Aftrækker til frikrans & kassetter

Når du skal afmontere en kassette skal du både bruge en frikransholder og en aftrækker. Nedenfor finder du et bredt udvalg af aftrækkere fra anerkendte producenter som f.eks. Park Tool, Shimano, PRO og On Gear.

PRO - Aftrækker sæt til kassette
Tilbud
289 DKK 275,00 DKK inkl. moms
ParkTool - Kassette Aftrækker - FR-5.2 ParkTool - Kassette Aftrækker - FR-5.2
Tilbud
109 DKK 104,00 DKK inkl. moms
ParkTool - Frikrans Aftrækker - FR-5.2GT ParkTool - Frikrans Aftrækker - FR-5.2GT
Tilbud
129 DKK 123,00 DKK inkl. moms
ParkTool - Frikrans Aftrækker - FR-5.2G ParkTool - Frikrans Aftrækker - FR-5.2G
Tilbud
99 DKK 94,00 DKK inkl. moms
ParkTool - Frikrans Aftrækker - FR-1.3 ParkTool - Frikrans Aftrækker - FR-1.3
Tilbud
97 DKK 92,00 DKK inkl. moms
Freewheel Removal Tool
199 DKK inkl. moms
Shimano TL-SR23 - Frikransholder 6-11 gear
Tilbud
499 DKK 474,00 DKK inkl. moms
Shimano TL-LR10 - Værktøj kassette og rotor lock ring
Tilbud
Aftrækker for Kassette HG
75 DKK inkl. moms
Aftrækker Park Tool FR-8 med 4 tapper Aftrækker Park Tool FR-8 med 4 tapper
Tilbud
379 DKK 360,00 DKK inkl. moms
Aftrækker Park Tool FR-7 med 12 stråler Aftrækker Park Tool FR-7 med 12 stråler
Tilbud
71 DKK 67,00 DKK inkl. moms
Tapnøgle Park Tool HCW-17 til låsering Tapnøgle Park Tool HCW-17 til låsering
Tilbud
189 DKK 180,00 DKK inkl. moms
Aftrækker Park Tool BBT-5 med 12 stråler Aftrækker Park Tool BBT-5 med 12 stråler
Tilbud
89 DKK 85,00 DKK inkl. moms
Aftrækker Park Tool FR-2 for krans med 2 tapper Aftrækker Park Tool FR-2 for krans med 2 tapper
Tilbud
Frikransholder Park Tool HCW-16 med kæde Frikransholder Park Tool HCW-16 med kæde
Tilbud
229 DKK 218,00 DKK inkl. moms
Park Tool - Frikransholder - SR-2.2 - med kæde
Tilbud
339 DKK 322,00 DKK inkl. moms
Viser 1 til 38 af 38

Skift selv din frikrans og kassette

Når du skal afmontere en kassette skal du både bruge en frikransholder og en aftrækker. Det er vigtigt at du får købt den rigtige aftrækker. Det vil sige at du skal finde den aftrækker som passer til din kassette, så det er afgørende om det er en Shimano eller Campagnolo kassette du har på din cykel. For du kan ikke bruge en Shimano aftrækker til Campagnolo eller omvendt. Nogle gange vil firmaet eller producenten skrive et S eller C på aftrækkeren. C står for Campagnolo og S står for dem som er universale. Desværre står det nogle gange slet ingenting, så derfor er det vigtigt du gemmer papirerne som medfølger produktet.

Afmontering

Når du skal afmonterer kassetten, skal du bruge en kædepisk, også kaldet en frikransholder med kæde til at holde kassetten på plads med, således den ikke kører rundt. Vi anbefaler at du bruger dette værktøj og på ingen måde prøver at holde kassetten fast på anden måde med fx. en tang, for det kan skade din kassette. Du sætter kædepisken fast ved at sætte kæden på den inderste klinge og så sætter aftrækkeren fast yderst. Husk at dreje hver sin vej således du får løsnet kassetten i stedet for bare at kører den rundt. Du skal dog være opmærksom på at nogle af klingerne og mellemstykkerne ikke hænger sammen, så derfor skal du lige huske at holde styr på dem. I nogle tilfælde kan der være såkaldte hakker i den body, som kassetten sidder på og det kan godt gøre at kassetten ikke altid er helt nem af få af.

Montering

Når du skal montere en ny eller den gamle rengjorte, har du ikke længere brug for frikransen. Husk at rengøre kassetten og kassettebodyen for skidt og snavs med en klud, og herefter smører du selve bodyen med fedt, for på denne måde et den lettere at få af igen, og der er også mindre friktion imellem body og kassette. Nu skal du bare huske at montere klinger og mellemskiver på bodyen i den rigtige rækkefølge. Tit når du køber en ny kassette, vil du få den pakket ned sådan som den skal monteres. Når du har sat den på spænder du den yderste skive, og vi anbefaler du gør dette med en moment nøgle. Som regel står det på selve skiven hvilken moment den skal spændes med, men er det intet oplyst anbefales det at du spænder den med 40-45 Nm.

Hvis du ønsker yderligere vejledning mht. aftrækker, frikrans osv. er du altid velkommen til at kontakte vores support, hvor vores teknikker altid sidder klar til at hjælpe dig.