Cykelværktøj

Find det bedste cykelværktøj til dig og din cykel.

Uanset om du er professionel cykelmekaniker, eller bare har behov for at skifte en slange og smøre en kæde, så er det vigtigt at du har det rigtige cykelværktøj. Hos Cykelpartnere har vi selv uddannede cykelmekanikere, som er med til at udvælge vores store udvalg af værktøj, så du kan få alt hvad du skal bruge til cyklen.

Cykelværktøj til amatører og professionelle cykelmekanikere

Selv den bedste cykelrytter kommer ingen vegne med en cykel der ikke er ordentlig vedligeholdt. Derfor har vi samlet et stort sortiment af cykelværktøj og produkter til rengøring og vedligeholdelse af din cykel, så du kan give din cykel den kærlighed den fortjener.

Vælg mellem kvalitetsprodukter fra populære producenter som f.eks. ParkTool, Morgan Blue og Muc-Off samt vore egne mærker.

Her finder du al vores værktøj til reparation og vedligeholdelse af cykler. Vi har værktøj til både hobbymekanikeren og den professionelle.

Vigtig cykelværktøj

Hvis du planlægger at fikse cykler derhjemme, er det vigtigt, at du har det mest basale værktøj, for at gøre arbejdet nemmere for dig.

Vi vil klart anbefale af du har et godt sæt fastnøgler. Mange ligger allerede inde med nogen i deres hjemmeværksted, og de gør det meget nemmere, hvis du skal fikse din cykel.

Derudover vil vi også anbefale at du har et godt sæt unbrakonøgler. Der er forskellige slags som fx. en Y-nøgle med 3 forskellige størrelser. Du kan også købe et sæt unbrakonøgler. Det er vigtigt at du vælge unbrakonøgler i en ordentlig kvalitet. Du kan med fordel også vælge en nøgle med et såkaldt kuglehoved forneden. Det gør det lidt nemmere at få nogle bolte ud, idet nøglen kan vinkles, så du nemmere kan komme til på snævre steder.

Herudover er det en rigtig god ide at have en frikransholder, eller en kædepisk som den også kaldes. Dette værktøj bruges når du skal skifte kassette på din cykel. Det er et ret uundværlig stykke værktøj og prisen er ikke særlig høj.

Udover frikransholderen skal du også bruge en aftrækker til at skifte din kassette. Her er det vigtigt du er opmærksom på, at der findes forskellige aftrækkere, så du skal finde den som passer lige netop til din kassette.

Det er også en rigtig god ide at have en kædetang, som du både kan bruge til at adskille og samle din cykelkæde med. Med dette værktøj bliver det noget nemmere at skifte kæden - ja, de fleste vil føle at det er en leg at skifte kæden, med det rette værktøj.

Skal du skifte dæk eller slange er det også vigtigt at du har de rigtige hjælpemidler på dit værksted. Dækjern og dæktang/dækværktøj er helt bestemt med til at lette arbejdet. Med disse værktøjer er det nemt at få dækket sikkert og forsvarligt af, og sat tilbage på fælgen igen uden at skade slangen.

Så for at opsummerer er det vigtigt at have:

  • Fastnøgler
  • Unbrako nøgler
  • Frikransholder
  • Aftrækker
  • Kædetang
  • Dækjern
  • Dæktang/dækværktøj

Det komplette cykelværksted

Hvis du går meget op i at have en lækker og altid klargjort cykel, er der også mange andre ting som du med fordel kan anskaffe til dit cykelværksted. F.eks. vil dit mekanikerarbejde bliver meget lettere, hvis du har en god arbejdsstand, der kan løfte cyklen op i en højde, hvor det er nemt at arbejde med den, uden at du skal bukke dig konstant.

Du skal dog være opmærksom på, at de fleste arbejdsstande løfter cyklen i sadelpinden. Hvis du sadelpind er af carbon, kan det beskadige den. Derfor vælger nogen at købe en billig sadelpind i aluminium, som de monterer under reparation.

Ud over dette kan du med fordel anskaffe dig pedalarmesværktøj, hjulværktøj, styrfittingsværktøj eller andet cykelværktøj. Det er også en god idé at have nogle gode skruetrækkere - både stjerne og flade. Derudover kan en trykmåler gøre det nemt for dig at kontrollere, om du kører med det rette dæktryk, eller om der skal mere luft i dækkene.

Værktøjssæt indeholder det mest nødvendige

For at gøre det nemt for dig, har vi naturligvis også en række værktøjssæt, hvor du får det alt det værktøj du lige står og mangler til cykelreparation og vedligeholdelse. Disse sæt findes i mange forskellige prisklasser, afhængigt af udvalget af værktøj i sættene og deres kvalitet.

God fornøjelse og arbejdslyst i dit cykelværksted!