Cykelkurve til foran

Cykelkurv foran

Du befinder dig lige nu i kategorien for cykelkurve til foran på cyklen. Hvis du vil se alle vores cykelkurve, så finder du dem i kategorien Cykelkurve og tilbehør.

En cykelkurv som er monteret på styret af cyklen, er en rigtig god måde at få plads til lidt ekstra. Cykelkurve til foran bliver lavet i rigtig mange forskellige typer, men de mest kendte og brugte er nok en flet cykelkurv og cykelkurve fra KLICKfix.

Cykelkurvens udvikling

Førhen var en cykelkurv noget, som man hægtede på cyklens styr ved blot at hænge den i to bøjler. Disse gammeldags cykelkurve kan være svære at få fat i i dag, da mange producenter har taget dem ud af handlen, da de fleste gerne vil have en cykelkurv som ikke er for let at stjæle. I dag monterer man sin cykelkurv foran ved at skrue et monteringsbeslag fast på cyklens styrramme og efterfølgende skue cykelkurven fast i beslaget. Nogle vil gerne kunne tage deres cykelkurv af, så de kan tage dem med ind i fx en forretning, når de er ude og handle og til dem kan man få en KLICKfix cykelkurv, hvor man kan tage cykelkurven af. Ulempen med denne type cykelkurve ser selvfølgelig, at en eventuel cykelkurvstyv også kan tage kurven af og stikke af med den. Så hvis man gerne vil have muligheden for at kunne tage sin kurv af, så gør man overveje at købe en af de cykelkurve med lås, som man kan få til montering både foran og bagpå cyklen.

Cykelkurv i flet

Den klassiske cykelkurv må nok siges at være den flettede cykelkurv eller det er i hvert fald denne cykelkurv, som mange ser, som en klassisk eller gammeldags cykelkurv. En flettet cykelkurv var førhen altid lavet i fileflet, men i dag kan en flettet cykelkurv fås i mange forskellige materialer herunder i plastik og jern.

Gammeldags cykelkurv

I de gammeldags cykelkurve i pileflet var der kun brugt pil og lidt metal til at sætte kurven fast med. I dag er specielt de billige cykelkurve ikke kun lavet af pil, men ofte ser man, at der er brugt stål til at gøre cykelkurven stiv med og så er der flettet pil eller andre naturmaterialer ind imellem. Men hvis man finder en god kvalitets cykelkurv i flet, så kan man stadig købe en rigtig kurv i pileflet, som er så stabil og solid, at den ikke behøver at blive forstærket med stål.

Moderne cykelkurv

I mange af de moderne flettede cykelkurve er selve kurven bygget op omkring et skelet i metal og så er der brugt plastik til at flette kurven med. Dette er også tilfældet for de meget kendte og moderne cykelkurve kaldet for fugleredekurve. Dette er cykelkurve, som ser ud til at være flettet lidt på må og få ligesom en fuglerede og heraf har de også fået dette navn.