Cykelbukser & Cykelshorts

Med gode cykelbukser bliver cykelturen bare bedre. Her på siden, kan du finde de cykelbukser og shorts, som er bedst for dig, uanset hvilken cykel du har og hvilket niveau du cykler på. Der er cykelbukser og cykelshorts, til både herrer og damer. Har du spørgsmål til nogle af vores cykelbukser eller -shorts, så ring eller skriv til vores support, der sidder fagfolk klar til at hjælpe dig.

Cykelbukser og cykelshorts fra de bedste cykelbrands

Vi har et bredt sortiment af cykelbukser fra anerkendte mærker som AGUAssosEndura og Rogelli og mange flere. Uanset om du er på udkig efter et par bib-shorts med seler eller et par standardbukser uden seler, finder du et varieret udvalg i vores sortiment.

Vælg de rigtige cykelbukser og opnå bedst mulig komfort

Cykelbukser og cykelshortsInden du investerer i nye cykelbukser, er det vigtigt at tage flere faktorer i betragtning for at sikre, at du får den bedst mulige buks til netop dit behov, herunder:

 • Skal du vælge et par cykelbukser eller cykelshorts?
 • Hvilken tid på sæsonen skal de anvendes?
 • Skal du vælge cykelbukser med eller uden seler?
 • Skal du vælge cykelbukser med eller uden pude?
 • Hvad er dit foretrukne brand indenfor cykeltøj?
 • Hvilken størrelse 

Hos Cykelpartner finder du et stort udvalg af både cykelbukser til dame og cykelbukser til herre.

Cykelbukser vs. cykelshorts - Et sæsonbetinget valg

Spørgsmålet om, hvorvidt du skal vælge cykelbukser eller cykelshorts, afhænger af flere aspekter, herunder vejret og dine personlige præferencer.

Cykelshorts er ofte det foretrukne valg i varme og tempererede måneder. I de kolde vintermåneder eller på morgenture med lav temperatur, kan det derimod være en fordel at vælge et par forede cykelbukser eller vintercykelbukser med lange ben, for at kunne holde varmen.

I overgangsperioderne foretrækker nogle ryttere at cykle i cykelbukser med lange ben, mens andre foretrækker et par cykelshorts suppleret med et par gode benvarmere efter behov.

Facts om cykelshorts

Fordelen ved korte cykelbukser, også kendt som cykelshorts, er, at de giver en god bevægelsesfrihed og øget ventilation. Hvilken type du bør vælge, afhænger af hvilken type cykelsport du dyrker.

Cykelshorts til race

Cykelshorts som er udviklet særligt til landevejscykling har typisk en tætsiddende pasform og er produceret i lette og åndbare materialer, der giver god ventilation.

Denne type findes i forskellige modeller og kan være både med og uden seler og pude. 

Cykelshorts til MTB

Cykelshorts som er udviklet særligt til mountainbikere har typisk en mere løstsiddende pasform, også kaldet loose fit. 

Denne type er ligeledes produceret i lette og åndbare materialer, med henblik på at give en god ventilation.

Benlængden er ofte længere og langt de fleste modeller er udstyret med praktiske lommer.

Facts om cykelbukser med lange ben

Cykelbukser, eller cykeltights som de også kaldes, er som regel tiltænkt brug i vinter- eller overgangsperioderne. - Eller så snart du ikke længere kan nøjes med at supplere din cykelshorts med et par benvarmere.

Du kan finde modeller i en alm. tynd kvalitet og modeller som er foret og har gode isolerende egenskaber. Sidstnævnte er egnet til dig der cykler selvom det er koldt udenfor. 

Cykelbukser med seler - også kaldet bib-tights

Når du skal vælge cykelbukser er det vigtigt at overveje, om du foretrækker et par bib-tights med seler eller et par cykelbukser uden seler.

Bib-tights med seler har den fordel, at selerne forhindrer, at bukserne ruller ned under cyklingen. Samtidig giver denne type cykelbukser også en øget dækning omkring lænden og den nederste maveregion, hvilket er en fordel til kølige vejrforhold.

Cykelbusker - skal de være med eller uden pude?

Komforten på cykelturen er vigtig - dette gælder uanset om du kører mountainbike, race, gravel, eller dyrker spinning. 

