Reflekser

Reflekser er lovpligtige at have på sin cykel i trafikken. Det er lovpligtigt at der er reflekser hele vejen rundt på en cykel, så andre trafikanter kan se cyklisten fra alle vinkler. Reflekser er en del af din sikkerhed i trafikken, så det er vigtigt ikke at gå ned på reflekser, og sørge for at få dem skiftet hvis de går i stykker.

Refleks ark med 6 stk. Hvid
39 DKK inkl. moms
Refleks ark med 6 stk. Rød
39 DKK inkl. moms
Refleks rød til bagagebærer Refleks rød til bagagebærer
15,95 DKK inkl. moms
heyReflect Refleksvest med led lys - Sort heyReflect Refleksvest med led lys - Sort
Spar 20%
599 DKK 479,00 DKK inkl. moms
Viser 1 til 38 af 38

refleks_refleksbaandReflekser og refleksveste giver øget synlighed i mørke!

Hos Cykelpartner tager vi din sikkerhed alvorligt – og derfor kan du finde de forskellige typer lovpligtige reflekser til cykel, samt andre typer reflekser, der kan bidrage til at give dig endnu større sikkerhed i trafikken.

Blandt vores reflekser finder du et udvalg indenfor:

  • Refleks til cykel
  • Refleks til børn
  • Refleksvest
  • Refleksbånd
  • Refleks med LED-lys

Du finder kort sagt alle typer reflekser, som du skal bruge for at øge din sikkerhed og blive set i trafikken.

Husk de lovpligtige reflekser på cyklen

Du ved sikkert allerede at det er lovpligtigt at køre med cykellygter. Men vidste du, at det faktisk også er lovpligtigt at have monteret reflekser på din cykel? En cykel skal kunne ses fra alle vinkler når du cykler i mørke. Det vil sige, at din cykel skal bære reflekser både fortil, bagtil og på siden. Og det er ikke ligegyldigt hvor de er placeret på cyklen for at lave op til de gældende lovkrav. 

En cykel er lovlig når den bærer følgende reflekser:

  • En rød refleks til bag
  • En hvid refleks til front
  • I hvert hjul: mindst én gul refleks, som er synlig fra siden (fx refleks til eger eller en hvid refleksstribe på siden af dækket eller fælgen)
  • Mindst 2 gule reflekser der bevæges under kørsel (disse skal være synlige bagfra - fx pedalreflekser)

Hvid, rød, gul refleks – hvor skal de placeres på cyklen?

Som du kan læse ud fra punkterne herover, er det ikke ligegyldigt hvor reflekserne er placeret på cyklen eller hvilken farve de har. Helt overordnet set gælder det dog, at hvide reflekser placeres så de er synlige forfra, mens røde reflekser skal placeres så de er synlige bagfra. 

Hvis du ønsker at bære ekstra refleks foran på din cykel, kan du fx placere en hvid refleks på din cykelkurv eller på din forgaffel. Ønsker du mere refleks bagfra, kan du fx placere en ekstra rød refleks på sadelpinden eller bagagebæreren. 

Fælles for gule/orange reflekser er, at de benyttes på steder med bevægelse. Som fx på dine cykelhjul/eger eller på pedaler.   

Det er ikke lovligt at sælge en ny cykel i Danmark uden lovpligtige reflekser, så du behøver ikke at bekymre dig om reflekser når du køber en ny cykel – medmindre du ønsker at supplerer med ekstra reflekser.

Vi anbefaler at du jævnligt tjekker op på din cykels reflekser, da de med tiden kan blive slidte eller løse. Sørg også altid for at de er rene og fri og snavs, da dette mindsker effekten – og dermed også din sikkerhed. 

Reflekser med LED-lys

refleks_voksen_synlighedI stedet for at anvende helt almindelige reflekser, har du også mulighed for at anvende forskellige former for refleks med indbygget LED-lygte. Refleks med LED-lys kan som regel både blinke eller lyse konstant, alt efter hvad du foretrækker. 

Reflekser med indbygget LED findes i varianter som fx refleksbånd, refleksklemmer m.m. og disse modeller kan du med fordel placere på fx din beklædning eller din rygsæk. Reflekser med lygter er gode, da de øger din synlighed i trafikken markant. 

Reflekser til børn

Udover de almindelige og lovpligtige reflekser som børn skal have monteret på deres cykler, findes der også mange andre reflekser som børn med fordel kan bære når de færdes i trafikken. Det kan fx være reflekser som kan klistres på jakken eller barnets skoletaske. 

Husk altid at have styr på reflekserne på dit barns cykel – og suppler gerne med ekstra ved behov.

Hvis man kører på veje med meget trafik eller veje uden cykelsti, kan en afstandsrefleks være en god ekstra sikkerhed at have på cyklen. Disse kaldes ofte en ”slikkepind” med refleks, som man vipper ud, og som sørger for at bilerne holder ekstra god afstand til dig. Hvis du har små børn der færdes i trafikken, er det en god ide at forsyne dem med et sikkerhedsflag med reflekser. Sikkerhedsflag gør barnet meget mere synlig i trafikken og minimerer risikoen for at barnet bliver overset. 

Bliv set i trafikken med refleks

I denne video giver Lars inspiration til, hvilke reflekser du med fordel kan anvende når du befinder dig ude i trafikken i de mørke timer. 

Har du brug for hjælp til at vælge de rette reflekser?

Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig med at finde de rette reflekser, uanset om du leder efter reflekser til din cykel eller har brug for vejledning til hvilke reflekser du bør anvende når du går eller løber i mørket. Du er altid velkommen til at kontakte dem via info@cykelpartner.dk eller på telefon 39 40 31 31.