rundt på mindre veje og stier, som man ellers ikke ville have adgang til. Det er også en god måde at opleve de lokale seværdigheder og landskaber på, da man kan stoppe hvor som helst og nyde udsigten eller tage billeder.

En anden fordel ved at medbringe sin cykel på autocamper ferie er, at det er en god made at holde sig i form på. Cykling er en sjov og effektiv måde at få motion på, og det kan hjælpe med at modvirke de negative effekter og småskavanker der kan komme, af at sidde mange timer i en autocamper.

Cykelferie og forsikring

Når man medbringer sin cykel på ferie i udlandet, er det vigtigt at være opmærksom på sin forsikring.

Dækningen for cykler, der medbringes på en autocamper, afhænger at den specifikke forsikringspolice og forsikringsselskabets betingelser og regler. Der er derfor vigtigt at læse og forstå vilkårene i forsikringspolicen.

Generelt er der to måder du kan sikre dig, at din cykel er dækket under transport på en autocamper:

  1. Gennemgå forsikringen på din autocamper: Nogle forsikringsselskaber vil dække cykler, der er fastgjort på autocamperen, så længe cyklen er forsvarligt fastgjort og ikke udgør en fare for føreren af autocamperen eller andre trafikanter. Det er dog vigtigt at huske, at der kan være en begrænsning på dækningens beløb og nogle begrænsninger på cyklens værdi!
  2. Spørg ind til en separat cykelforsikring: Hvis cyklen har en høj værdi, kan det være en god ide at få en separat cykelforsikring. Nogle forsikringsselskaber tilbyder en separat cykelforsikring, der dækker cyklen, uanset hvor den transporteres hen. Det er dog vigtigt at huske at læse og forstå vilkårene og reglerne i forsikringspolicen for at sikre, at cyklen er fuld dækket.

Det kan også være en god ide at kontakte ens forsikringsselskab for at få mere specifik information om, hvordan dækningen fungerer for cykler, som transporteres på en autocamper.

Det er altid en god ide at undersøge sin forsikring inden ferien og sørge for, at cyklen også er dækket.