De fleste ryttere fortrækker et par cykelbukser med indbygget pude. Men for ryttere og pendlere, der cykler kortere afstande, kan almindelige cykelbukser uden pude sagtens være tilstrækkelige. Nogle ryttere foretrækker også en kombination af et par indershorts med indbygget pude og et par almindelige bukser udenover.

Facts om cykelbukser med indbygget pude:

 • En anatomisk designet pude mindsker trykket fra sadlen og fordeler stød og vibrationer jævnt.
 • En pude med den rette tykkelse og densitet bidrager med et højt komfortniveau.
 • En god pude kan hjælpe med at forhindre irritation, gnidning og ubehag mod huden.
 • Puden i dine cykelbukser eller -shorts kan være afgørende for om dine ture på cyklen, bliver en succes
 • Jo længere du cykler, jo mere opmærksom bør du være på pudens kvalitet. 

Cykelshorts til herre og dame - hvad er forskellen?

Cykelshorts til herre

Cykelshorts til mænd er tilpasset den mandlige anatomi og muskulatur. Derfor har de ofte en højere talje og en længere benlængde end cykelshorts til kvinder.

Desuden vil cykelshorts til mænd ofte have en større og mere solid polstring i sædeområdet, da mænd ofte har en tungere vægtfordeling på sadlen.

Cykelshorts til dame

Cykelshorts til kvinder er designet med en pasform, der er tilpasset den kvindelige anatomi og muskulatur. Damemodeller har derfor typisk en smallere talje og en kortere benlængde.

Derudover har kvinder ofte brug for mindre polstring i sædeområdet, da de har en lettere vægtfordeling på sadlen.

Cykelshorts til damer kan også have ekstra støtte i hofterne og taljen. Nogle varianter af cykelshorts til damer kan have særlige åbninger i forbindelse med polstringen for at reducere tryk på følsomme områder.

Silikonegrip ved lænd og ben

Mange cykelryttere har problemer med at buksebenene "kravler op" mens de cykler. Derfor er langt de fleste cykelbukser udstyret med en silikonekant omkring livet og ved buksebenets afslutning. Silikonen sikrer at bukserne bliver siddende hvor de skal mens du slider i sadlen. 

Vælg den rigtige størrelse cykelbukser?

Det er let og komfortabelt at handle cykeltøj online. - Men vi er også bevidste om, at det kan være en udfordring at finde den rette størrelse uden mulighed for at prøve tøjet inden køb. 

Vi har forsøgt at afhjælpe denne udfordring, ved at tilknytte størrelsesguides på alt vores beklædning. 

Cykelbukser - Bedst i test

Der er udført adskillige tests af cykelbukser online, hvor produkterne vurderes ud fra komfort, pasform, pude, seler og benafslutning. Det er altid en god ide at læse anmeldelser af produktet inden du investerer i nye cykelbukser. 

Tips til vask af cykeltøj

Vi anbefaler at du altid vasker dit cykeltøj ud fra nedenstående fremgangsmåde. På den måde sikrer du dit cykeltøj den længst mulig levetid. 

 • Følg altid de anbefalede vaskeanvisninger for cykeltøj.
 • Vend tøjet med vrangen ud og lyn alle lynlåse, før det vaskes.
 • Brug neutrale vaskemidler eller specialvaskemidler til sportstøj.
 • Undgå at anvende tørretumbler til cykelbukser og -shorts.

Sådan fjerner du dårlig lugt

Dit cykeltøj kan let komme til at lugte grimt - især hvis tøjet ikke bliver vasket umiddelbart efter brug. Hvis skaden allerede er sket, så frygt ikke! Ved at lægge tøjet i blød i en blanding af lunkent vand og Rodalon, kan du komme den uønskede lugt til livs. Vi anbefaler at du lader tøjet ligge i blandingen i mindst 30 minutter. Efterfølgende bør du vaske tøjet på almindelig vis. 

Du kan blive klogere på vask og pleje af cykeltøj ved at se denne korte video.

Har du brug for hjælp?

Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig hvis du har spørgsmål til nogle af vores cykelbukser eller har brug for hjælp til at vælge den rette model. Du kan kontakte dem ved at ringe til 40 39 31 31 eller sende en mail til info@cykelpartner.dk.