Trespass Skyhigh - Skihjelm - Hvid
På lager
Med fuld fart ned at pisterne, er det altid en god ide at anvende en godkendt hjelm, for at øge sikkerheden. Denne "Skyhigh" model fra Trespass er med aftagelige puder ved ørerne, som kan fjernes og tilføres efter behov. Hjel…
Trespass | Varenummer: UAACHEE20001-WHT-X
DKK 369,00

Find skihjelme til hele familien her

Hos Cykelpartner har vi et udvalg af kvalitets skihjelme til hele familien.

Når du skal på skiferie, er det meget normalt og absolut at anbefale, at du har skihjelm på. Der kan ske uheld på pisterne, og hvis det skulle ske, har du meget beskyttelse i din hjelm.

Din skihjelm er ikke bare en uvurderlig beskyttelse, men også utrolig rar at have på til at give varme. Har du været på skiferie kender du sikkert til de dage, hvor vinden kan føles så kold, at uanset hvor tyk en hue du har fået på, er det bare ikke nok, til at du ikke at fryser hovedet.
Her er en skihjelm guld værd. Den er vindafvisende, og kan sørge for at holde hoved og ører varme.

En god kvalitets skihjelm har ventilationshuller, som sørger for, at dit hoved kan ånde og få luft, så du ikke kommer til at svede alt for meget inde under hjelmen.

En skihjelm kan være både med og uden visir, og hvad du vælger, er udelukkende på baggrund af, hvad du er mest til. Vælger du dog en skihjelm uden visir, bør du se efter et par ski googles, som kan sørge for, at du ikke får sne og vind i øjnene. Visir eller ski googles beskytter også mod genskin fra sneen og solens stråler.

Model, form og farve på skihjelmen er mest af alt smag og behag, med mindre du er blevet så meget skientusiast, at du vil gå efter en specifik model, fordi den passer specielt til din favorit skisportsgren.

Skihjelm sikkerhed:

Det er vigtig at vælge en skihjelm der er sikkerhedsgodkendt, så dit hoved er godt beskyttet på skiferien. Hvis du kommer ud for et styrt hvor din skihjelm bliver udsat for et kraftigt slag, er det vigtigt, at du er taknemmelig for at din hjelm har reddet dig fra en eventuel hjernerystelse men også at du efterfølgende skrotter hjelmen. Når en skihjelm eller cykelhjelm bliver udsat for slag, kan der være sket skader inde i konstruktionen af hjelmen, som ikke umiddelbart kan ses med det blotte øje. Det er derfor nødvendigt for at skiftet hjelmen ud. Dette kan selvfølgelig være rigtig irriterende når du lige har købt en flot ny og måske dyr hjelm, men for at dit eller dit barns hoved er beskyttet optimalt, er dette nødvendigt. Dette gælder i øvrigt alle andre hjelme herunder også cykelhjelme.

Det kan godt betale sig, at lave lidt research inden du farer ud og køber en skihjelm i en butik eller i en webshop. Der er lavet flere test omkring sikkerheden i de forskellige mærker af skihjelme, hvor du f.eks. kan finde informationer om sikkerhed og sammenligne priser. Det er måske ikke altid den dyreste hjelm som er den bedste. Alle skihjelme bliver testet af den internationale sikkerhedscertificering og alle vores skihjelme er sikkerhedsgodkendte til action og vintersport og har bestået EN-1077B-testen.

Der er mange brugte skihjelme til salg på nettet, men sikkerhedsmæssigt kan det ikke anbefales at anskaffe sig en brugt skihjelm, da det ikke er muligt at se om hjelmen har skader på polstringen. Hvis hjelmen har været udsat for et slag er hjelmen ikke længere sikker. Alternativt kan der i på de fleste skisportssteder lejes en skihjelm, hvor det formodes, at hjelmen er tjekket igennem efter hver udlejning. Dette er der dog ingen garanti for.

Skihjelm typer:

Der er flere forskellige typer af skihjelme at vælge imellem hvad enten det er til snowboard, slalom eller måske til den mere professionelle skiløber til konkurrencebrug.

Traditionelle hjelme: Der er mange forskellige mærker af hjelme til f.eks. skiløberen som er på skiferie en til flere gange om året eller til løberen som skal afsted for første gang. Hjelmene kan fås i alle prisklasser fra 100-200 kr. for en børnehjelm, 500-600 kr. for en voksenhjelm på tilbud samt findes der langt dyrere skihjelme alt efter mærke og design og det kan godt svare sig at søge efter gode tilbud på nettet. Skihjelmene fås i stort set alle farver og designs og kan både være elegante og farvestrålende. Skihjelmene kan også fås med visir, hvilket er rigtig dejligt hvis du bruger briller til hverdag. Visiret kan være med indbygget UV-beskyttelse mod solen.

Snowboard: Til den hardcore snowboarder findes der nu hjelme der er designet specielt hertil. Dette for at optimere sikkerheden samt for at matche den mere trendy og cool stil den modebevidste snowboarder har.

