Montering af cykeldæk - Sådan gør du

Her er en lille guide til gør-det-selv cykelmekanikeren til, hvordan du monterer dine dæk korrekt. Hvad end du er punkteret eller din cykel trænger til nye dæk/slanger eller opretning af det samme, vil vi i guiden herunder hjælpe dig til at få klaret opgaven - hurtigere og nemmere end du måske lige tror.

Dæk, slanger, dæktang, pumper - vi kan hjælpe dig med alt det værktøj og udstyr du har behov for. 

STEP 1

Dækket sættes først halv på fælgen.

STEP 2

Derefter sættes slangen på. Bemærk at man starter med at sætte ventilen gennem ventilhullet i fælgen.

STEP 3

Pump nu dækket ganske lidt op.

STEP 4

Fold nu dækket på plads hele vejen rundt.

STEP 5

Pump nu dækket op. Slut af med at kontrollere, at dækket sidder korrekt hele vejen rundt. Sidder dækket ikke korrekt, kan du prøve med en ganske simpel opløsning af sulfo i vand, og håber at dækket falder på plads.

Opretning af "skæve" dæk

Har du været ved at monterer dine dæk, men virker de skæve? Så er her en simpel guide til hvordan du kan få dem til at falde på plads.

STEP 1

Har du været så uheldig at dækket føles skævt eller som om det er faldet ned, som det ses på billedet (Følg den hvide refleksstribe rundt).

STEP 2

Så tag luften ud af slangen. 

STEP 3

Smør sæbe, brunsæbe eller montagevæske hele vejen rundt på dækket ved fælgen, i et glat lag. 

STEP 4

Pump nu dækket rigtig hårdt op, med meget mere luft end normalt - dog aldrig mere end max trykket på hverken fælg eller dæk. Dækket vil sætte sig på plads i fælgen og ujævnheder rettes op.

STEP 5

Hvis dækket ikke selv sprang på plads ved forrige skridt, kan du prøve at tvinge dækket på plads. Brug eventuel en dæktang ved gentagende eller genstridige dæk. Tangen sættes rundt om dækket, og herved skal dækket vrides på plads.

OBS

Er dit dæk slidt eller mørt, er på tide at købe et nyt. Her kan du se en oversigt over vores cykeldæk. Er du i tvivl om hvilken størrelse dine dæk er, kan du aflæse det på siden.