Rulleskøjter

Rulleskøjter er både gavnligt for din fysik og træning af din balance - og så er det sjovt samtidigt! Med rulleskøjter kan du både skabe gode og sjove øjeblikke med din familie og venner.

Et hit blandt store og små

Uanset om du vælger inliners eller Side-By-Side rulleskøjter, så er du garanteret mange timers underholdning udendørs. Hos Cykelpartner.dk kan du vælge blandt et bredt udvalg, til både børn og voksne. Med et par rulleskøjter kommer du legende let i form, samtidig med at du kommer ud og får rørt størstedelen af din krop. Rulleskøjter kræver nemlig god balance og motorik, så du får trænet mange muskelsektioner på én tur. 

Dine børn vil elske at rulle en tur igennem byen med dig, og er derfor en effektiv og sjov motionsform for både dig og dit barn.

Billige rulleskøjter

Billige rulleskøjter er ikke altid let at finde. Og til børn i voksealderen, når et par rulleskøjter ikke at blive slidt op, inden de er blevet for små. Derfor har vi sammensat et sortiment af forskellige modeller, i forskellige farver og størrelser, som stiller skarpt på både levetid og kvalitet, så du kan spare penge.

Justerbare rulleskøjter til børn og voksne

Det er mange år siden, at de første justerbare rulleskøjter så dagens lys, men heldigvis er der sket rigtig meget siden da. Justerbare rulleskøjter er i dag gjort nemme at justere - helt uden brug af værktøj, samtidig med at pasformen skal være i orden. Har du flere par i hjemmet, er det også hurtigt at justere et par til legekammeraten som ikke har rulleskøjter med, men som gerne vil med ud og rulle en tur.

Inliners eller side-by-side

  • Skal man vælge inliners eller side-by-side rulleskøjter?

Side-by-side rulleskøjter med 4 hjul er en meget begyndervenlig model, hvor du har mulighed for at opøve balancen og få en fornemmelse for, hvordan det er at stå på rulleskøjter.

Inliners rulleskøjter

Inliners er en moderne model af rulleskøjten og minder meget om en hockeyskøjte. Både i støvlens opbygning og hjulenes placering, på en lang række. Inliners er til dig, som ønsker lidt mere alsidighed og fart hen over asfalten. De er nemmere at bevæge sig hurtigt omkring på, når først balancen er sikret og derfor er denne model også den foretrukne til lege, som f.eks. Hockey.

Inliners giver dig mulighed for fart og at tage skarpe sving, og er derfor oplagt til brug som sjov motion, fitness eller skating. Et par inliners er lettere at styre i den ønskede retning, og derfor vælger mange denne model, fremfor side-by-side.

Side-by-side

Er du derimod nybegynder med hjul under fødderne, eller ønsker du blot en oldschool, klassisk model, så skal du vælge Side-by-side rulleskøjter. Med inspiration hentet fra skaterverdenen, er hjulene her placeret som på et skateboard - side om side. Dette gør også, at denne model er nemmere at lære at mestre ift. inliners. Dog er disse rulleskøjter ikke lavet til fart og skaterramper. Vi anbefaler Side-by-side til børn og nybegyndere, for at skabe en fornemmere for hjul under fødderne og træne sin balance. Bremsen er placeret foran, under snuden som gør det lettere for børn at have kontrol.

Sikkerhed på rulleskøjter

Uanset om dit barn elsker at køre på løbehjul, rulleskøjter, wakeboard eller skateboard, er det vigtigt at benytte rulleskøjte udstyr imod skader, skrammer og brud i tilfælde af et styrt. Et beskyttelsessæt til rulleskøjter kan være både knæbeskyttere og albuebeskyttere. Men skaterhjelmen eller cykelhjelmen er mindst ligeså vigtig, da et fald kan komme pludseligt, og man ikke kan nå at tage fra. Her er det en god ide at købe udstyr af en god kvalitet. Hos Cykelpartner.dk kan du samle dit køb, og fylde kurven med alt det udstyr du behøver, så du er køreklar ved levering. 

Hjul til rulleskøjter

Når man skal vælge rulleskøjter, er det vigtigt, at gøre op med sig selv, hvad de skal bruges til. Når man skal vælge hjul, er der to ting, som man skal gå efter.

  • Hvilken størrelse rulleskøjtehjul skal man have?
  • Hvilken hårdhed skal hjulene til mine rulleskøjter være?

Nogle rulleskøjter kan køre med hjul på helt op til 800 mm, mens andre kun kan bruge hjul på 560 mm. Hvis du skal bruge dine rulleskøjter til at løbe længere ture på, så er det en fordel at vælge så store hjul som mulig. Hvis du derimod skal bruge dem på rampe eller til hockey, så er mindre hjul langt mere kvikke at flytte rund. Grunden til at man vælger store hjul til at køre langt på er, at jo færre gange et hjul skal snurre rundt på en given strækning, jo mindre modstand vil man få fra friktionen både i lejerne og fra rullemodstanden mod vejen.

En anden vigtig ting at være opmærksom på er, hvor hård den gummi er, som hjulet er lavet af. Et blødt hjul er (i en god kvalitet) rigtig lækkert at køre lange ture på, da det både absorberer vibrationer fra underlaget men også sikrer et utroligt godt vejgreb. Ulempen er, at jo blødere hjul man kører på, jo større friktion er der også mod vejbanen. Hvis man skal spille hockey eller køre på rampe kan det ikke anbefales, at man bruger bløde hjul, da fleksibiliteten i hjulet kan gå ud over styreegenskaberne, da hjulet simpelthen giver sig for meget. Desuden bør man aldrig bruge blødere hjul end 82A, hvis man bremser med sine hjul og ikke med en bremseklods, da man blot vil flå hjulet i stykker efter ganske kort tids brug.