Løbehjul til børn

Et løbehjul til børn findes i mange forskellige udgaver, og herunder kan du se et udvalg af vores mest populære løbehjul til børn:

  • Løbehjul til børn (2-hjulet)
  • Trehjulet løbehjul til børn
  • Løbehjul med store hjul

I teksten herunder vil vi gennemgå fakta om de forskellige typer løbehjul, så du får bedre forudsætninger for at vælge det rette løbehjul til dit barn. 

Når vi udvælger løbehjul til Cykelpartner.dk har vi altid sikkerhed og kvalitet for øje – og derfor kan du være sikker på at et løbehjul købt hos os, altid vil være godkendt.

Vores udvalg af løbehjul består af mange forskellige typer løbehjul og vores bedst sælgende løbehjul er fra kendte brands som fx My Hood, Puky, Streetsurfing og Seven.

Løbehjul til børn - mange timers sjov udendørsleg

Et løbehjul til børn giver anledning til mange timers sjov og leg – og måske endda lidt sved på panden! Og foruden at være et sjovt stykke legetøj, så er et løbehjul også super god til at udvikle børns motoriske færdigheder og balance på en sjov måde.

3-hjulet løbehjul til børn

Til trods for at børn ikke er ret store i 2-3-års alderen og fortsat skal have hjælp til det meste, så kan de faktisk allerede i denne alder begynde at køre selvstændigt på løbehjul.  

Fordelen ved et løbehjul med 3 hjul er, at disse modeller drejer ved hjælp af barnets vægtmodstand og ikke direkte ved at dreje på styret. Det betyder, at barnet opnår en større stabilitet på løbehjulet og ikke risikerer at vælte hvis de laver en hurtig og uhensigtsmæssig tvist med styret. 

Et trehjulet løbehjul findes enten med to hjul foran og et hjul bagpå, eller med et hjul foran og to hjul bagpå. Begge typer er supergode til små børn og nybegyndere, da løbehjul med 3 hjul giver barnet en god stabilitet. Den gode stabilitet skabes via den trekantede konstruktion og de 3 hjul, som gør det (næsten) umuligt at få løbehjulet ud af balance. 

Dit barn vil ret hurtigt fornemme at det trygt og sikkert kan udfolde sig på det 3-hjulede løbehjul og det giver virkelig basis for, af at barnet tør udfordre deres motorik og balance. 

Hvis dit barn ikke er tryg ved at stå på et løbehjul i 2-3-årsalderen, findes der flere forskellige løbehjul med mulighed for at montere et sæde (som kan tages af og på efter behov). Der findes også modeller som forældre kan skubbe. – denne model er særlig velegnet hvis dit barn ofte bliver træt midt på gåturen. – et løbehjul kan trods alt godt være lidt tungt af slæbe rundt på, hvis barnet giver op tidligt på gåturen.

3 hjulet løbehjul fra Puky, Micro og Seven – populære modeller

Hvis du er på jagt efter et løbehjul til 2-3-årige, kan du med fordel lede blandt vores løbehjul fra Puky, Micro og Seven, som alle har specialiseret sig i at producere løbehjul til de helt små børn.

Blandt disse producenter finder du seje små løbehjul med Disney-figurer og sjove motiver. – Og det plejer at være et kæmpehit. Særligt vores løbehjul med Frost (Frozen) og Spiderman fra producenten Seven, plejer at storhitte i denne aldersgruppe. Til pigerne hitter især løbehjul i pink, lilla og lyserød, mens det blandt løbehjul til drenge ofte er de blå og grønne modeller der hitter.

Obs: Hver producent angiver en aldersgruppe på kassen som løbehjulet henvender sig til. Her er det dog vigtigt at pointere, at det er forholdet mellem højden på styret og højden på dit barn, der bør afgøre om løbehjulet størrelsesmæssigt passer til dit barn. Dette skyldes at børns højde varierer fra barn til barn. 

Løbehjul til 4-5 årige

Når dit barn når 4-5-årsalderen, kan det begynde at kontrollere et almindeligt løbehjul på 2 hjul. I denne alder vil barnet typisk have finpudset motorikken så meget, at det sagtens kan holde balancen på 2 hjul – i hver fald efter lidt øvelse. 

Når du køber et løbehjul til denne aldersgruppe vil modellen (oftest) kunne vokse i takt med barnet, da styret er justerbart i højden. 

