Autotilbehør / Cykelholder / Cykelstativ

Vi har mange tilbud på cykelholdere til at hænge cyklen på bilen og vi vil være billigst, så hvis du finder en tilsvarende cykelholder et andet sted, så får du din nye cykelholder til samme pris hos os.

Skal du have ny cykelholder til bilen – følg med i vores gode tilbud, som vi annoncerer løbende.

Cykelholder til bil med anhængertræk:

Hvis der er monteret et anhængertræk på bilen, er der flere gode løsninger at vælge imellem, når du skal ud og have en ny cykelholder. Der findes den lille simple saksemodel, som er en nem og billig cykelholder til anhængertræk, - og så fylder den ikke ret meget, når den ligger i bagagerummet. Denne model er rigtig fin, hvis du sommetider skal have dit barns cykel med hjem fra skole. Der findes også flere større og mere avancerede cykelholdere til anhængertræk, som er mere stabile og sikre at køre med. Denne modeltype er især god, hvis du kører meget eller måske langt med cyklen. Skal du have flere af familiens cykler med på ferie sydpå, er det en god idé at vælge en cykelholder med vippefunktion, så det er muligt at komme i bilens bagagerum selvom at der hænger cykler på krogen.
Et godt råd når der skal vælges cykelstativ til bil med anhængertræk er, at man lige tænker over hvilket behov man har. Vil det være en idé at vælge et stativ, som har plads til en ekstra cykel, selvom at man reelt kun har brug for at transportere 1 cykel? Vil det være rart at have en cykelholder, hvor der nemt kan monteres en barnevogn? Spørg evt. andre cykelryttere hvad deres erfaringer er.

Cykelholder til bil uden anhængertræk:

Har du en bil uden anhængertræk - så fortvivl ikke. Her er der også flere rigtig gode løsninger. Der findes en cykelholder til bagklap, som gør det sikkert at transportere flere cykler på én gang. Ulempen ved dette er, at det kan være vanskeligt at komme i bagagerummet, når cyklerne er monteret.  
En anden rigtig god løsning kan være en cykelholder til tag. Her monteres der tagbøjler på bilens tag. Det er meget enkelt at montere og afmontere cyklerne. Stativet fylder ikke meget når det ikke er i brug og kan nemt hænges op på væggen hjemme i garagen. Et lille minus ved denne typer af cykelstativ er, at du skal have en vis højde, for at det ikke skal blive for besværligt at montere cyklerne og man kan ikke parkere i en P-kælder og lignende steder.

Cykelholder bedst i test:

Der er lavet flere gode test som er tilgængelig på nettet. Tag f.eks. et kig på www.fdm.dk, som har lavet en rigtig fin anmeldes af de forskellige typer af cykelstativer og stillet dem op mod hinanden, hvor der både er lagt vægt på kvalitet og pris. Testen er godt beskrevet og der bliver ikke lagt skjul på fordele og ulemper kontra de forskellige modeltyper. Det kan være en hjælp i beslutningsprocessen.

Vedligehold:

Der er ikke nogen særlig vedligeholdes af cykelholdere, men en god idé er, at holde det rent og fri for snavs, som kan ridse cyklerne når de er spændt fast. Brug evt. autoshampoo og en blød børste ved vask og skyl efter med rent vand.

Tilbehør til cykelholdere:

Du har mulighed for at købe ekstra udstyr til din cykelholder eller cykelstativ. Måske mangler du en ekstra bagagestrop, lygtebom, blæksprutte, adapter eller lign. Hos Cykelpartner.dk har vi et stort udvalg af tilbehør.

Lovkrav:

Ved kørsel med en cykelholder uanset om den er monteret på tag, anhængertræk eller på bagklappen gælder det, at den skal være godkendt til kørsel med cykler i Danmark. I Tyskland er reglerne endnu skrappere, men det er stadigvæk tilladt for danskere, at køre lovligt med en holder, der er godkendt i Danmark.
En anden vigtig ting man skal være opmærksom på som bilejer er, at hvis udstyret dækker for bilens nummerplade, reflekser eller lygter, skal man anskaffe sig en 3. nummerplade og montere denne på en lygtebom, som monteres bagerst på bilen. En 3. nummerplade kan bestilles ved Skat.dk.
De fleste nyere cykelholdere til anhængertrækket har allerede en indbygget lygtebom med plads til montering af den ekstra nummerplade.  Der er altså flere fordele ved at købe en cykelholder med nummerplade. Dette bør tages i betragtning når der sammenlignes pris.

Det kan hurtigt blive billigere at købe end at leje.