Anhængere & trailere

Cykeltrailer, cykelanhænger eller efterløber - Nem og sikker transport af børn og bagage.

Cykeltrailer, cykelanhænger eller efterløber - Nem og sikker transport af børn og bagage

Her kan du finde din næste cykeltrailer til børnene, efterløber, cykelanhænger til den store oppakning eller cykeltrailer til hunde. Hos Cykelpartner kan du finde trailer og anhængere til cyklen i mange størrelser, så du får den som passer netop til dit behov.

Hvorfor er en cykeltrailer en god ide?

Cykelanhænger er en praktisk og fleksibel løsning til at transportere børn, bagage eller andre varer på din cykel. 

Skal du have mere end et barn med eller ønsker du lidt ekstra plads til opbevaring af indkøb eller bagage, så er det en oplagt mulighed at anskaffe sig en cykelanhænger eller cykeltrailer. Udover du får meget mere plads, så giver en cykeltrailer stadig en god kontrol over din cykel, selvom du har ekstra vægt med.

Tit kan du også benytte cykeltraileren eller cykelanhængeren som løbevogn eller klapvogn, så du på den måde får en 2-i-1 vogn. Flere af anhængerne har et lille bagagerum, som gør at f.eks. dit indkøb ikke behøves at stå inde ved dit barn imens du cykler. Opbevaringsrummet er også ideel til dit barns oppakning, når du skal til og fra børnehave eller vuggestue, eller blot på en tur i det fri.

Et andet vigtigt perspektiv er miljøet. Der er mere og mere fokus på klimavenlig transport, og ved at tage cyklen fremfor bilen bidrager du til at mindske CO2-udledningen. Med en cykeltrailer er der som sagt også mulighed for at tage de små med på turen eller transportere dem frem og tilbage til f.eks. daginstitutionerne. For de som ynder at tage på cykelferie, er det en rigtig god ide at investere i en cykeltrailer, så de mindre børn kan komme med, eller til at transportere oppakning eller måske hunden.

Vælg cykeltrailer efter dit behov

Når der skal investeres i en cykeltrailer, cykelanhænger eller efterløber anbefaler vi, at man først finder ud af hvilket behov man har og hvilken type trailer man gerne vil have. Der er lavet mange test på det forskellige cykeltrailere og det kan godt svare sig at læse de forskellige anmeldelser. Det er ikke altid den dyreste cykeltrailer eller anhænger som er bedst i test, eller bedst for dig.

En cykelanhænger fås i mange forskellige typer. Hver type har sine egne, unikke funktioner og kvaliteter, så det er vigtigt at vælge den rette, baseret på dine specifikke behov.

Nedenfor har vi uddybet de forskellige trailere, som du kan få hos Cykelpartner. Har du nogle spørgsmål til dem, eller undrer du dig over, hvorfor vi ikke har en bestemt model, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice som med glæde vil hjælpe dig.

Cykeltrailer til børn

Uanset om det er den daglige transport eller weekendturen ud i det blå, vil en cykeltrailer til børn ofte være et stort hit for hele familien. Du kan vælge om cykeltraileren/børnetraileren skal være til 1, 2, 3 eller 4 børn, og om det skal være en kombivogn som dermed kan laves om til en baby jogger. 

Danskerne har virkelig taget cykelkulturen til sig. Vi kan lide at få motion, og vi vil samtidig gerne passe på vores miljø - og hvis når kan gøre det sammen med resten af familien, er det perfekt. Det kan sagtens lade sig gøre at tage hele familien med på tur, - også de mindste i familien eller måske familiens hund.

Der findes cykeltrailere lavet specielt til at transportere børn, både til 1, 2, 3 eller 4 børn. Du kan også sagtens bruge din cykeltrailer til transport af hunde, hvis det er dér dit behov ligger. Har du en mindre hund, så har vi også cykelkurve beregnet til hunde.

Hos Cykelpartner har vi børnetrailer, som både kan monteres på cyklen samt også kan tages af og bruges som gå- og joggingvogn/promenadevogn eller løbevogn. Her får du virkelig en fuld udnyttelse af traileren. Regner eller blæser det, påvirker det ikke børnene, da de sidder tørt og godt og i læ for vinden inde i cykeltraileren.

Vores børnetrailere er alle med heldækkende kaleche for bedst beskyttelse af børnene. Der er umiddelbart ikke nogen nedre grænse for hvor gammel en baby skal være for at komme med i en cykeltrailer, men man skal montere et babysæde/autostol i cykelanhængere og derefter montere en speciel babyindsats. Se evt. Sikker trafik’s information om at medbringe børn på cyklen 'Medbringe børn på cyklen'.

Hos cykelpartner gå vi meget op i børns sikkerhed, og har derfor kun cykelanhængere fra anerkendte producenter. Vi udfører ikke selv test af anhængerne, men pga. vores strenge kvalitetskontrol kan du altid være sikker på, at vores vogne har kvalitet og sikkerhed i højsædet. Hos Cykelpartner finder bl.a. Thule cykeltrailer og Winther cykeltrailer.

Inden du skal ud at køre med børnene første gang i din nye trailer, anbefaler vi at man først øver sig med bagage af ca. samme vægt og lige prøver at dreje, bremse m.m., så man lige får prøvet at køre og håndtere den ekstra belastning der er på cyklen.

Vi anbefaler, at man altid medbringer lappegrej og en cykelpumpe. Det kan blive en tung fornøjelse, hvis uheldet er ude. Gå heller ikke ned på cykellygter når du kører med en anhænger. Du vil komme til at fylde en del på cykelstien og det er derfor ekstremt vigtigt at alle bilister og cyklister nemt kan spotte dig og dine dyrebare i de mørke timer. 

Baby jogger

De fleste børnetrailere kan laves om til en løbevogn/baby jogger, dog er det værd at huske på at de altid vil være større og tungere end en almindelig baby jogger/klapvogn.

De fleste børn elsker at komme med på enten gå turen eller løbeturen, nogen tager sig en lur imens og andre sidder og suger indtryk ind.

En babyjogger kan som sagt også bruges som en almindelig klapvogn. Der er ofte rum til opbevaring af ting - enten under eller bag på vognen. Så du behøver nødvendigvis ikke at gå ud og investerer i to slags vogne, da du med en børnetrailer får 2 i 1. 

Cykelanhænger

En cykelanhænger er typisk udstyret med en cykelkrog, til at tilslutte din cykel, samt bremser og en rem til at sikre, at lasten ikke afkobles fra cyklens stel. 

Med en cykelanhænger transporteres varer let, uden at man behøver at have en tung rygsæk på ryggen. En cykelanhænger giver dig nemlig mulighed for at have ekstra vægtkapacitet, så du kan transportere ting, du normalt ikke ville kunne på din cykel.

Der er mange forskellige trailere til bagage f.eks. kan de også fås med ét hjul. Den ethjulet cykelanhænger er blevet meget populær, da den vejer meget lidt og er nem at køre med. En cykelanhænger/cykeltrailer er derudover en god investering hvis du skal på cykelferie.

På en cykelferie skal man have mange ting med såsom telt, sovepose og køkkenudstyr - alt sammen noget som fylder meget, men nemt kan medbringes i en cykeltrailer. Til sådan en ferie kan det være godt med en cykeltrailer som f.eks. også er vandtæt, har fås bl.a. Trailer Journey fra Topeak. Denne anhænger er med 1 hjul, en drybag og kan nemt monteres med medfølgende quick release system. 

Hvis du skal transportere mere/større bagage, er en cykelanhænger eller en transportvogn en god mulighed. Disse er ofte bedre egnet med sit kompakte design og høj vægtkapacitet. Derudover er det også vigtigt at tage højde for kvaliteten af anhængeren, for at sikre dig, at den er stødresistens og holder i mange år frem.

En cykelanhænger er en praktisk og fleksibel løsning for transport af børn, bagage og andre varer på din cykel. Med de rigtige funktioner og en god kvalitet, kan det hjælpe med at gøre din cykeltur mere behagelig og sikker, og giver dig samtidig muligheden for at transportere mere end du normalt ville kunne.

En billig cykelanhænger kan også være af god kvalitet. Du kan nemlig være heldig at finde gode tilbud på cykelanhænger og cykeltrailer på Cykelpartner. Der er en cykelanhænger til alles behov, og har du brug for vejledning, skal du endelig kontakte vores kundeservice på tlf. 39403131.

Efterløber

Er dit barn ved at være stor nok til at cykle selv, men du synes stadigvæk at det er for farligt at slippe dem helt løs i morgentrafikken, så er efterløberen en rigtig god løsning. Her skal barnet selv være med til at holde balancen og træde i pedalerne, men kan også bare køre frihjul hvis en lille pause er tiltrængt.

