Oversigt over SRAM-grupper

SRAM er en førende amerikansk producent af cykelkomponenter, der tilbyder et bredt udvalg af produkter til både landevejs- og mountainbike. De er kendt for deres innovative design, høje kvalitet og pålidelige ydeevne. I denne artikel vil vi dykke ned i SRAMs komponentportefølje og forklare opdelingen af serier og kvalitetsniveauer, så du kan træffe det bedste valg til din cykel.

Sram grupper til race og gravel

Top-niveau High-end Mid-level Entry-level
Red Force Rival Apex

Red

SRAMs top-niveau gruppe til race tilbyder den bedste ydeevne, de letteste komponenter og de mest avancerede funktioner. Den er rettet mod seriøse ryttere og professionelle.

Force

En high-end landevejsgruppe, der tilbyder en god balance mellem ydeevne, funktionalitet og pris. Den er et populært valg for både erfarne ryttere og ambitiøse nybegyndere.

Rival

En mid-level landevejsgruppe, der tilbyder solid ydeevne og pålidelighed til en overkommelig pris. Den er et godt valg for ryttere, der ønsker en opgradering fra entry-level.

Apex

SRAMs entry-level landevejsgruppe tilbyder en god funktionalitet til en attraktiv pris. Den er et godt valg for nye ryttere og ryttere der ønsker at holde udgifter nede.

 

Sram grupper til mountainbike

Top-niveau High-end Mid-level Entry-level
XX1 Eagle X01 X1 X9
X01 Eagle   GX Eagle X7
XX1   GX X5
    NX  

XX1

SRAMs top-gruppe til MTB giver den ultimative ydeevne, de letteste komponenter og de mest avancerede funktioner. Rettet mod professionelle ryttere.

X01

En high-end mountainbikegruppe, der tilbyder en kombination af letvægt, ydeevne og funktionalitet til seriøse mtb-entusiaster.

GX

En mid-level gruppe til MTB, der giver en god balance mellem ydeevne, holdbarhed og pris. Populært valg for både erfarne ryttere og ambitiøse nybegyndere.

NX

SRAMs entry-level mountainbikegruppe tilbyder pålidelig ydeevne og god værdi for pengene. Den er et godt valg for nye ryttere og ryttere på budget.

 

Hvilken SRAM gruppe bør jeg vælge?

Landevej

Jo højere på listen du vælger, des bedre (og dyrere) geargruppe får du. Men det gælder om at vælge en geargruppe der matcher dit øvrige udstyr, og dit behov som cykelrytter og dit budget. Kører du på en mellemklasse landevejscykle, vil det typisk være Force eller Rival der sidder på. Red og Red eTap sidder typisk kun på high-end racercykler. Apex finder du på de lidt billigere racercykler og gravel cykler.

Mountainbike

Til mountainbike bruges oftest NX og opefter. NX Eagle er blevet ret populær, da det er den billigste 1x11 løsning på markedet. Om du skal højere op i grupperne, afhænger af dit niveau, kørestil og budget.

Se også oversigten over Shimano grupper her!