Arbejdsstand til cykler

Brug en cykelstander og let arbejdet med at rengøre, lave justeringer og reparation på din cykel.

Elite Team - Arbejdsstand Elite Team - Arbejdsstand
998 DKK inkl. moms
Unior Arbejdsstand 1693AQ
4.099 DKK inkl. moms

Arbejdsstand til værkstedet

Hvis du er entusiastisk omkring din cykel, så er det svært at undvære en cykel arbejdsstand hvor du nemt kan rengøre, vedligeholde og reparere din egen cykel, men evt. også familiens cykler. 

Med en arbejdsstand kan arbejdshøjden indstilles korrekt, så du undgår uheldige arbejdsstillinger og dermed passer på din ryg. Med en cykelstander til reparation undgår du også, at cyklen vælter når du står og foretager reparationer eller rengøring. En arbejdsstand bliver også omtalt som cykelstativ eller cykelholder. Det er muligt at finde en arbejdsstand til en fornuftig pris, men dit valg af model bør afspejle til hvad og hvor meget du skal bruge den. Om du kører racercykel eller MTB gør ikke nogen forskel i valg af arbejdsstand.

Hos Cykelpartner finder du et bredt udvalg af cykelstander/arbejdsstander fra anerkendte producenter som f.eks. BikePartner, Park Tool, Point, PRO og Elite.

Typer af cykelstander:

  • Arbejdsstand til gulvet: Rigtig fin til værkstedet derhjemme, hvor den kan bliver ståede fremme. Cyklen står stabilt og arbejdsstanden kan indstilles til optimal arbejdshøjde. Mange arbejdsstande til gulvet kan foldes sammen når de ikke bruges, og er nem at tage med i bilen.

  • Arbejdsstand til bordet: Denne model er velegnet til hjemmeværkstedet og optager ikke meget plads. Den kan indstilles så du får en optimal arbejdshøjde.

  • Cykelstander: Cykelstander til baghjul. Denne kan f.eks. bruges til cykler uden støtteben, men den er også praktisk når cyklen skal rengøres, kæden skal smøres eller når du har brug for justering af gear.

  • Arbejdsstand til væggen: En vægmonteret arbejdsstand har høj max belastning. Cyklen monteres i enten overrør eller sadelrør da spændehovedet kan drejes 360 grader.

  • Arbejdsstandsstand til loftet: Hvis du ikke har meget plads på værkstedet eller i din garage, kan du vælge at montere en lift med snoretræk i loftet. Så er det let at hejse cyklen op og ned. Den store fordel er, at du får cyklen op i en god arbejdshøjde, det er nemt at hejse cyklen op og ned under reparationer samt sparer du gulvplads. Ulempen ved sådan et cykelophæng kan være, at cyklen kommer til at dingle lidt, når du står og arbejder med den.

  • Krogsæt til ophæng: Har du brug for, at kunne hænge din cykel pænt op i garagen, så den ikke optager plads på gulvet, så invester i et krogsæt til ophæng fra eks. BikePartners. De er billige, og du sparer en masse plads. Krogene er overtrukket med gummi, så de ikke ridser din cykel.

Afhængigt af hvilken type cykel du har, kan det være forskelligt hvilken type cykel arbejdsstand der er mest velegnet. Dernæst er det selvfølgelig også vigtigt at tænke over hvor meget plads du har til rådighed til en cykel arbejdsstand. Har du meget plads, så kan det være rart med en arbejdsstand, så du nemt kan gå hele vejen rundt om cyklen mens du arbejder på den. Har du derimod meget lidt plads, så kan det være at en bord arbejdsstand er et bedre valg for dig.

For de fleste vil et foldbart reparationsstativ være et oplagt valg, da det er nemt at tage med sig, fx hvis du skal på ferie, ud at rejse eller skal ud at køre cykelløb – i disse situationer er det rart at have mulighed for, at kunne vedligeholde sin racercykel eller mountainbike på en professionel arbejdsstand. Et foldbart reparationsstativ til cykler er også hensigtsmæssigt, hvis du ikke selv skal foretage store reparationer, men blot har brug for at kunne arbejde let med cyklen, fx når du skal smøre og rengøre den.

Arbejdsstand til reparation af din cykel

Hvis du bruger din cykel meget, så vil du også have brug for at vedligeholde og reparere din cykel med jævne mellemrum, hvis ikke du vælger at sende den på værksted - i så fald er et cykel reparationsstativ nærmest uundværligt. Et cykel reparationsstativ sikrer dig en god ergonomisk arbejdsstilling i korrekt arbejdshøjde – og du slipper for hele tiden at skulle bukke dig og ende i sjove arbejdsstillinger. 

Du kan anvende en arbejdsstand til følgende: 

  • Reparation af cykel - især ved udskiftning af hjul, kæde, pedaler etc.
  • Vask, rengøring og aftørring af cyklen efter brug
  • Når kæde, lejer og nav skal smøres
  • Ved generelle eftersyn og opstramning

Tilbehør til arbejdsstand

Til din arbejdsstand er det muligt at finde smart tilbehør. Dette kunne f.eks. være en værktøjsbakke, som kan monteres direkte på arbejdsstanden. Denne gør det let for dig at opbevare dit værktøj, så at du har det lige ved hånden når du står og arbejder. Der findes flere forskellige typer af værktøjsbakker, som passer til de forskellige modeller.
En anden praktisk ting at investere i, er en kædeholder. Denne har til formål, at holde din kæde når cyklens baghjul er afmonteret f.eks. under transport eller rengøring. Den sikrer, at stellet ikke bliver ridset og at kæden ikke filtres sammen. Ydermere kan du  investere i en styrholder, som holder dit styr på plads under transport, reparationer eller rengøring.

Tips til vedligeholdelse af cyklen

Før kørsel: Tjek dine dæk efter for sten. Se om kæden er smurt. Kontroller dine bremsebelægninger og tjek dit dæktryk.

Efter kørsel: Rengør din cykel med en klud evt. med lidt rensemiddel. Hvis cyklen har kørt i mudder, sand eller salt så skal cyklen vaskes. Tjek igen dine bremseklodser og efterse dine dæk for evt. sten eller andet fastsiddende skidt, der kan gnave sig ind i gummiet og forårsage punktering.

Vask af cyklen: Når cyklen skal vaskes, er det en god ide enten at hænge den op eller montere den i en arbejdsstand, så den ikke vælter under arbejdet. Skyl først cyklen ren for jord og andet snavs med vand. Hæld kæderens op i en spand. Brug evt. en lille børste til at smøre kæderens på kæde, klinger, krans, for- og baggear indtil alt skidtet er opløst. Skyl efter med rigeligt rent vand. Spray gerne hele cyklen ind i Cleaner, som er et renseprodukt egnet til cykler. Lad gerne Cleaner sidde i ca. 5-7 min. Vask herefter hele cyklen med vand tilført opvaskemiddel. Brug en blød svamp. Det er bedst at starte oppefra og så vaske nedefter. Så undgår du, at få nyt skidt på et allerede vasket område. Hvis du har udvendige gear, er det en fordel at investere i en specielt fremstillet børste til formålet. Skyl cyklen helt ren for sæbe. Til slut anbefales det, at smøre cyklen ved alle bevægelige dele med olie. Skal det være helt i top – kan stellet behandles med lidt polish, som får lakken til at skinne.

Har du brug for vejledning til hvilken cykelstander, som er den rigtige for dig, så kontakt vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig.