Shimano SLX

Høj ydeevne, lav vægt, kvalitet og holdbarhed

Shimano SLX geargruppen er en serie for den mere erfarne MTB-rytter, som ønsker at prøve kræfter med et mere opdateret gearsæt, end det traditionelle, standard sæt som ofte sidder monteret, når du køber din cykel fra ny. SLX er en serie lige under Shimano’s high-end grupper, og her er meget at få for pengene. Mange af SLX delene har nemlig nedarvet flere teknologier fra grupper som XTR og Deore XT – her undgår du blot at grave helt ned til lommeuldet for at mærke en markant forskel på din MTB tur.

Shimano SLX’s fire største tandhjul er 33t, 39t, 45t og 51t. Dette gør, at du i de fire laveste gear vil opleve en større komfort, takket være de mere gradvise trin.

M7100 serien introducerede 12 gear i en af de billige prisklasser, som mange MTB-entusiaster har ventet længe på.

Shimano SLX M7100 12-gear serien

 • SLX kranksæt 1x12 speed og 2x12 speed: SLX FC-M7100 kranksættet har en helt ny konstruktion med Direct Mount klinge, en helt særlig tandprofil til at holde kæden bedre på plads og en 172 mm Q-faktor. Særligt er det at bemærke, at SLX kranksættet bruger den samme Hollowtech teknologi som dele fra XT M8100 og XTR M9100, som begge er grupper i en højere prisklasse, og en væsentlig opgradering af Deore, som er gruppen under SLX. Hollowtech betyder, at krankarmene er hul-smedede, så vægten reduceres og stivheden forbedres.

I øvrigt passer SLX også med andre Direct Mount Shimano 12-gears kæder og pedalarme.

 • SLX bagskifter: SLX M7100 serien leverer lavere spænding i lav gearposition og en bumper på geararmen. Et større 13T pulleyhjul giver bedre effektivitet og kædestyring, samtidig med at det er kompatibelt med Shimano’s 12 speed kassetter.
 • SLX gearskifter: SLX SL-M7100 deler samme teknologi som Deore SL-M6100 serie. Her kan nævnes:
  • Rapidfire Plus, som gør det muligt at skifte 3 gear med ét tryk på håndtaget.
  • 2Way-release, hvor kabeludløseren kan betjenes i to retninger med enten tommel- eller pegefinger.
 • SLX kassette: BEAM-Spider konstruktionen sørger for at gøre vægten mindre på SLX M7100 12 speed kassetten, samtidig med at den udvider med et ekstra gear. Både 10-45T og 10-51T kassetterne byder på forbedret gearskifte, med de nedarvede teknologier Micro Spline kassettehylster og HYPERGLIDE+ tandprofilerne som sikrer, at cykelkæden kører mere jævnt.
 • SLX kæde: Med M7100 kæden opnår et bedre greb, grundet en forlængelse af inderpladen. Med quick-link samlinger og en SIL-TEC overfladebehandling opnår denne model ekstra slidstyrke ved brug i hårdt og beskidt terræn.

Hvis du ønsker at købe en 12-speed Shimano drivlinje (inklusiv SLX M-7100) skal du være opmærksom på, at dit eksisterende bagnav kan ændres eller udskiftes, hvis det er en HG-style freehub. Ellers skal du blot huske at medkøbe en ny nav når du køber SLX.

Shimano SLX M7000 11-gear

Ved denne serie får du mange af de samme funktioner, som fra XT-serien – blot billigere. Dele er dog blevet skiftet ud fra metal til plastik, men du kan stadig nedgeare med op til tre gear ad gangen. Muligheden for Direct Mount og justerbar spændingskobling er stadig muligt med denne geargruppe, som giver trail og mountainbikere flere muligheder.

SLX tilbyder en bred vifte af MTB-kørestile. Der er taget højde for tre type ryttere:

 1. Dem, som foretrækker en enkelt 1x11 opsætning for enkelthedens skyld
 2. Dem, som leder efter en optimal 2x11 dobbelt klinge opsætning
 3. Eller dem, som har brug for de forbedrede gearmuligheder og bekvemmelighed, der kommer med en 3x10 speed opsætning

Det nye kædedesign er med en smal/bred tandprofil med mere afrundet tandform, som hjælper til, at du ikke taber kæden så let. Denne nye kædeprofil hjælper også til en mere støjsvag og mere jævn kørsel.

I 2x11 gruppen får du som rytter mulighed for at fastholde en effektiv rytme. Serien tilbyder 10 tænder med tre muligheder:

1x11 MTB entusiaster har mulighed for kombinere 30T,32T eller 34T med to kassettemuligheder:

 • 11-40T
 • 11-42T

3x10 kranksættet (FC-M7000-10) giver med dets 40-30-22T tandprofil og skifteteknologi designet til at give et ensartet gearskift.

Drivlinje muligheder:

 • 1x11 speed: 30T, 32T, 34T CS: 11-40T, 11-42T
 • 2x11 speed: 34-24T, 36-26T, 38-28T CS: 11-40T
 • 3x10 speed: 40-30-22T CS: 11-32T, 11-34T, 11-36T

Kranksættene er designet med bedre pakninger, som reducerer indtrængning af vand og snavs, og øger dermed den langsigtede effektivitet af krankrotationen.

På bagsiden er der lette kassettehjul, som giver dig som rytter mulighed for at udføre jævne og præcise gearskift, imens du kan fortsætte med at køre mest effektivt, i længere tid. Cykler du med 1x11 speed har du også mulighed for at vælge en bredere 11-42T kassette for et udvidet lavere antal gear.

SL-M7000 skiftegreb er udstyret med håndtag, som er ergonomisk designet og udstyret med RAPIDFIRE PLUS som giver dig mulighed for at skifte tre gear i én bevægelse, og slipper dermed for skift med tommel- eller pegefingeren. Denne enkle, men utrolige nyttige funktion giver også et let og konsekvent stabilt skift på tværs af for- og baggear.

SLX M7000 serien giver dig et niveau af høj ydeevne, effektivitet, holdbarhed og værdi. Mange teknologier er blevet nedarvet til M7000 kranksæt, gearskiftere, kassetter, skiftere, håndtag, rotorer og nav, så det bringer SLX serien op på konkurrencedygtigt niveau. Derfor kan du også fokusere på det, som er vigtigt – nemlig at få maksimal sjov og nydelse af din cykeltur.