Cykelholder, cykelstativ & cykelophæng

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige betegnelser for cykelholdere og holdere til cykler. Vi har derfor skrevet denne guide, som beskriver forskellen mellem cykelholdere til bilen, cykelstativer og cykelophæng til væggen.

Cykelholdere til bilen

Cykelholdere eller cykelstativ som de også bliver kaldt, kan findes i mange størrelser og modeller. Vi har hos Cykelpartner et stort udvalg og du kan få cykelholdere til bilen, som har plads op til 4 cykler. Der findes både cykelholdere til montering på anhængertræk, bagklap eller taget.

Cykelholder til bil med anhængertræk

Hvis der er monteret et anhængertræk på din bil, er der flere gode løsninger at vælge imellem, når du skal anskaffe dig en ny cykelholder. Den helt klart nemmeste og billigste løsning er den klassiske saksemodel, som der fylder minimalt når den ligger i bagagerummet på din bil.

Denne model er rigtig fin hvis du f.eks. skal fragte dit barns cykel hjem fra skole, eller kører korte distancer. Der findes også større og mere avancerede cykelholdere til montering på anhængertrækket - og disse er ofte mere stabile og sikre at køre rundt med. Denne type er især god, hvis du kører ofte eller kører lange distancer med cyklen bag på bilen. 

Skal du have flere af familiens cykler med på ferie eller er du ofte på cykeltur med kammeraterne, er det en god idé at vælge en cykelholder med vippefunktion, som gør det muligt at komme i bilens bagagerum, selvom cyklerne er monteret på cykelholderen.

Cykelholder til bil uden anhængertræk

Har du en bil uden anhængertræk, kan du faktisk stadig benytte en cykelholder. Du har stadig rigtig gode muligheder for at finde en cykelholder der passer på din bil og der findes flere gode løsninger!

En løsning kan være at købe en cykelholder til montering på din bagklap. Denne type cykelholdere er lige så sikre som de øvrige cykelholdere, men findes typisk ikke i modeller til 4 cykler - og gør det vanskeligt at benytte dit bagagerum samtidig. Med en cykelholder til bagklappen, skal du være meget opmærksom på, om den passer til din type bil/model. er du i tvivl sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig. 

Cykelholder & tilbehør

En anden rigtig god løsning kan være at vælge en cykelholder til montering på taget. Denne løsning kræver at der monteres tagbøjler på bilens tag, inden cykelholderen monteres. Fordelen ved denne løsning er, at selve holderne ikke fylder ret meget når de skal opbevares efterfølgende og kan sagtens hænge på en væg. Metoden kræver desuden ikke en ekstra nummerplade eller genre din adgang til bagagerummet.

Hvilken cykelholder/cykelstativ skal jeg vælge?

Når du skal ud at kigge efter en ny cykelholder er det en god ide, først at finde ud af hvad dit behov er. 

Hvis du bare skal have din MTB med i skoven en gang imellem eller måske bare hente dit barns cykel på skolen et par gange om året, så er der ingen grund til at bruge mange tusinde kr. på en ny cykelholder og du kan nøjes med at købe en billig model. 

Hvis du derimod skal køre meget med cyklerne i hverdagene eller måske har cyklerne med sydpå hvert år, så er det en god ide at vælge en cykelholder, hvor du kan føle dig tryg under transporten og hvor du ikke skal sidde og være bange for, at cyklerne rutsjer rundt. Måske du har et behov for at komme i bagagerummet uden at du skal læsse cyklerne af hver gang. Så skal du kigge efter en cykelholder med vippefunktion. Dette er særdeles rart når du kører langt, f.eks. når du skal på ferie sydpå.

Når du har fundet ud af hvad dine krav er til en cykelholder, kan du med fordel kigge efter tilbud på nettet. Du kan sagtens være heldig at finde den helt rigtige model til en skarp pris. – uanset om du foretrækker en cykelholder fra Thule, Buzz Rack eller Atera eller andre brands. 

Lovkrav vedr. cykelholdere

Når du kører med en cykelholder, (uanset om den er monteret på taget, bagklappen eller på anhængertrækket gælder det, at den skal være godkendt til kørsel med cykler i Danmark. I Tyskland er reglerne ekstra skærpede, men det er stadigvæk tilladt for danskere, at køre lovligt med en cykelholder, der er godkendt til kørsel i Danmark. 

En anden vigtig ting man skal være opmærksom på som bilejer er, at hvis udstyret/cykelholderen dækker for bilens nummerplade, reflekser eller lygter, skal man anskaffe sig en 3. nummerplade og montere denne på en lygtebom, som monteres bagerst på bilen. (en 3. nummerplade bestilles ved skat.dk).