Konkurrencebrug: Hvis det er til konkurrencebrug, findes der hjelme som har en endnu kraftige polstring end de mere traditionelle skihjelme og hvor der er bedre mulighed for individuel tilpasning, som er utrolig vigtig for at hjelmen har optimal sikkerhed.

Farver og design: Der findes i dag et stort udvalg af skihjelme i alverdens farver og designs. F.eks. kan der fås hjelme i grøn, rød, gul, hvid, guld og mange flere og de kan fås med alverdens mønstre målrettet enten børn, teenagerne eller voksne. Se vores udvalg i skihjelme til kvinder, mænd og børn. De mange populære mærker i dag er blandt andet Salomon, Atomic, Uvex, Giro, POC, Alpina samt mange flere.

Udstyr til skihjelm:

Kamera: Har du lyst til at filme din tur mens du suser ned af bjerget, er det muligt at tilkøbe et kamera som f.eks. kan monteres på din skihjelm og hermed kan du livestreame via internettet. På den måde kan du dele dine oplevelse fra skiferien med venner og familie.
Hue under skihjelm: De mere almindelige skihjelme har indbyggede øreklapper, som er lavet af isolerende stof. Dette gør, at det ikke er nødvendigt med en hue for at holde ørene varme. Det er heller ikke særlig optimalt med en stor hue under hjelmen pga. af at sikkerheden forringes, når hjelmen ikke kan tilpasses hovedformen helt korrekt.

Goggles er så godt som en nødvendighed til skiferien

Ski goggles er større end almindelige skibriller. En skibrille er mere lig solbriller og beskytter ikke helt mod vind og sne, hvorimod goggles slutter helt tæt i kanterne og har større brilleglas, som gør at der ikke kommer noget ind bag glasset og ind i øjnene.

Mange af os der har været på skiferie, hvor det ikke kun har været stille vejr og solskin, ved hvordan det er at være kommet afsted uden sine goggles. Det bliver utrolig svært at se noget og det kan føles rigtig ubehageligt at kører ned af en pist og ikke helt kunne fornemme, hvor stejl og hvor ujævn terrænet er.

Ski goggles fås i mange forskellige størrelser, former og farver, så du kan finde dem der passer til dine behov. Ikke alene er dine ski goggles uundværlige i de mere grå og stormfulde dage, men har også en fantastisk beskyttende effekt, mod solens stråler.

Glasset kan have forskellige farver, og det kan være meget individuelt hvilken farve man bedst kan lide at have for øjnene. Hvis man ønsker nogle gode allround goggles, kan orange linser være et godt valg da det både er godt til at lukke det nødvendige lys ude, men stadig har en god kontrasteffekt.

At have en god kontrasteffekt er specielt en fordel på de mere snerige og gråfulde dage, da det hele nemt kan gå i et, og dermed blive svært at fornemme pistens kontur.

Alle ski goggles der sælges i Danmark skal beskytte 100 % mod solens stråler, så uanset hvilke du vælger kan du være sikker på at de lever op til kravende med hensyn til UV-beskyttelse.

Der findes goggles i mange kvaliteter, og det kan blive en rigtig øv-oplevelse, hvis ikke du får nogle gode ski goggles med. De billigere modeller har dårligere linser, og er knap så gode til at slutte tæt. Du vil kunne opleve at de hurtigt dugger, og så er det endnu sværere, at se noget på pisterne.
Vi har hos Cykelpartner et udvlag af kvalitets goggles, så du er sikker på at brillerne lever op til forventningerne.

Find den rigtige størrelse:

Det er vigtig at finde den rigtige størrelse inden du bestiller en hjelm på nettet. Dette gør du f.eks. ved at måle dit hoveds omkreds. Du tager et målebånd og måler omkredsen på dit hoved lige over ørene og henover panden. Har du ikke et målebånd, kan du alternativt tage en snor eller sytråd og så efterfølgende måle længden på snoren. Prøv altid hjelmen på og spænd til under hagen. Hjelmen skal sidde tæt til, men den må ikke klemme. Mange moderne hjelme har en justerknap bagerst på hjelmen, juster på denne indtil hjelmen er tilpasset og lad være med at smide emballagen væk før du er helt sikker på at hjelmen passer. Har man et mere firkantet hoved i stedet for et rundt hoved, er det en anden model man skal kigge efter. Kontakt eventuelt en forhandler for yderligere rådgivning.

Lovkrav skihjelm:

I Danmark har vi ikke et lovkrav om at børn under 15 år skal bære skihjelm, men det er faktisk et lovkrav i Sverige, Italien og dele af Østrig, så vær opmærksom på dette, når du rejser på skiferie. Danmarks Skiforbund anbefaler dog, at alle børn og unge, freestylere og freeridere, snowboardere samt konkurrenceatleter bærer hjelme som er sikkerhedsgodkendte til skisport.