Shimano 105 Di2

Næst efter Dura Ace og Ultegra, er Shimano 105 den bedste gruppe til landevejscykler fra Shimano.

Shimano 105 geargrupper anvendes ofte af både begyndere og øvede, som ønsker en kvalitetsgeargruppe og samtidig ikke vil gå på kompromis med funktionalitet. Nu kan du få 105 med DI2, som er den elektroniske udgave, som man tidligere kun har kunnet få i de dyrere grupper Ultegra og Dura Ace.

105 gruppen kom på markedet i 1982 og kan altså i 2022 fejrer 40 års jubilæum. Det siger lidt om hvor populære og gennemtestet Shimano 105 er. 105 er opgraderet 8 gange siden den blev lanceret, og er i dag den mest brugte og pålidelige gruppe på markedet.

Den nyeste version er 105 DI2 R7100 drivlinjen med elektronisk gearskifte, som er den du kan se herunder. Den er kun overgået af Dura Ace og Ultegra, men 105 har gennem tiden arvet teknologien fra de bedre geargrupper, efterhånden som de er blevet opgraderet. Dette betyder at en ny 105 er bedre end f.eks. en gammel Ultegra gruppe.

En komplet Shimano 105 DI2 geargruppe indeholder følgende komponenter:

  • Gearvælger/bremsegreb, Forbremse, Forskifter, Bagskifter, Kranksæt, Kassette og Kæde

Nederst på siden kan du se udvalg og pris på de forskellige 105 DI2 komponenter.

Shimano 105 Di2 vs Ultegra Di2

Mange spørger ”105 vs. Ultegra – hvad skal jeg vælge”. Og her er vi nødt til at svare ”det kommer meget an på dit ambitionsniveau og økonomi.

Shimano 105 ligger kvalitetsmæssigt et enkelt niveau under Shimano Ultegra geargrupper – og det er helt bestemt en fantastisk geargruppe. (Netop derfor anvendes Shimano 105 gruppen af virkelig mange landevejsryttere verden rundt). I forhold til at vælge i mellem 105 og Ultegra, er der særligt én ting du skal gøre op med dig selv: Hvor meget betyder vægten på dine komponenter? Hvis vægten er væsentlig for dig og du samtidig er villig til at investere en smule mere på din geargruppe, så er Ultegra det rette valg.  Betyder vægten derimod ikke så meget, så kan du sagtens gå med 105-serien, som matcher stort set alle behov.

Rigtig mange landevejsryttere benytter 105-gruppen til seriøs træning og konkurrence, så du skal ikke være nervøs for kvaliteten på Shimano 105 komponenter.