De fleste nyere cykelholdere til anhængertrækket, har allerede en indbygget lygtebom med plads til montering af den ekstra nummerplade. Der er altså flere fordele ved at købe en cykelholder med nummerplade. Dette bør tages i betragtning når der sammenlignes pris. 

Bliver du stoppet uden lygtebom og nummerplade, risikerer du at få en bøde. 

Tilbehør til cykelholdere 

hos Cykelpartner.dk har du mulighed for at købe ekstra udstyr til din cykelholder eller cykelstativ. Mange benytter sig af ekstra bagagestropper, blæksprutter, lygtebom eller adaptere og lign.

Cykelstativ

Cykelstativet som vi kender det fra eksempelvis cykelparkeringer, har vi desværre ikke. Dog har vi dette smarte cykelstativ, som nemt og sikkert kan holde din cykel, når du ikke bruger den.

Opbevaring af cyklen 

Cykelkulturen i Danmark bliver mere og mere udbredt. Vi investerer i flotte dyre cykler som aldrig før, og dette stiller større krav til en god opbevaring. Vi efterlader ikke bare cyklerne hvor som helst - og med rigtig god grund. 

Vores cykelstativer til gulvet giver dig god mulighed for at opbevarer din cykel. Denne løsning passer bedst hvis man har mere plads til at opbevare sin cykel indendørs som f.eks. i en garage, værkstedet, et værelse eller andet. Et cykelstativ kan også bruges til en stander der hjælper din cykel med at stå op ved reparation af cykel. Her vil vi dog gerne anfalde en arbejdsstand, som du finder længere nede på siden her. 

Cykelophæng, cykelholdere og opbevaring

Et cykelophæng kan bruges både ved reparation eller til opbevaring af cyklen. Du kan finde mange forskellige modeller, så de kan passe ind hjemme hos dig og dine behov for opbevaring af cyklen.

Hvis man opbevarer sin cykel i en lejlighed, bør man kigge nærmere på de smarte cykelholdere til væg eller cykelophæng til væg, som mange også kalder dem. Ved at købe et vægophæng til sin cykel, kan man montere dem i f.eks. sin stue, entre eller soveværelse og derved få cyklen op fra gulvet. Pladsen under cyklen kan så udnyttes til andre ting, og man behøver ikke at indrette rummet efter cyklen. Det kan være nu også være meget dekorativt, hvis nu cyklen er flot og ny. Det kræver selvfølgelig lidt ekstra arbejde med jævnlig rengøring af cyklen, men det er det værd, hvis man så kan have sin cykel låst sikkert inde.

En dyr cykel parkeret på gaden, er et udsat mål for tyveknægte

Har man derfor mulighed for at tage cyklen med op i sin lejlighed eller ind i huset har man sikret cyklen bedst.

Når man vælger sin cykelholder er det første man kan vælge ud fra, om den skal hænge vandret eller lodret på væggen. Hvis den skal hænge lodret så skal du vælge en holder hvor det er forhjulet du sætter fast, og hvis den skal hænge vandret så skal du vælge en holder hvor du sætter enten pedalen eller overrøret fast i holderen. 

Der findes utallige løsninger til, at hænge cyklen på væggen eller når den skal udstilles på gulvet, men hvilken af disse som er det bedste for dig, er en vurderingssag ud fra dit behov. Køber man vægbeslag til cykel f.eks. pedalophæng, er det lige meget om det er en herre eller damecykel man skal have op og hænge på væggen. Fælles ved at hænge sin cykel op på væggen i forhold til at have den til at stå på gulvet er, at der skaber mulighed for pladsbesparing. 

Vil man gerne have sit grej opbevaret bedre, kan man med fordel købe en cykelholder til væg hvor der er plads til tilbehør. Man kan bl.a. få cykelholder hvor der er plads til at hænge cykelhjelm, rygsæk eller cykeltøj. Dette er ikke kun pladsbesparende, men giver også et overblik over ens udstyr, og holder ens udstyr samlet. 

Om det er et billig vægbeslag, et smukt designet vægbeslag med læder, et lodret cykelophæng til væggen i stuen, cykelophæng med krog eller en cykelstander til gulvet, så finder du nogle af de bedste hos Cykelpartner. 

Udover holdere til cykler finder du også cykelovertræk, som beskytter cyklen mod regn, støv og ridser. Et cykelovertræk er især en god idé, hvis du ikke har mulighed for at opbevare cyklen inden for. Hos os finder du cykelovertræk til 1 eller 2 cykler. 