Føreren styrer retningen, og kan føle sig sikker på at barnet ikke slinger ud på vejen. Dette er også en rigtig god måde at lære barnet at begå sig i trafikken, samt lære dem at cykle uden støttehjul. Barnet kan nu nemt følge med førerens tempo, men ikke bremse. En efterløber er en rigtig god anordning til de mellemstore børn, af flere årsager:

 • Dit barn bliver oplært af dig i sikre trafikregler, og bliver herved mere komfortabel i trafikken
 • Barnet øver og forbedrer sine motoriske færdigheder og styrker balancen
 • Du har mulighed for at cykle længere distancer, eller medbringe den på cykelferier
 • En efterløber er en god måde at øve sig i at cykle uden støttehjul

Tilbehør

Udover kvalitets cykelanhængere, cykeltrailere og efterløbere finder du hos Cykelpartner også et stort udvalg af tilbehør og reservedele. Du finder bl.a. koblingsbeslag, sele sæt, sæde- og ryghynder til børnetrailerne og babyindsats til cykelanhænger.

Lovkrav

Dansk Cyklistforbund har tydeligt skitseret reglerne for transport af børn i en cykelanhænger. Vi viser herunder de vigtigste regler skitseret kort op.

 • Max. 2 passagerer i en anhænger uanset alder
 • Totalvægt max. 60 kg inklusiv børn/bagage og anhænger
 • Cykelanhængerens bredde = max. 1 meter
 • Cykelanhængerens længde = max 3,5 meter inkl. Cykel
 • Anhængerens hjul skal være afskærmede
 • Børn skal altid bære cykelhjelm
 • Cyklisten skal være min. 15 år
 • Cyklen skal have påmonteret 2 bremser, når der køres passagerkørsel
 • Lys ved kørsel efter solnedgang. Cykelanhængere skal have en rød baglygte placeret midt for eller til venstre på anhængeren. Der skal endvidere være 2 røde bagud vendte reflekser. Cykelanhængeren skal have 2 gule reflekser på hver side samt have 2 hvide reflekser monteret forrest.

Vær opmærksom på at der er angivet en max. vægt på hver enkelt anhænger og trailer - denne vægt er angivet som samlet antal kilo. Så står der fx. 35 kilo, må dine børn (hvis du har 2 børn med) ikke veje over 35 kilo tilsammen. Derudover skal du være opmærksom på, at det ikke er alle anhængere du kan tilkøbe et babysæde til. Men det vil stå inde under specifikationen på selve anhængeren, hvis du henholdsvis kan eller ikke kan.

Vær opmærksom på at det ikke er lovligt at montere en cykelanhænger på sin knallert, men det er tilladt at montere dem på elcykler.

Sikkerhed

Håndtegn i trafikken

Når der cykles i trafikken, er det en rigtig god ide at lave tydelige håndtegn. Dette er både for din egen og eventuelle passagerers sikkerhed, samt det vil hjælpe andre trafikanter med at forudse din færden og dermed undgå farlige situationer. Du kan lære mere om håndtegn på cyklistforbundets side her.

Kørsel efter solnedgang

Det er vigtigt, at cykeltraileren er monteret med de foreskrevne lygter og reflekser når der køres efter solnedgang således at traileren er synlig i mørket.

Cykelhjelm

Rådet for Sikker Trafik opfordrer at alle bærer cykelhjelm, både børn og voksne, dette er desværre ikke et lovkrav. Det er en opfordring til alle voksne, om at stille det som et krav til deres børn, at de skal bære cykelhjelm samt selv være et godt eksempel for børnene. Det vurderes, at 5-10 personer om året kunne redde livet hvis de havde brugt cykelhjelm, samt vurderes det, at mere end 800 personer kunne have undgået alvorlige hovedskader ved brug af hjelm.

Test – Valg af cykeltrailer

Der er lavet flere test, som du med fordel kan læse inden at du går ud, og køber en ny trailer. Se blandt andet Forbrugerrådet Tænk's test af cykeltrailere til børn her.

En af test vinderne er Winther Dolphin XL - den finder du selvfølgelig på Cykelpartner.dk. Det er grundet den ekstra høj og smalle udformning, som gør den meget nemmere at cykle med på cykelstien, fordi den ikke fylder ret meget. Derudover er der rigtig fin benplads og siddeplads til dine børn, som gør at komforten er meget bedre for dem. Den er også mere synlig fordi den er udstyret med refleksstriber på siden. Udover at du kan have dine børn med, er der også et bagagerum så du har endnu mere plads til diverse ting. Dog skal det siges at der er mange andre gode cykelanhængere.