Styrfittings værktøj

Juster styrfittings på din cykel med det rigtige værktøj. Nedenfor finde du et bredt udvalg af værktøj til justering, montering, demontering og diverse øvrige værktøjer.

 

Juster styrfittings på din cykel

Det er meget vigtigt for din cykel, at dine styrfittings altid er spændt korrekt. Er det ikke det, vil det skabe slør og det kan resultere i, at du laver skade på dine lejer. Du vil føle, at cyklen ikke er helt stabil under dig da det føles som om cyklen ryster, især når du kører stærkt og bremser. Derfor er det klart at anbefale, at du har cykelværktøj til at hjælpe med at spænde din cykel efter.

Hos Cykelpartner finder du kvalitet styrfittings værktøj, fra anerkendte producenter som f.eks. Park Tool, PRO og XLC.

Brug det rigtige værktøj

Det hele kommer an på hvilken cykel og styr du har. Men en styrfittingsnøgle, unbracho nøgle og momentnøgle er nødvendigt til denne form for reparation. Det skal siges, at har du en nogenlunde cykel værktøjskasse, så vil du allerede have unbracho nøgler og momentnøgler. Styrfittingsnøglen er en udgift, som oftest ligger mellem 100 kr. og 200 kr. Det skal dog siges, at køber man en ordentlig kvalitet og passer godt på den, vil det have en meget lang levetid.

Sådan justerer du slør i dine styrfittings

Du starter med at løsne den øverste bolt på topcappen med en unbracho nøgle. Det er den som spænder topcappen og dermed også styrfittings fast sammen. Herefter løsner du skiftevis boltene på frempinden, så den sidder forholdsvis løst på forgaflen. Så tager du cyklen og presser dens forhjul ind mod en væg og holder forbremsen inde. Skulle det ske at cyklen "rokker" frem og tilbage, så er der slør i dine styrfittings. Du spænder herefter med unbracho nøglen bolten på topcappen indtil sløret er væk. Du skal dog altid huske at løfte forhjulet og dreje lidt på styret, for på denne måde undgår du at du strammer dem for meget. Til sidst spænder du boltene på frempinden skiftevis.

Til hjemmemekanikeren finder du ydermere bl.a. aftrækker til nederste konus på forgaffel, presseværktøj til styrfittings, lejemonteringsværktøj, savleder, kronrørsfræser og setter til styrfittingskonus.

Skulle du være i tvivl omkring hvilket værktøj du skal bruge, er du altid velkommen til at ringe ind til vores kundeservice, hvor en teknikker altid vil kunne vejlede dig.