Cykeltasker og rygsække

Billige cykeltasker og cykelkufferter.

Cykeltasker og rygsække mm.

Der findes mange måder at transportere sine ting frem og tilbage på sin cykel. En af måderne vil være med en cykeltaske eller en rygsæk. Der er også mulighed for at tage sin cykeltaske med på farten, den dag det regner, da man også kan købe vandtætte cykeltasker.
En cykeltaske behøves ikke at have en høj pris. Man kan finde en billig cykeltaske, eller en på tilbud, hvis man kigger lidt rundt online på nettet.

Typer af cykeltasker

Der findes overordnet set 3 typer cykeltasker

  • Opbevaringstasker
  • Transporttasker
  • Personlige tasker

Opbevaringstasker kan bruges til hvis man f.eks. skal transportere ting frem og tilbage på cykel. Begrebet opbevaringstasker dækker også over de cykeltasker, som man bruger som dagligdagstasker. Det kan både være sine indkøb, en computer eller fx sit sportstøj. Dagligdagstasker er ofte rigtig flotte cykeltasker i fede farver og man vil ofte kunne se en trend i cykeltaskerne. En periode ser man måske ofte ensfarvede blå, gule, grønne eller røde cykeltasker i shopper modeller og på andre tidspunkter er det måske en blomstret eller mønstret dame cykeltaske til montering på cyklens styr eller en neutral grå, der er dominerende i gadebilledet.
Hvis man ønsker at, have meget med på cyklen, men ikke vil have en tung rygsæk på ryggen, kan sidetasker være en løsning. Sidetasker er dobbelte cykeltasker, som monteres på siden af cyklen enten bagpå eller foran cyklen. Sidetasker bliver ofte brugt til cykelferie, da man kan have rigtig meget i, specielt hvis man monterer cykeltasken både foran og bagpå cyklen.
Hvis man derimod kun har brug for lidt opbevaringsplads til fx et dæk, slange og en lille cykelpumpe, så er en sadeltaske eller en sadelpindstaske rigtig god at bruge. Både sadeltaske og sadelpindstasker er en en helt lille cykeltaske, som vejer meget lidt og som pga. sin placering ikke er i vejen.

Transporttasker En cykelkuffert eller en cykeltaske til transport eller opbevaring bruges til beskyttelse af cykel og cykeldele.
Hvis man skal have sin cykel med ud at flyve, så er det et krav at den er i en taske eller en kuffert. Da flybagage godt kan få en lidt hård behandling, så er en cykelkuffert, som er hård at foretrække. Der er forskel på størrelsen af cykelkufferter og hvis man få en stor cykelkuffert, så kan man oftest have begge hjul med nede i kufferten og ellers skal man have sine cykelhjul ved siden af i en speciel hjultaske. En hjultaske kan også være en rigtig god ide at bruge, hvis man skal have sin cykel ind i bilen. Hjulene på en cykel er altid fyldt med fedt og derfor er det også cykelhjulene, der oftest vil efterlade snavs i bilen. Hjultasker er også en rigtig god måde at beskytte hjulene mod skade eller blot til opbevaring af et ekstra hjul eller hjulsæt.

Man kan få flere størrelser i cykeltasker til opbevaring eller transport af sin enten racercykel eller mountainbike, men hvis man har en 29” mtb så skal man lige tjekke en ekstra gang, så man er sikker på at få en stor cykelkuffert.

Personlige tasker kan f.eks. være en almindelig rygsæk, messenger bags eller en rygsæk til væske.
Almindelige rygsække kan være en rigtig god løsning til brug på cykel, da man ikke behøver have et bagagebærer eller en cykelkurv. Ulempen ved at køre med rygsæk er god også, at jo højere man placerer ekstra vægt, jo større betydning får vægten for balancen.
Man kan også få en såkaldt drikkerygsæk også kendt under navnet drikkesystem, hvor man foruden en vandblære til væske også har mulighed for fx at have lidt ekstra cykeltøj med. Det smarte ved en drikkerygsæk er at der fra rygsækken er monteret en slange, så man kan suge vand direkte fra vandblæren.
De seneste år er der kommet nogle helt nye cykeltasker til - nemlig cykeltasker til mobiltelefoner.

Vandtætte cykeltasker

En af fordelene ved at købe en speciel rygsæk til cykling eller en god cykeltaske er, at mange af dem er vandtætte.
Der er forskel på, om en cykeltaske blot er vandafvisende eller om den er decideret vandtæt.
Hvis man skal have fx sin computer med på cyklen hver dag, så ønsker man at være ret sikker på, at man har en cykeltaske, som er 100 % vandtæt. Man kan både få rigtige computertaske til montering på siden af bagagebæreren, som er 100 % vandtætte og adskillige almindelige cykeltasker, som også er helt vandtætte.
Hvis man køber en billig cykeltaske, kan man ikke forvente, at den er helt vandtæt, da det kræver helt specielle krav til designet af tasken. For at gøre en cykeltaske vandtæt, skal man bl.a. lave nogle helt specielle syninger, som overlapper hinanden og efterfølgende bliver de ofte behandlet med et vandafvisende materiale, som sikrer den sidste mulighed for, at vandet kan komme ind i tasken.

Cykeltasker til el-cykel

Hvis man kører på el-cykel, stiller det store krav til membranen i en vandtæt cykeltaske, hvis den skal kunne holde til vandet ude.
Desuden skal man være opmærksom på, at hvis man gerne vil have dobbelte sidetasker til sin elcykel, så kan det kræve, at der er ekstra plads til det lidt bredere og højere bagagebærer. Hvis man har en bagagebærer, som giver problemer med montering af almindelige cykeltasker, så kan man evt. overveje at kigge på cykeltasker med Ortliebs QL3 monteringssystem, som bliver monteret på en anden måde, så man slet ikke kommer op i problemområdet.
Hvis man gerne vil cykle ned og handle, men ikke synes det er nemt at få varerne med hjem igen, er der en løsning. Man kan få en cykeltaske som kaldes en styrtaske. Denne taske kan man nemt afmontere og tage den med ind i forretningen og handle. Når man så har fået den ting man skal bruge, kan man nemt montere tasken på styret igen, og derefter cykle afsted med sine varer.

Rygsække og tilbehør

Indenfor cykling kan man gøre brug af to overordnede forskellige typer rygsæk. Der findes den almindelige type til opbevaring og så findes der, noget som hedder en drikkerygsæk eller et drikkesystem. Disse to typer findes desuden i nedenstående varianter.

  • Vandtætte rygsække
  • Rygsække med stor rumlighed
  • Messenger bags
  • Drikkerygsække

Også indenfor tilbehør til specielt drikkerygsække og systemer, findes der flere varianter og når man skal ud og købe nye dele til sin rygsæk, finder man reservedele indenfor nedenstående typer.

  • Regn overtræk
  • Reservedele til Camalbak
  • Slanger til drikkerygsække