Få den nyindkøbte børnecykel gjort køreklar

Alle vores cykler, på nær børnecykler fra 12" til 18", leveres 100% samlet og køreklar. Men frygt ikke - børnecyklerne skal igennem få, simple justeringer, før den nye børnecykel er klar til at blive luftet. Montering af pedaler og styr er det eneste der mangler, og til det har vi lavet denne guide til dig, som forklarer hvordan du får både pedaler og styr sat rigtigt på, når du pakker din børnecykel ud af kassen.

Montering af cykelstyr

Børnecykler med headset frempind

Nogle cykler har en headset frempind, hvor der sidder to spændebolte bagpå. Dem løsner du lidt, hvorefter du kan dreje styr og frempind om på plads.

 Når det sidder som det skal, strammes topskruen forsigtigt, indtil eventuelt slør i lejerne er væk, men uden at styret føles for stramt at dreje.

Du kan kontrollere det, ved at trække i bremsegrebet imens cyklen skubbes frem. Til sidst vil de to bagerste umbracobolte strammes.

Børnecykel med almindelig frempind

Har cyklen en almindelig frempind, løsner du topskruen som det første. Det kan du gøre med en 6 mm. umbraconøgle. Når styret er på plads, spændes topskruen igen.

Montering af pedaler

Når du skal montere pedalerne, så husk at se efter om det er til højre, markeret med ”R”, eller til venstre, markeret med ”L”. Pedaler er forskellige, så det er ikke helt ligegyldigt. Gevindet er almindeligt på højre side, men modsat på venstre og derfor spænder du pedalen, ved at kører nøglen i modsatte retning, og altså mod uret.

Vær opmærksom på at få skruet dem rigtigt på gevindet, så det ikke bliver beskadiget.
Pedalerne spændes på med en 15mm. nøgle eller umbraconøgle.

Og nu er cyklen køreklar :) 

Trin-for-trin guide til at gøre din børnecykel køreklar

Trin 1 - Montering af styr og pedaler

Ved levering af din børnecykel skal du sørge for at montere styr og pedaler. Følg vores guide på denne side, så du nemt kan komme igennem dette trin.
Justér styret og pedalerne, så de sidder korrekt. Styret skal være justeret i en højde, der er behageligt for dit barn, og pedalerne skal være stramme og placeret, så de er nemme at nå.

Trin 2 - Tjek cykelhjulene

Kontrollér, at hjulene sidder ordentligt fast og er justeret korrekt. Sørg for, at hjulenes eger er stramme, og at der ikke er nogen revner på dækkene.

Trin 3 - Kontrollér bremserne

Sørg for, at bremserne fungerer korrekt. Test, om bremsehåndtagene fungerer korrekt, og at hjulene stopper jævnt og hurtigt.

Trin 4 - Justér sadlen

Juster sadlen, så den passer til dit barns højde. En god tommelfingerregel er, at indstille sadlen, så dit barn kan nå jorden med begge fødder, mens de sidder på cyklen.

Trin 5 - Kontrollér kæden

Vær sikker på at cykelkæden sidder korrekt og er passende spændt. Kæden skal være stram, men ikke for stram. Hvis kæden er for løs eller stram, kan det skade cyklen og gøre det vanskeligere at cykle på den.

Trin 6 - Sørg for, at alt er sikkert og lad dit barn teste cyklen

Kontrollér, at alle skruer og bolte er stramme, og at alle dele er fastgjort korrekt. Sørg også for, at cyklen har reflekser og eventuel en ringklokke samt cykellygter, så den er sikker at køre på i trafikken. Lad dit barn teste cyklen og sikre sig, at den fungerer korrekt. Tjek, om alt fungerer som det skal, og at cyklen er stabil og sikker at køre på. Lad dit barn teste cyklen og sikre sig, at den fungerer korrekt. Tjek, om alt fungerer som det skal, og at cyklen er stabil og sikker at køre på.

Med disse trin er din børnecykel klar til at tage på sin første tur! Husk altid, at sikkerhed kommer først, så sørg for at dit barn har en cykelhjelm på, når de cykler. Er du i tvivl om, hvilken cykelhjelm du skal vælge til dit barn, eller hvordan den skal indstilles, kan du læse mere i vores guide: "Cykelhjelm guiden".

Trin 1

Montering af styr

Monter cykelstyret og spænd godt til.
 Styret skal være placeres i en højde, der der giver dit barn en komfortabelt siddestilling..

Trin 2

Tjek cykelhjulene

Kontrollér, at hjulene sidder ordentligt fast og er justeret korrekt. Sørg for, at hjulenes eger er stramme, og at der ikke er nogen revner på dækkene.

Trin 3

Kontrollér bremserne

Sørg for, at bremserne fungerer korrekt. Test, om bremsehåndtagene fungerer korrekt, og at hjulene stopper jævnt og hurtigt.

Trin 4

Justér sadlen

Juster sadlen, så den passer til dit barns højde. En god tommelfingerregel er, at indstille sadlen i en højde hvor barnet kan nå jorden med begge fødder, mens de sidder på cyklen.

Trin 5

Kontrollér kæden

Vær sikker på at cykelkæden sidder korrekt og er passende spændt. Kæden skal være stram, men ikke for stram. Hvis kæden er for løs eller stram, bliver det vanskeligere at cykle på den.

Trin 6

Gennemgang & test af cykel

Kontrollér, at alle skruer og bolte er spændt godt til (og gennemgå dem igen om 6 uger), og at alle dele er fastgjort korrekt. Lad herefter dit barn teste cyklen for at sikre at alt fungerer korrekt.

Med disse trin er din børnecykel klar til at tage på sin første tur!

Husk altid, at sikkerhed kommer først, så sørg for at dit barn har en cykelhjelm på, når de cykler. Er du i tvivl om, hvilken cykelhjelm du skal vælge til dit barn og i hvilken størrelse, kan du læse mere i vores guide om cykelhjelme.