Sadler

Sadel til race, MTB og citybike – stort udvalg til både dame og herre!

Hos Cykelpartner finder du et bredt udvalg af cykelsadler, indenfor kategorierne landevejscykling, MTB, triathlon, samt sadler til citybikes og shopping-cykler.
Er du i tvivl om hvilken størrelse sadel du skal vælge, kan du se vores video-guide nederst på siden.

Sådan finder du den rigtige størrelse sadel til din cykel

Når du har besluttet dig for at investere i en ny sadel, anbefaler vi, at du bruger et par minutter på at måle dig frem til den rigtige størrelse – for kun på dem måde, kan du opnå den helt rette komfort mens du sidder i sadlen. 

I videoen kan du se den rette fremgangsmåde til at måle afstanden mellem dine siddeknogler. -Og det er netop denne afstand du skal bruge, når du kigger efter en ny sadel. 

Kigger du efter en sadel til din landevejscykel eller MTB, skal du gå efter det eksakte mål mellem center af siddeknoglerne og vælge din nye sadel ud fra dette mål. Kigger du derimod efter en sadel til din citybike eller shopper, så anbefaler vi, at du lægger 2-3 cm. ekstra til. 

Det kan virke som en lidt besværlig proces – men bare rolig – det tager ikke lang tid og vil være hele umagen værd!

Cykelsadler til både dame og herre

Til trods for at der både findes dame sadler og herre sadler i vores sortiment, så vil du alligevel opleve, at mange af vores sadler er unisex-modeller. Særligt hvis du leder efter en ny sadel til racer eller MTB. Dette skyldes, som tidligere beskrevet, at det mest afgørende er, at målet mellem dine siddeknogler passer til sadlen. og netop når du cykler landevej eller MTB, betyder komforten ekstra meget, da du bruger længere tid i sadlen og sidder i en anderledes kørestilling. 

Når du skal købe en ny sadel til din citybike eller shopper, er det selvfølgelig oplagt at købe en sadel efter dine siddeknoglers mål (husk at tillægge 2-3 cm. når du køber sadel til citybike og shopper). Men da du typisk ikke tilbringer helt så lang tid i sadlen, er målene ikke helt så afgørende som til en racercykel eller MTB. 

Sadel til race

En sadel til din racercykel vil oftest have et smalt udtryk og en hård siddeflade. Den hårde siddeflade giver dig mulighed for at vælge bukser med pude efter dine præferencer og behov.

På siddefladen finder du også oftest en anatomisk udskæring, som har til formål at skåne trykket på dit mellemkød, bibeholde blodcirkulationen til området og give en god luftgennemstrømning.

Prisen på en sadel til din racercykel afhænger typisk af det materiale som sadlen er produceret i. En sadel med et understel i carbon, vil typisk koste mere end en sadel med et understel i aluminium. Selve beklædningen har selvfølgelig også en afgørende betydning på sadlens prisleje. 

Sadler fra Selle Royal og PRO er ofte blandt landevejsrytterens favoritter.

Sadel til MTB

En sadel til din mountainbike vil oftest have et smalt udtryk og en medium-hård siddeflade. På siddefladen finder du også oftest en anatomisk udskæring, som har til formål at skåne trykket på dit mellemkød, bibeholde blodcirkulationen til området og give en god luftgennemstrømning.

Siddefladen på sadler til mountainbikes har en lidt tykkere polstring end på en racersadel, da du som MTB-rytter ofte cykler i et mere kuperet terræn og derfor har brug for en bedre stødabsorberende effekt end landevejsrytteren. 

Prisen på en sadel til din mountainbike afhænger typisk af materialet sadlen er produceret i. En sadel med et understel i carbon, vil typisk være noget dyrere end en sadel med et understel i aluminium. Selve beklædningen har selvfølgelig også en afgørende betydning på sadlens prisleje. 

