Cykelhjelm til børn

Hos Cykelpartner.dk forstår vi vigtigheden af at finde den perfekte cykelhjelm til børn og baby. Vi tilbyder derfor et bredt udvalg af hjelme fra de bedste mærker, der alle er godkendt af sikkerhedsstandarder og designet til at give optimal beskyttelse og komfort til børn.

Cykelhjelme til børn, baby og junior – Beskyt dit barn optimalt når det færdes i trafikken

Børn er det allervigtigste vi har, og derfor vil vi selvfølgelig gøre alt for at passe bedst muligt på deres små hoveder.

Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af cykelhjelme til børn fra populære mærker som AbusLazerMET og mange flere.

Vores anbefalinger til at bære cykelhjelm

Barn bærer cykelhjelmVi opfordrer til, at dit barn bærer en cykelhjelm i følgende situationer:

 • Når dit barn kører på cykel
 • Når dit barn kører på løbehjul eller løbecykel
 • Når dit barn sidder i en ladcykel, cykelstol eller cykeltrailer
 • Når dit barn kører på rulleskøjter eller skateboard

Cykelhjelm til børn - hvad er vigtigt?

En cykelhjelm beskytter dit barns hoved mod skader ved styrt eller sammenstød. Dette er særligt vigtigt for børn, da de ofte er i en læringsproces med hensyn til cykling og færden i trafikken. Når du investerer i en ny cykelhjelm til dit barn, bør du tage følgende parametre i betragtning:

 • Funktioner
 • Størrelse og pasform
 • Design og farver
 • Vægt

Funktioner

 • Cykelhjelm til børn med indbygget MIPS - MIPS (Multi-directional Impact Protection System) er en innovativ teknologi, der reducerer risikoen for hjernerystelse ved at minimere den roterende kraft ved et styrt. Se vores kollega Lars fortælle om MIPS i denne video.
 • Børnecykelhjelm med lygte (også kaldet hjelmlygte) - Cykelhjelme med indbygget lygte øger sikkerheden ved at gøre dit barn mere synligt for andre trafikanter, især i dårligt belyste områder eller ved kørsel efter mørkets frembrud. Bemærk, at hjelmlygten ikke betragtes som en godkendt cykellygte ifølge loven, men den øger synligheden.
 • Skal hjelmen være med klikspænde eller magnetlukning? - Cykelhjelme til børn findes med to forskellige typer lukning: klikspænde og magnetlukning. Magnetlukning minimerer risikoen for at nappe hagen, hvilket gør den mere børnevenlig. Brands som Abus og Lazer anvender hyppigt magnetlukning i deres cykelhjelme.
 • Ventilationshuller for god komfort i varmen - God ventilation er essentiel for komforten, især om sommeren. Jo flere og større ventilationshuller en hjelm har, jo mere komfortabel vil den være.

Størrelse og pasform

Barn bærer cykelhjelm i cykelstolDu finder den optimale størrelse cykelhjelm til dit barn ved at måle omkredsen af dit barns hoved, cirka 2 cm. over ørerne (eller hvor hovedet er bredest). Det er vigtigt, at hjelmen passer korrekt, ellers yder den ikke den optimale beskyttelse.

De fleste hjelme er udstyret med justerbare stropper og har en polstring inden i hjelmen, som hjælper med at sikre en god pasform. Mange modeller har også et drejespænde i nakken, som gør det muligt at finjustere omkredsen. 

Vær opmærksom på at børn vokser hurtigt! Derfor er det en god ide jævnligt at mærke efter om hjelmen fortsat passer optimalt.

Du kan læse mere om cykelhjelme til baby og småbørn her eller læse mere om at finde den korrekte størrelse cykelhjelm her.

Vægt

Jo lavere vægt en cykelhjelm har jo mindre vil barnet bemærke at det har hjelm på – og jo mere komfortabel vil den føles. Særligt på de helt små hoveder kan en tung cykelhjelm virke meget voldsomt. 

Design og farver

Attraktive designs og farver gør det mere sandsynligt, at dit barn vil bære hjelmen med glæde og stolthed.

Vi anbefaler at du altid vælger en cykelhjelm med flad nakke, hvis du transporterer dit barn i cykelstol, ladcykel eller cykeltrailer. Er nakken ikke fald, kan barnet risikere at sidde i en akavet foroverbøjet stilling under cykelturen.

Cykelhjelme til børn på tilbud og udsalg

Mange af vores hjelme er ofte tilgængelige til nedsatte priser. Hold øje med vores tilbud og udsalg.

Få svar på dine spørgsmål

Har du spørgsmål til nogle af vores cykelhjelme til børn, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage på telefon 39 40 31 31 eller via mail til info@cykelpartner.dk.