Løbehjul med store hjul

Løbehjul med store hjul har flere forskellige fordele, fx:

  • Barnet har lettere ved at opnå en god fart, da løbehjul med store hjul er hurtigere
  • Barnet skal bruge mindre energi på at opnå samme fart som på et alm. løbehjul
  • Barnet mærker ikke ujævnheder fra underlaget i samme grad
  • Barnet vil opleve en reducering af rystelser i hænderne

Ovenstående fordele opnår du fordi et løbehjul med store hjul anvender ”rigtige” dæk med slange og luft. Og det er netop luften i dækket der gør, at ujævnheder i underlaget ikke vil føles nær så voldsomt på denne type løbehjul, da hjulene giver en støddæmpende effekt. Det er af samme årsag at barnet vil opleve færre og mindre voldsomme stød fra håndtagene og ud i armene. 

Denne form for løbehjul har også ofte en håndbremse monteret på styret, så barnet ikke udelukkende er afhængigt af at bremse med fødderne.

Et løbehjul med store hjul kan anvendes af både børn og voksne – men vi anbefaler altid, at voksne køber et løbehjul med minimum 150 mm. hjul, hvis de ønsker at benytte sig af denne model. 

Løbehjul fra My Hood 

Løbehjul fra My Hood er blandt vores absolut bedst sælgende løbehjul. Dette skyldes primært at du kan få et virkelig godt løbehjul til en meget skarp pris.

Til de mindste børn er det My Hood 145 modellen der hitter. Denne model kan anvendes fra 4-årsalderen og har et styr med justerbar højde, som gør det muligt for løbehjulet at vokse i takt med at barnet vokser. 

Til de lidt større børn er det My Hood 200 modellen der er den foretrukne model. Denne model kan anvendes fra barnet er ca. 5-6 år og helt op i voksenalderen, da styret er justerbart. 

Et My Hood løbehjul kan foldes sammen og er derfor let at medbringe i bilen hvis I skal på udflugt eller ønsker at medbringe løbehjulet på ferie. 

Løbehjul fra Puky

Blandt vores topsælgende løbehjul finder du mange løbehjul fra Puky. Puky spænder bredt aldersmæssigt og fås de fra 2-års alderen og helt op i voksenstørrelse. Også i forhold til modeller spænder Puky bredt, da de både har almindelige 2-hjulede løbehjul, 3-hjulede løbehjul og løbehjul med store hjul. 

Blandt vores sortiment af Puky løbehjul, finder du bla. modeller som Puky R 1, Puky R 03, Puky Puky R 07 og Puky Joker. Disse modeller kommer i mange farverige modeller.  

Løbehjul fra Seven

Blandt vores løbehjul fra Seven finder du løbehjul med hhv. 2 og 3 hjul. Et løbehjul fra Seven er kendt for at altid at have et smart design, ofte med motiver fra Disney, i form af Spiderman, Frozen, Avengers og Princess. 

Løbehjul fra Seven er ofte prisvenlige – uden at du behøver at være nervøs for kvaliteten. 

Leder du efter et løbehjul til børn på tilbud/udsalg?

Du kan sagtens være heldig at finde et løbehjul på tilbud på Cykelpartner.dk, da vi ofte kører kampagner med gode besparelser. I løbet af året får vi nye kollektioner af løbehjul hjem og det betyder, at du kan finde skarpe udsalgspriser på udgåede løbehjul, som vi ikke når at få solgt mellem hver kollektion.

Blandt vores sortiment finder du også mange billige løbehjul, som du kan købe uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Sikkerhedsudstyr til løbehjul

Når børn kører på løbehjul, anbefaler vi altid at barnet bærer sikkerhedsudstyr, som minimum en cykelhjelm til at beskytte barnets hoved mod slag. Hvis dit barn føler sig meget usikker lige når det skal lære at køre på løbehjul, kan det være en ide at forsøge at anvende knæ- og albuebeskyttere, så dit barn føler sig bedre beskyttet i tilfælde af styrt og dermed bliver mere modig. Vi anbefaler selvfølgelig altid at du tager det i barnets tempo.

Har du brug for hjælp til at finde det rette løbehjul til børn? 

Hvis du har spørgsmål vedr. et løbehjul eller har svært ved at finde den rette model, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig på telefon 39 40 31 31, mail: info@cykelpartner.dk eller via vores online chat her på siden.