Vedligeholdelse af trickløbehjul

Løbehjulet bliver udsat for en stor belastning, når du laver tricks og hårde landinger. Mange store hop og landinger særligt på hårdt underlag vil være med til at slide hårdt på løbehjulet. Hvis du ønsker at skåne trickløbehjulet, skal du minimere den belastning, som løbehjulet bliver udsat for i forbindelse med landinger på hårdt underlag. Hvis du ønsker at bruge løbehjulet til store hop på hårdt underlag, anbefaler jeg, at du aflaster løbehjulet ved at bøje i knæene, når du lander på løbehjulet.

Læs mere om trick løbehjul her

Sådan forlænger du levetiden på dit trickløbehjul

For at få det mest optimale ud af dit løbehjul bør du jævnligt efterspænde styrfittings og compression (styrmonteringen), og derudover bør du smøre de bevægelige dele. Du kan bruge en ganske almindelig cykelolie, når løbehjulet skal vedligeholdes.
Decket er belagt med en ru griptape, og tapen vil med tiden blive slidt. Når griptapen begynder at føles glat, bør du skifte tapen ud.

Hjulene på et trickløbehjul er meget små, og det betyder, at hjulene kører med rigtig mange omdrejninger. Hjulene er derudover udsat for et meget stort pres, og derfor bør du sammenligne hjulene med bremseklodserne på din cykel. Ligesom bremseklodserne slides hjulene også, og derfor skal hjulene udskiftes med jævne mellemrum. Hvor ofte hjulene skal udskiftes afhænger naturligvis af, hvor ofte du bruger løbehjulet, og hvor mange hop og tricks du laver.

Er du i tvivl om noget i forhold til vedligeholdelse af trickløbehjul, er du meget velkommen til at kontakte os på 3940 3131 eller info@cykelpartner.dk.

Se hele vores udvalg af trickløbehjul her.

Løbehjul til tricks