Cykelkurve og tilbehør

Vi har cykelkurve til både styr og bagagebærer, ideel til når du skal ud og handle eller have mange små ting med dig.

Info om cykelkurve

En cykelkurv er en rigtig smart opfindelse. Den kan indeholde rigtig mange forskellige genstande, små som store. Modsat en bagagebærer, som normalt kun bruges til tasker og andre store genstande. Dog bruges cykelkurve mest af kvinder og yngre piger, som cykler på damecykler. En cykelkurv kan både monteres på ens bagagebære eller ved forhjulet/styrfittings lige under frempinden.

Billige cykelkurve

Hvis du mangler en ny cykelkurv enten til foran på styret eller til montering bag på cyklens bagagebærer, så har vi et stort udvalg i cykelkurve af forskellige typer. Her finder du både flet cykelkurve, cykelkurve i metal eller plastik og vi har selvfølgelig både cykelkurve til mænd, damer og til børn.

Her i kategorien kan du finde forskellige kurve og tasker til brug for hverdagscyklisten, som skal have et sted at have lidt ekstra med på cyklen. Hvis du leder efter tasker til brug til opbevaring i forbindelse med cykelferier eller sadel- og cykeltasker til brug for træning og konkurrence brug, så finder du disse i kategorien Cykeltasker, cykelkuffert m.m

Cykelkurv bag

Der er mange som foretrækker at have deres cykelkurv monteret bag på cyklen, da disse cykelkurve for det første er større end cykelkurve til styr og for det andet, så påvirker de ikke cyklens styre egenskaber på samme måde, som en cykelkurv til foran.
En cykelkurv til bag monteres på cyklens bagagebærer. Nogle kurve monteres blot ved at sætte dem fast med bagsmækken på bagagebæreren, mens andre kommer med et specielt monteringsbeslag, som sikrer at kurven sidder godt fast. Disse kurve kan fås med et kliksystem, som gør at man hurtigt kan klikke sin cykelkurv af og tage den med sig. Disse cykelkurve er desværre også ret lette for andre at stjæle og derfor kan man få denne form for cykelkurv med lås. Hvis du vil se vores cykelkurve til at sætte bagpå cykler, så finder du dem i kategorien Cykelkurv bag

Cykelkurv foran

Hvis man har børn og har en cykelstol monteret på sit bagagebærer, så kan man være tvunget til at benytte sig af en cykelkurv til styret i stedet. Andre vælger bevist at have en cykelkurv foran, da de kan holde øje med deres ting, når kurven er placeret på styret. Ulempen ved at have sin cykelkurv foran er, at det kan være svært at styre cyklen, hvis man kommer noget i sin cykelkurv, som er meget tungt. Da styreegenskaberne påvirkes af vægt, så vil man ofte opleve, at en cykelkurv til styr er en lille cykelkurv, hvor man skal have en kurv til bagpå cyklen, hvis man gerne vil have en stor cykelkurv, hvor der kan være rigtig meget i. Hvis du leder efter en god og billig cykelkurv til foran på din cykel, så finder du dem i kategorien Cykelkurv foran

Cykelkurv til mænd

Der er kommet en ny trend og det er at mænd også bruger cykelkurve. Specielt mænd som kører på retrocykler er blevet mere interesseret i at benytte sig af en cykelkurv. Førhen brugte mænd oftere cykeltasker som opbevaringsmulighed, men i dag er det blevet mere populært at bruge cykelkurv på en herrecykel. Der findes flere former for maskuline cykelkurve lige fra cykelkurve i rustik træ og over i åbne cykelkurve i stål.

Cykelkurve til børn

Også til børn findes der specielle cykelkurv. Her er der ikke blot tale om, at der bliver lavet kurve med prinsesser eller med biltema på, der er også tale om, at disse små cykelkurve bliver lavet så de passer til forskellige aldre og hermed cykler. I kategorien cykelkurve til børn finder man også specielle cykelkurve til løbecykler og cykelkurve til dukker.

Cykelkurve og tasker til dyr

Der mange, som gerne vil have deres hund eller kat med på cyklen og til dem findes der specielle cykelkurve til hund og kat. Disse cykelkurve er overdækket, så hunden eller katten ikke kan hoppe ud men alligevel kan kigge ud og se hvad der foregår. Når man skal have sit kæledyr med på cyklen, så kan man vælge at benytte sig af enten en cykelkurv eller købe en cykeltaske til dyr. Disse cykeltasker bliver ofte kaldt for en hundetaske og man kan få modeller fra fx KLICKfix, hvor man monterer et beslag til sin hundetaske og så kan man lige klikke tasken med kæledyret i af og på efter behov. En hundetaske er ofte at foretrække om vinteren, hvor mange små dyr kan have svært ved at holde varmen. I en cykelkurv vil hunden eller katten ofte komme til at fryse, da denne ikke beskytter for vind, regn og evt. sne. En hundetaske er vindtæt og beskytter derfor dyret meget mere.