Sadel med gel-indlæg

Mange cyklister døjer med ondt i bagen efter en lidt længere cykeltur – og særligt hvis man ikke er vandt til at sidde længe og ofte i sadlen, kan det blive et problem.

Hvis dette er en udfordring for dig, kan løsningen være en sadel med indbygget gel-polstring, da disse øger komforten markant og samtidig en stor del af de stød, som du helt naturligt får, når du cykler på et ujævnt underlag.

En almindelig sadel med skumgummi vil blive trykket sammen med tiden og miste sin affjedring/elasticitet. Dette er ikke gældende for en sadel med gel-indlæg, som ikke mister sin affjedringskraft på samme måde som skumgummi. 

Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af sadler med gel-polstring!

Citybikes og shopping-cykler:

Sadler til citybikes og shopping-cykler er gode til hverdagsbrug, som fx pendling til og fra arbejde eller skole. Denne type sadel er som regel godt polsteret og har til formål at give dig en god komfort mens du sidder i sadlen. 

I vores udvalg af sadler til citybikes og shopping-cykler finder du sadler til både kvinder og mænd. Den primære forskel på sadler til kvinder og mænd er, at sadler til kvinder ofte er lidt bredere, da afstanden mellem kvinders siddeknogler ofte er større end hos mændenes.

Ønsker du at beskytte din sadel mod regn, kan du med fordel se vores udvalg af sadelovertræk her.

Sadel til tri-cykel

En tri-sadel minder meget om en race-sadel, men har ofte lidt mere komfort. Den høje komfort er nødvendig, da du som tri-rytter ofte sidder i foroverbøjet siddestilling i længere tid ad gangen.

Når du skal vælge en ny sadel til din tri-cykel, så anbefaler vi at du er meget opmærksom på, om sadlen er betrukket med små gummi-knopper eller på anden vis har skridsikre egenskaber. Dette er en væsentlig faktor, da du som tri-rytter helst ikke skal glide for meget rundt på sadlen. 

Lædersadel fra Brooks er en klar urban-bestseller

Brooks b17 sadelEn lædersadel er i høj kurs for tiden! –både på grund af den lækre og høje kvalitet, men også pga. cyklisternes hang til det smarte retro-look, som blot bliver mere og mere populær.

Sadler fra Brooks har gennem flere år været en klar bestseller! -Og denne tendens bliver blot stærkere og stærkere med årene. Dette skyldes nok især, at en sadel fra Brooks giver mulighed for at skille sig ud blandt mængden, samtidig med at sadlerne bidrager med en god komfort. 

Sadler fra Brooks kan fås i mange forskellige modeller, som har hver deres unikke udtryk. Særligt de brune sadler fra Brooks topper listen over de bedst solgte sadler i vores sortiment fra Brooks. Herunder Brooks b17, Brooks b66 og Brooks b67. 

Du kan se vores udvalg af Brooks sadler lige her.

Ønsker du at beskytte din sadel mod regn, kan du med fordel se vores udvalg af sadelovertræk her. 

Sadel til børn:

Vores udvalg af sadler til børnecykler indeholder flere forskellige størrelser sadler, som er egnet til cykler fra 12”-24”. Når du køber en sadel til en børnecykel, vil den ofte være godt polstret, så du behøver ikke være nervøs for komforten. 

Sadel til BMX-cykel

Når du skal vælge en sadel til din BMX, er det vigtigt at den har fleksibilitet og styrke, da en BMX ofte udsættes for flere stød og vrid, gennem stunts og en mere aggressiv kørestil. Derforuden er det vigtigt at sadlen til din BMX er lavet i et slidstærkt materiale. 

 

Find både dame sadler og herre sadler til cyklen. Det er yderst vigtigt at du finde en rigtig god sadel, hvis du cykler jævnligt, ellers vil du få ondt efter du har cyklet lidt tid. Derfor kan det være en god ide at vælge en sadel med gel. Rigtig god komfort og pasform.