Husk energi og væske når du træner

Kroppen bruger ekstra energi på at varme din krop op, når vejret bliver køligere. Det betyder dermed også, at din krop skal bruge ekstra energi, når du træner udenfor i efterårs- og vintervejret.

For at opnå et optimalt træningspas, kan det være nødvendigt for din krop at indtage energi, uanset om du løber, kører MTB i skoven eller cykler på landevejen.

Når du træner i efteråret eller om vinteren fordamper den samme mængde væske, som når du sveder på sommerens træningsture. Det er derfor vigtigt, at du tilfører energi og væske under efterårs- og vintertræningen.

Køb flere - spar mere!

På mange af vores energiprodukter er der rabat ved køb af flere.

Vi forhandler energiprodukter fra blandt andet:

Før træning

For at kunne yde optimalt skal dine depoter være fyldt op med kulhydrater inden du påbegynder træningen. Kulhydrater får du i udgangspunktet gennem din mad, men under anstrengende træning er kulhydraterne, du indtager gennem maden ikke altid nok for din krop. Det er en god ide at drikke en flaske energidrik én time inden træningen, hvis du skal i gang med et anstrengende træningspas eller løb. Du kan eventuelt supplere med en energigel eller energibar.

Under træning

Under træningen skal du være opmærksom på to faktorer. Først og fremmest skal du undgå dehydrering, som snyder mange om vinteren, når der er vådt og koldt. Du føler ikke samme trang til væske om vinteren, og derfor bliver dehydrering en udfordring. En god tommelfingerregel er at drikke en flaske energidrik (500 ml) for hver træningstime.

Hvis du ønsker vægttab i forbindelse med din motion, kan vi anbefale High5 Zero tab, som ikke indeholder kulhydrater (kalorier) men derimod de vigtige elektrolytter og salte, der modvirker dehydrering. Træner du for at forbedre din generelle styrke, skal du bruge almindeligt energidrik med kulhydrater eksempelvis SIS GO Hydro Tabletter. Hvis du sveder meget kan SIS GO Isotonic Energy Gel være en anvendelig energidrik for dig. Fra PurePower kan vi anbefale Carbo Race og SIS GO Range hvis du sveder meget.

Den anden faktor, som du skal være opmærksom på under din efterårs- og vintertræning er, at det er vigtigt, at indtage kulhydrater under træningen, da kulhydraterne er brændstof til musklerne. Som et ekstra supplement af kulhydrater vil vi anbefale energigel.

Efter træning

For at få fuld glæde af din træning, skal du lige efter dit træningspas have tilført noget protein. Når du belaster dine muskler, bliver muskelvævet nedbrudt, og det er først under genopbygning af musklen, at din styrke bliver forbedret.

For at være i stand til at genopbygge musklerne og opnå større muskelmasse skal din krop bruge protein. Kroppen er mest modtagelig for protein den første halve time efter den hårde belastning. Vi anbefaler derfor, at du drikker en flaske proteindrik eller spiser en proteinbar alt efter hvad du personligt foretrækker at indtage.

Hvis dit træningspas strækker sig over to timer eller mere, kan det være en fordel at indtage lidt protein allerede under træningen. Proteinindtaget under træningen vil hjælpe din krop til at restituere hurtigere.

Mest populære energiprodukter