Er du i tvivl om hvordan du bedst opbevare din cykel indenfor eller udenfor, så er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice som sidder klar til at hjælpe dig. 

Cykelophæng & cykelstativ

Arbejdsstand til cykler

En arbejdsstand er et praktisk redskab hvis du ofte reparere cykler eller bruger meget tid på at pleje og rengøre din cykel – både fordi en arbejdsstand kan gøre dit arbejde lettere at udføre rent praktisk, men også fordi du får mulighed for at opnå en langt bedre arbejdsstilling imens du arbejder.

En arbejdsstand har også den fordel, at cyklen er placeret langt mere stabilt, end når den står direkte på jorden. Det giver dig mulighed for at koncentrere dig om dit arbejde, uden samtidig at skulle koncentrere dig om, at stabilisere cyklen og holde den i balance.

Du kan sagtens finde en arbejdsstand til en fornuftig pris, men dit valg af model, bør altid afspejle dit reelle behov og hvor meget du skal bruge den. Om du kører racercykel eller MTB gør ikke nogen forskel i dit valg af arbejdsstand – du skal blot være opmærksom på om klampe-hovedet kan rumme stellet, hvis du har en mountainbike med et meget kraftigt stel.

Arbejdsstand til cykel

Arbejdsstande findes i forskellige udgaver

  • Arbejdsstand til gulvet: En arbejdsstand er rigtig praktisk til værkstedet eller din garage og giver dig mulighed for at arbejde i optimal arbejdshøjde og arbejdsstilling, da den kan indstilles efter brugerens højde. Dette er i øvrigt også med til at minimerer uheldige arbejdsstillinger og skåne din ryg.
    En arbejdsstand kan sagtens stå fremme når den ikke er i brug, men du har også mulighed for at gemme den væk hvis du ikke har så meget plads til rådighed, da de fleste modeller er foldbare og fylder minimalt når de ikke er i brug. Den foldbare funktion giver dig desuden mulighed for at medbringe arbejdsstanderen i bagagerummet af bilen.
    Flere modeller har en opbevaringsbakke/-plade, som gør det muligt at have dit værktøj lige ved hånden imens du arbejder.

Se vores komplette udvalg af arbejdsstande & tilbehør her.

  • Arbejdsstand til bordet: Denne model er også særdeles velegnet til hjemmeværkstedet og kræver tilmed meget lidt plads. Modellen skal fastgøres til din bordplade og vil derfor give dig en arbejdshøjde svarende til bordhøjde + standerens højde.
  • Arbejdsstand til væggen: En vægmonteret arbejdsstand har en høj max belastning. På disse modeller monteres cyklen i cyklens overrør eller sadelrør, da spændehovedet kan drejes 360 grader. En fordel ved den vægmonterede model er, at du kan montere den på væggen, så arbejdsstillingen passer til din højde og så fylder den meget minimalt og tager ikke gulvplads.
  • Arbejdsstand til loftet: Hvis du ikke har meget plads på værkstedet eller i din garage, kan du vælge at montere en lift med snoretræk i loftet. Så er det let at hejse cyklen op og ned. Den store fordel er, at du får cyklen op i en god arbejdshøjde, det er nemt at hejse cyklen op og ned under reparationer samt sparer du gulvplads. Ulempe ved sådan et cykelophæng kan være, at cyklen kommer til at dingle lidt, når du står og arbejder med den. 
  • Krogsæt til ophæng: Har du brug for, at kunne hænge din cykel pænt op i garagen, så den ikke optager plads på gulvet, så invester i et krogsæt til ophæng fra eks. BikePartner - De er billige, og du sparer en masse plads. Krogene er overtrukket med gummi, så de ikke ridser din cykel.  

En arbejdsstand bliver ofte omtalt som et cykelstativ eller en cykelholder, men dette er i princippet helt andre produkter. 

Tilbehør til arbejdsstandere

Til din arbejdsstand er det muligt at finde smart tilbehør. Dette kunne f.eks. være en værktøjsbakke, som kan monteres direkte på arbejdsstanden. Denne gør det let for dig at opbevare dit værktøj, så at du har det lige ved hånden når du står og arbejder. Der findes flere forskellige typer af værktøjsbakker, som passer til de forskellige modeller. En anden praktisk ting at investere i, er en kædeholder. Denne har til formål, at holde din kæde når cyklens baghjul er afmonteret f.eks. under transport eller rengøring. Den sikrer, at stellet ikke bliver ridset og at kæden ikke filtres sammen. Ydermere kan du investere i en styrholder, som holder dit styr på plads under transport, reparationer eller rengøring.

Har du brug for vejledning til hvilken cykelstander, som er den rigtige for dig, så kontakt vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig.