Løbehjul

Når du vælger et løbehjul, er det vigtigt at du forholder dig til, hvad du vil bruge løbehjulet til. Nedenfor finder du et bredt udvalg af trick løbehjul, tohjulet løbehjul eller trehjulet løbehjul.

Megawheels S10 - Bagskærm till 8" til El-løbehjul Megawheels S10 - Bagskærm till 8" til El-løbehjul
Spar 40%

Løbehjul – hvilken skal jeg vælge?

Mange spørger "Hvilket løbehjul skal jeg vælge?" - og her er svaret desværre ikke så enkelt, da det kommer meget an på behovet.

Herunder er listet forskellige typer af løbehjul, som har hver deres forcer:

  • Løbehjul (almindelig)
  • El-løbehjul
  • Trick løbehjul
  • Løbehjul til junior/voksen
  • Tilbehør til løbehjul

Hvis du har brug for ekstra vejledning i forhold til køb af et løbehjul, sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig på tlf. 39 40 31 31 eller info@cykelpartner.dk.

I processen er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du ønsker at benytte løbehjulet til. - for der er en del forskel på løbehjul, og hvilken der er bedst egnet til dig eller dit barn, afhænger meget af, hvilke udfordringer du skal ud på.

Løbehjul til børn og voksne

Vi håber at beskrivelserne af vores løbehjul vil kunne hjælpe dig på vej til at finde det løbehjul, der er det rigtige for dig eller dit barn. Ellers må du ikke tøve med at kontakte os - vi sidder klar i kundeservice og vil rigtig gerne hjælpe og vejlede dig inden dit køb.

I processen er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du ønsker at benytte løbehjulet til. For der er en del forskel på løbehjul, alt afhængig af, hvilke udfordringer de skal ud på. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvilke behov dit løbehjul skal dække.

Hos Cykelpartner finder du altid et fint udvalg af kvalitets løbehjul – også mange billige løbehjul og løbehjul på tilbud.

Trick løbehjul & stunt løbehjul

Skal du bruge dit løbehjul på en rampe eller lave forskellige tricks, så bør du vælge et trick løbehjul. I forhold til det almindelige løbehjul er et trick løbehjulet bygget ekstra solidt, og kan dermed tåle den hårde behandling som det kommer ud for ved fx. at lande på en rampe. Et trick løbehjul er derudover udstyret med mindre hjul, som er rigtig gode at bruge til tricks (men knap så gode, hvis du skal køre frem og tilbage fra skole, da det kræver mere energi at opnå en høj fart på små hjul). Det bedste er at købe et trick løbehjul hvor styret ikke kan justeres, da et ikke-justerbart styr er mere robust.

Trick løbehjulet kan også godt være et alternativ til et transport løbehjul, da det er designet til at køre problemfrit på ujævne overflader og samtidig har gode stødabsorberende egenskaber. Dog skal du her være opmærksom på, at de ikke har de store dæk, og ikke så let kan opnå samme fart.

Vi har et stort udvalg af både billige og kvalitets trick løbehjul – og de er alle fra anerkendte mærker som f.eks. My Hood, Streetsurfing og Ninebot, - så du altid er garanteret et godt og solidt kvalitets løbehjul. Ønsker du et af de helt populære løbehjul på markedet, kan du med fordel vælge et My Hood 7.0 trick løbehjul, som er en klar bestseller.

Løbehjul til børn

Et løbehjul til børn giver anledning til mange timers sjov og sved på panden. Et løbehjul er super godt til at udvikle børnenes motoriske færdigheder og giver dem samtidig mulighed for, at udvikle en god balance. 

Når du køber et løbehjul til børn, skal du være opmærksom på, at hjulene er større end på trick løbehjulet, samtidig med, at selve hjulet er svagere. - Så derfor skal du ikke benytte et almindeligt løbehjul til ramper, kantsten eller lignende, for det holder de ikke til i længden.

Hos Cykelpartner finder du et bredt udvalg af trehjulet løbehjul, tohjulet løbehjul, trick løbehjul og løbehjul som kan fungere som både løbehjul og løbecykel. 

Løbehjulene findes i et væld af farver, såsom pink, blå, gul, lilla, grøn eller sort. 

Når vi udvælger løbehjul til Cykelpartner.dk tager vi nøje højde for kvaliteten. Vi udvælger kun producenter, som kan stå indenfor børnenes sikkerhed. Derfor har vi bl.a. løbehjul fra My Hood, Puky, Streetsurfing og Seven. Især løbehjul fra My Hood er i høj kurs herhjemme, da My Hood er blandt de mest kendte producenter af løbehjul på markedet, især er kendt for deres gode kvaliteter.

Et af de mest kendte brands indenfor løbehjul til små piger og drenge, er tyske Puky. Puky differentiere sig fra de helt almindelige løbehjul ved at have lidt større hjul. Det er ikke et løbehjul med de helt store hjul, men de har alligevel noget større hjul end de almindelige løbehjul og et trick løbehjul.

Populære løbehjul til de 2-årige og 3-årige

Når du er på jagt efter et løbehjul til 2-årige eller 3-årige, kan du med fordel lede blandt vores løbehjul fra Puky, Micro løbehjul, Mini Micro Løbehjul eller et løbehjul fra Seven. Disse brands har specialiseret sig i at producere løbehjul til de helt små.

Blandt disse producenter finder du løbehjul med diverse tegneseriemotiver, bl.a. Frost og Spiderman, fra producenten Seven. Til pigerne hitter især løbehjul fra Frost/Frozen, mens det blandt løbehjul til drenge ofte er Spiderman der hitter. 

Populære løbehjul til de 4-årige og 5-årige

Når dit barn bliver 4 eller 5 år, kan det begynde at kontrollere et løbehjul på 2 hjul. For den aldersgruppe begynder løbehjul fra My Hood at være et hit. Fra 4 års alderen er det ofte My Hood  145 løbehjulet der hitter, inden det populære My Hood 200 bliver aktuelt fra 5-10 års alderen. 

Trehjulet løbehjul til børn

Et trehjulet løbehjul findes enten med to hjul foran og et hjul bagpå, eller med et hjul foran og to hjul bagpå. Begge typer er supergode til små børn eller nybegyndere, da løbehjul med 3 hjul giver en god stabilitet. Dette skydes den trekantede flade der er skabt via konstruktionen og denne konstruktion betyder samtidig, at barnet vil opleve en rigtig sikkert og stabil kørsel.

Til de helt små findes der også et trehjulet løbehjul, hvor der enten kan monteres et sæde til at sidde på eller hvor løbehjulet kan ændres, så løbehjulet både kan fungere som et løbehjul og en løbecykel. Der findes også varianter, hvor løbehjulet/løbecyklen kan skubbes af en forælder, hvis barnet skulle blive træt i kroppen. 

Tohjulet løbehjul til børn

Det tohjulet løbehjul er det mest almindelig løbehjul til børn - og samtidig det løbehjul flest kender. Løbehjulet skiller sig ud ved, at det er tungere og mere robust end et trehjulet løbehjul - og ofte kan det også foldes sammen, så det er lettere at transportere rundt med eller opbevare, hvis du f.eks. skal have dit løbehjul med på ferie eller andet. 

Hvis du gerne vil have et meget stabilt løbehjul, så skal du ikke gå efter et sammenklappeligt løbehjul, men i stedet et trick løbehjul. 

De almindelige løbehjul kan fås til flere vægtklasser og til flere aldersgrupper. 

Løbehjul til voksne

Et løbehjul til voksne bruges ofte som et transportløbehjul, og derfor er det vigtigt at det er meget robust og solidt – og ikke mindst, at det kan klare vægten fra en voksen. Et løbehjul til voksne er ofte med større hjul, end et normalt- eller trick løbehjul. De store hjul gør, at den kan komme godt op i fart, køre meget stabilt på ujævne overflader og er lettere at styre.

Kom nemt og ubesværet rundt på et løbehjul til voksne

Et transportløbehjul er god i storbyer, når du har behov for at komme hurtigt rundt, uden at være forstyrret af de andre trafikanter på vejene. Desuden vejer et løbehjul ikke meget og du kan let medbringe det i offentlige transportmidler, som f.eks. bus, Metro eller tog. 

Et løbehjul til voksne er det bedste løbehjul, når du vil køre længere ture på løbehjul og den er god at have med i sommerhus, på båden eller på campingturen, hvor man gerne vil ud at opleve noget i nærområdet. Det er en dejlig og anderledes måde at komme rundt på, man får hele kroppen rørt, samtidig med at man kommer nemt fra A-B. Du skal ikke bekymre dig om at finde en parkeringsplads når du kommer frem, og du skåner samtidigt miljøet. 

Løbehjul med store hjul

Et løbehjul med store hjul har flere fordele, bl.a. vil du få lettere ved at opnå en god fart, da løbehjul med store hjul er hurtigere – og som et ekstra plus, betyder det samtidigt, at du skal bruge mindre energi på at opnå fremdrift. Samtidig er løbehjul med store hjul mere stabile og du vil opleve en mindre følsomhed overfor ujævnheder på vejen og mindre rystelser i styret. Det skyldes primært at et løbehjul med store hjul er ofte udstyret med rigtige cykeldæk - og det er herigennem den stødabsorberende effekt og bedre komfort opnås.

Denne form for løbehjul har også ofte en håndbremse monteret, så du ikke behøver at bremse med fødderne.

Løbehjul med store hjul kan bruges af både børn og voksne – men vi anbefaler altid, at voksne køber et løbehjul med minimum 150 mm. Hjul. 

Løbehjul fra Puky

Puky producerer også smarte løbehjul til børn – og aldersmæssigt fås de fra 2-års alderen og helt op i voksenstørrelse. – og ligesom med løbecyklerne, kan et løbehjul fra Puky også vokse i takt med barnet, da styret er justerbart i højden.

Blandt vores sortiment af Puky løbehjul, finder du bla. modeller som Puky Speedus ONE, Puky Speedus TWO Puky R 1, Puky R 03, Puky Puky R 07 og Puky Joker. Og der findes altid fine løbehjul til både piger og drenge blandt Pukys sortiment.

Tilbehør og reservedele til løbehjul

Hos Cykelpartner sælger vi ikke bare løbehjul. Vi sælger også tilbehør og reservedele til løbehjul. Her finder du et udvalg af nye hjul til dit løbehjul, nye håndtag til dit løbehjul og låse til at sikre dit løbehjul mod tyveri. 

Når du kører på dit løbehjul, vil det automatisk blive udsat for slitage og derfor kan det ikke undgås at løbehjulet på et tidspunkt vil få brug for nye hjul, nye håndtag eller andre reservedele. 

Husk dog på, at kører du på et trickløbehjul, skal du ikke gå ned og købe hjul af plastik eller lignende, for de vil ikke kunne holde til de stunts og slag, som et trick løbehjul udsættes for.  -her skal du vælge hjul med fx aluminium eller nylon fælge.

Vi forsøger hele tiden at have et bredt udvalg i forskellige dele til løbehjul, og vi håber at du finder det som du søger efter. Hvis du alligevel ikke kan finde den eller de reservedele til dit løbehjul som du er på udkig efter, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. 

Vi har også et fint udvalg af ramper til løbehjul.

Vi har løbehjul fra gode anerkendte mærker, som PUKY, My Hood og Street Surfing.