Fitnessudstyr

Her finder du vores sortiment af motions-, spinning- og fitnesscykler til dig der gerne vil komme i form. Vi har prisvindende modeller fra nogle af markedets førende producenter, og som altid til en god pris. Husk at vi som altid har pris-match.

Spinningcykel eller motionscykel?
Motionscyklen er som oftest designet til at være mere komfortabel at benytte end en normal spinningcykel. Dvs. at du sidder i en mere oprejst position lidt i stil med en citybike. Har du problemer med ryggen, vil en motionscykel derfor være et bedre valg end en spinningcykel. Samtidig er motionscyklernes sæder ofte bredere og mere behagelige at sidde på. Motionscykler er desuden for det meste forsynet med indbyggede computere, der har træningsprogrammer, der indstiller belastningen for dig mm. Spinningcyklen minder mest om en rigtig racercykel. Dvs. at du sidder mere foroverbøjet. Er du vant til at cykle på en racercykel med dens hårde sæde, vil du formentlig foretrække en spinningcykel. På en spinningcykel kan du selv indstille både sæde og styr, hvilket oftest ikke er muligt på en motionscykel.

Høj eller lav indstigning?
En ting du skal være opmærksom på, når du vælger motionscykel eller andre former for fitness-udstyr, er maskinens indstigningshøjde. Dvs. hvor højt du skal løfte benene for at træde op på maskinen. Er du dårligt gående, kan det være svært at komme op på en maskine med høj indstigning.

Svinghjulets vægt er vigtig
Din motionscykels svinghjul skal helst være så tungt som muligt for at give et jævnt tråd, når du tramper i pedalerne. På en spinningcykel vejer svinghjulet oftest mellem 16 og 18 kg, mens en motionscykel i den gode ende gerne skal op på 8 kg eller højere.

Gør træningen mere spændende
Foruden træningscykler indeholder denne kategori også andre trænings- og fitness-relaterede produkter. F.eks. specielle badevægte fra bl.a. Garmin, der kan måle kropsfedt, BMI og vand mm eller hvad med tabletholdere, for at gøre din træning lidt sjovere.

Husk træningsmåtten
Når du træner er det vigtig med en træningsmåtte. Ikke alene beskytter måtten gulvet mod din fitnesscykel, det mindsker også mængden af vibrationer, som maskinen sender ned igennem gulvet, hvilket er en stor fordel, hvis du f.eks. bor i en lejlighed med underboer. Træningsmåtten opsamler også sved, så du ikke ender med et vådt og klæbrigt gulv, der kan være glat.