Dækværktøj

Dækværktøj er din redning hvis du skal skifte dæk, slange eller tjekke dit dæktryk.

Dækværktøj

Skal du skifte dæk, slange eller tjekke om dit dæktryk er korrekt, så er det vigtigt om du har det rigtige værktøj på dit cykelværksted. Enhver cykelentusiast som ønsker at være sin egen cykelmekaniker, vil have dækværktøj i sin cykel værktøjskasse. Det vil lette dit arbejdet meget, og gøre at tiden som bruges på det mindskes markant.

Dækjern

Når du skal have dit dæk af fælgen, kan du med fordel benytte et dækjern til at vippe den af med. Det er ikke altid nemt selv at få dækket ud over kanten med håndkraft. Der er mange forskellige slags dækjern til cykel, men vi anbefaler helt klart at du køber dækjern i hårdt plast eller jern, da en for tynd plast bare vil knække. Dog må de ikke være for tykke, for på den måde kan det være svært at få dem ind under dækket. Det er også meget vigtigt, at du er opmærksom på ikke at "nappe" slangen, for så opnår du unødig punktering.

Hos os kan du købe gode billige cykel dækjern til alle slags cykler. Vi har både dækjern i metal og plastik til både mtb, racercykel og hverdags cykler. Herunder finder du nogle af de bedste dækjern fra bl.a. BBB, Park Tool, Schwalbe og Zefal.

Dækværktøj ELLER dæktang

Når du har fået enten lappet eller skiftet din slange eller skiftet dit dæk og skal til at montere det på din fælg, er det en rigtig god ide at have et dækværktøj og/eller en dæktang i sin cykelværktøjskasse. Dækværktøjet bruger du til at få dækket ind over fælgkanten. Det er ikke altid til med håndkraft, og derfor vil dette værktøj gøre opgaven meget nemmere. Du undgår også at "nappe" slangen fordi dækværktøjet som sådan kun berøre dækket. Skulle det ske at dækket ikke sidder helt korrekt på fælgen, kan du med fordel bruge en dæktang for at få det sat ordentlig. Her pumper du dækket hårdt op og derefter vride dækket ordentlig på plads. I mange tilfælde vil du opleve, at når du pumper dækket hårdt op kan dækket selv "glide" på plads.

Dæktrygsmåler

Det er vigtigt både for dine dæk, for din cykeloplevelse og din fart, at du pumper dine dæk med det rigtige dæktryk. Det rigtige dæktryk forlænger levetiden på dine dæk, som samtidig vil du også mærke bedre komfort på din cykeltur. Hvor hårdt et dæktryk du bør have, vil altid stå på dækkets kant. Har du ikke en fodpumpe med måler på, så kan du altid have en dæktryksmåler liggende i cykelværktøjskasse. Det er et uundværlig stykke cykelmekaniker værktøj. Skulle det ske at du har pumpet for meget luft i dine dæk, så kan du altid lukke luften ud via ventilen. 

Lappegrej

Er uheldet ude og du punkterer, og måske ikke lige har et nyt dæk med, så har du mulighed for at lappe dækket i stedet. Du kan enten bruge lapper til inderside af dæk eller bruge selvklæbende lapper.

Har du brug for hjælp, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.