Kranksæt & pedalværktøj

Nedenfor finder du et stort udvalg af produkter indenfor pedalarmsværktøj, pedalnøgler, kranksætaftrækker, snittapper og andet værktøj til at afmontere og montere pedaler på din cykel.

Pedalarmsaftrækker Point
89 DKK inkl. moms
Pedalarmsaftrækker XLC
69 DKK inkl. moms
Viser 1 til 37 af 37

Afmontering og montering af pedaler og kranksæt

Vi har et stort udvalg af produkter indenfor pedalarmsværktøj, pedalnøgler, kranksætaftrækker, snittapper og andet værktøj til at afmontere og montere pedaler på din cykel. Det er lidt en opgave at skifte pedalerne, men har du det rigtige værktøj på dit cykelværksted, så vil du sagtens kunne udfører opgaven selv.

Hos Cykelpartner finde du værktøj fra anerkendte producenter som f.eks. Park Tool, Exustar, Shimano, Sram, Point og XLC.

Trin for trin vejledning

Du starter med at afmontere pedalarmen med en aftrækker til pedalarm. Det er meget vigtigt, at du sørger for at aftrækkeren er skruet hårdt fast i selve pedalarmen, inden du begynder aftrækningen. For gør du ikke det, kan du risikerer at du ødelægger selve gevindet inde i pedalarmen. Når du har skruet den fri, kan du tage centerbolten af og herefter kan du begynde at tage kranksættet af.

Nu skal du sætte aftrækkeren på til kranksættet, og her bliver du bare ved med at spænde indtil kranksættet bliver trukket ud. Hertil skal du bruge en unbraco nøgle. Herefter kan du tage kranksættet af, og sætte det nye på. Herefter kan du fjerne det på samme måde på den anden side. Derefter kan du montere det nye kranksæt, pedalarme og pedaler. Det er en rigtig god ide, at du husker er smøre med fedt.

Hvad du bør have i værktøjskassen

  • Unbraco nøgle
  • Pedalnøgle
  • Pedalarmsaftrækker (aftrækker)
  • Evt. fedt

Hvis du skal have skiftet kranksættet er det en stor fordel hvis du afmontere pedalerne først, da det vil give dig mere plads. Du skal ikke have så meget værktøj i dit cykelværksted for at løse opgaven, men afhænger af hvilke pedaler du har på din cykel, hvad for noget værktøj du skal bruge. Vi vil helt klart anbefale, at du benytter en pedalnøgle.

Du kan dog, ved pedaler som er klargjort til det, nøjes med at benytte en unbraco nøgle til at løsne pedalerne med. Her er der tale om pedaler fra Shimano, og du skal bruge en 6mm unbraco nøgle. Men du kan alligevel være afhængig af en pedalnøgle, for hvis dine pedaler sidder rigtig godt fast, vil du ikke kunne gøre det med en unbraco nøgle. Så igen vil det være at fortrække at benytte en pedalnøgle.

Det kan nogen gange være lidt svært at overskue præcis hvilken pedalnøgle eller aftrækker du skal bruge, men du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, og så vil vores teknikker kunne vejlede dig så du får bestilt den rigtige.