Cykelbukser

Cykelbukser

Et par cykelbukser er der ikke kun for udseendets skyld. Cykelbukser sidder tæt til kroppen, mindsker vindmodstand og endnu vigtigere er, at cykelbukser er monteret med en stødabsorberende pude, som gør det mere behageligt at sidde på cyklen i længere tid.

Valg af cykelbukser eller cykelshorts:

Der er flere ting du skal være opmærksom på, når du skal ud at købe cykelbukser. Vil du helst cykle i lange cykelbukser - måske på grund af årstiden eller er du mere til cykelshorts og vil du helst køre i bukser med eller uden seler?
Det du skal være mest opmærksom på, når du skal ud og vælge cykelbukser eller cykelshorts, er puden i cykelbukserne. Den er altafgørende for om det bliver en god – eller en forfærdelig cykeltur. Komforten på turen er uhyre vigtig og dette gælder uanset om du kører mountainbike, racer eller dyrker spinning. En god pude er anatomisk designet så den følger kroppen. Puden er med til at minimere presset fra sadlen mod sædepartiet og den fordeler stød og vibrationer over en større flade. Fastheden i skummaterialet er vigtig. Hvis det er for blødt, presses dine knogler mod sadlen og det gør ondt og du kan få gnavsår.

Er det lange cykelbukser du gerne vil have, er det vigtigt, at benafslutningen på bukserne er lavet på en sådan måde, at buksebenene ikke kravler op ved bevægelse. De fleste cykelbukser har et tyndt lag silikonebånd på indersiden for at holde buksebenene på plads. Stoffets elasticitet er også med til at sikre, at bukserne sidder godt til.

Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af beklædning til alle. Om du er den mere professionelle kører eller du bare kan lide at tage en tur på raceren når det er godt vejr – så har vi det rigtige udstyr. Vi har altid mange gode tilbud og det kan godt betale sig følge med i vores nyhedsbrev eller bare holde øje med vores hjemmeside så du ikke går glip af vores udsalg. Måske du kan være heldig at finde et par rigtig gode, billige cykelbukser.

Typer af cykelbukser:

  • Cykelshorts Herre
  • Knickers Herre
  • Lange cykelbukser Herre
  • Cykelshorts Dame
  • Knickers Dame
  • Lange cykelbukser Dame
  • Loosefit cykelshorts – baggy m. løse ben

Cykelbukser hvilken størrelse:

Det er rigtig irriterende, at når man har købt nyt tøj på nettet og når man så prøver tøjet, passer det bare ikke.
Her kan vi hjælpe dig. Når du skal finde den rigtig størrelse cykeltøj, kan du med fordel benytte dig af vores meget effektive og helt enkle måleguide, der gør det nemt for dig at vælge den rigtige størrelse. Guiden viser hvor du/I skal tage mål uanset om det er cykeltøj til børn, kvinder eller mænd og om det er små eller store størrelser.
Se guiden her: Størrelsesguide

Cykelbukser bedst i test:

Der er lavet flere gode test af cykelbukser, som er tilgængelige på nettet. Her kan du blandt andet se de forskellige anmeldelser samt se en anbefaling af de bedste produkter og testvindere. Testkriterierne for dem alle har generelt været, at teste pudens komfort som er den vigtigste faktor. Derudover testes pasformen på bukserne, benafslutningen, som er vigtig for at bukserne ikke kravler op ved bevægelse samt selernes konstruktion. Flere af de førende mærker indenfor cykelbranchen tester selv deres tøj og kan derved garantere kvaliteten af deres produkter.

Cykelbukser gode råd:

Vask af cykeltøj: Følg altid de foreskrevne vaskeanvisninger for tøjet. Maskinvask kan være meget hård ved påtrykte logoer og lynlåse, så sørg altid for at vende vrangen ud på tøjet og lyn alle lynlåse. Benyt kun vaskemidler som er neutrale. Det er også muligt at købe vaskemiddel, der er særlig beregnet til sportstøj. Put så vidt muligt aldrig dit cykeltøj i tørretumbleren.

Fjern dårlig lugt: Dit cykeltøj kan godt komme til at lugte, især hvis det ikke bliver vasket umiddelbart efter brug. Vand, mudder og sved kan få tøjet til at lugte surt. Ved at lægge tøjet i blød ca. 30 minutter i lunkent vand iblandet lidt Rodalon, kan du fjerne uønsket lugt. Efterfølgende vaskes tøjet som vanligt.

Drop underbukserne: Underbukser af bomuld eller andet materiale under cykelbukserne bliver fugtigt når du sveder, de krøller og gnaver og det nedsætter pudens funktion og du risikere gnavsår.