Skoovertræk

Overtræk til cykelsko

Billige vandtætte skoovertræk til både mountainbike og road. Kører du om vinteren eller for-/efterår vil du blive rigtig glad for et par vandafvisende og vindætte skoovertræk.

Overtræk til cykelsko er ofte lavet i neopren og er efterfølgende blevet gjort vind- og vandtætte ved at svejse syningerne og/eller tape dem. Overfladen af neopren giver en rigtig god beskyttelse mod både vand og vind og alene dette kan ofte være nok til at holde fødderne tørre og varme. 

Men hvis man skal bruge et cykelskoovertræk til vinterbrug, så findes der en del, som er foret på forskellig vis. Et skoovertræk til forår / efterår vil nemlig ikke kunne beskytte fødderne mod den nedkøling, som vil ske, når det er koldt. Men hvis man bruger et vinter skoovertræk, så vil kun den yderste del af skoovertrækket blive nedkølet, mens den forrede del stadig vil være beskyttet af neoprendelen eller hvad overtrækkets yderside er lavet af.

Selvlysende skoovertræk

Det sidste nye indenfor cykelskoovertræk er, at man kan købe overtræk, der er selvlysende eller rettere sagt, så er der refleks i skoovertrækkene. Dette giver måske ikke så meget mening, hvis man overvejende skal bruge skovovertræk til mtb, men hvis man kører meget i offentlig traffik, så giver det en rigtig god ekstra synlighed.