2 anmeldelser
SPD-klampe til spinning- og landevej. Udviklet til landevejssko. Xpedo XPR klampesættet er specielt udviklet til landevejssko med 3 huller. Således kan man kombinere SPD-klamper (klamper fortrinsvis til MTB og trekking) med d…
Læs mere
Vejl.: 349,00
DKK 219,00
På lager
Vi afsender i dag* Bestil inden kl. 19.00 (weekend 14.00)
Opnå gratis fragt Fri fragt*
ved 299,-
Spørgsmål? Ring på 39 40 31 31 eller skriv til info@cykelpartner.dk
'

SPD-klampe til spinning- og landevej. Udviklet til landevejssko. Xpedo XPR klampesættet er specielt udviklet til landevejssko med 3 huller. Således kan man kombinere SPD-klamper (klamper fortrinsvis til MTB og trekking) med dine landevejssko.

Anvendelse
Mange foretrækker netop SPD-pedaler på cyklen, da de har lidt andre egenskaber end den traditionelle landevejspedal. Pedalen er ofte lettere at klikke ind og ud af, og denne klampe kommer til sin ret, når man vil bruge sin landevejssko med SPD-pedaler. Ofte bruges SPD-pedalerne også i spinningscentre, men ikke alle spinningsko er forberedt til SPD.

Specifikationer

  • 1 sæt klamper inklusive skruer og mellemstykker
  • Samlet vægt 135 gram for et sæt
  • Bevægelsesfrihed: 6 grader
  • Længde: 59 mm
  • Bredde: 53 mm
  • Højde: Cirka 10 mm

Montering
Der følger monteringsbolte med i forskellige længder alt efter, hvor tyk skoen er. Der skal bruges 3 bolte til hver klampe, og for at montere boltene skal du bruge en 4 mm unbrakonøgle. Klampen lægges på skoen, der hvor du ønsker den. Husk at spidsen af klampen skal pege fremad, og at den konkave del af klampen skal vende op mod sålen. Placer mellemstykket, og smør eventuelt noget fedt på gevindet af boltene. Derefter skal du skrue boltene på plads gennem mellemstykket og klampen ind i skoen. Når alle bolte er på, kan du positionere klampen, så klampen er placeret, som du ønsker den. En tommelfingerregel er at placere klampen, således at man træder, der hvor fodpuden er bredest på pedalen. Retningen af klampen er meget individuelt - men skospidserne må ikke pege væk fra cyklen, når du cykler. Spænd boltene med 5 Nm og efterspænd igen efter et par ture.

Kvalitetsniveau
Klamperne er lavet i stål, og det gør dem yderst holdbare i forhold til andre landevejsklamper, som ofte er lavet i plastik.

Vedligeholdelse
En klampe er en sliddel, og det faktum er man nødt til at acceptere. Klamperne slides, når man går på dem, og derfor kan de hurtigt komme til at se brugt ud. Dette er dog ikke ensbetydende med, at klamperne ikke holder længe. Du vil gradvist erfare, at klamperne bliver slappere med tiden, og når dette sker vil det være på tide at skifte til nye klamper. Man kan forlænge levetiden ved at undgå at træde for hårdt, når man går, gå på blødt underlag, undgå at løbe mv. Giv også gerne boltene noget fedt inden montering - så bliver klamperne lettere at afmontere.

EAN: 883511500234

14-09-2015
klamperne er veludført, billederne yder ikke produktet fuld retfærdighed, kunne måske bruge angivelse af, hvor mange graders bevægelse der er i klampen, ved kørsel.
08-02-2015
Perfekt til mine vinterstøvler, så jeg ikke er nødt til at skifte pedaler.