Kædeværktøj

Når du skal skifte kæden på din cykel, er det uundværligt med godt kædeværktøj. Her på siden finder du et bredt udvalg af kædemåler, kædeadskiller, kædetang og nye stifter.

Kædeadskiller XLC
79 DKK inkl. moms
Kæde værktøj XLC
79 DKK inkl. moms
Viser 1 til 2 af 2

Det uundværlige kædeværktøj

Som alt andet på din cykel, vil din kæde blive slidt med tiden. Det kan selvfølgelig også ske at din kæde sprænger fx. ved styrt, men for det meste skyldes det slid når sådan en skal skiftes. Hvis du har mod på det er det slet ikke så besværligt at skifte kæden selv, og så slipper du også for at bruge tid og penge på, at kører den til et cykelværksted.

Et godt råd er altid at holde øje med sin kædes tilstand, da du med en slidt kæde slider mere på kassetten, og du kan også komme til at takke over når du træder hårdt i pedalerne. Vi anbefaler at du køber en kædemåler, så du med jævne mellemrum kan tjekke din cykelkæde. Den måler afstanden mellem rullerne, og denne afstand vil blive større og større jo mere slidt kæden bliver. Så snart at en af kædemålerens sider kan komme ned mellem rullerne, skal du have din kæde udskiftet.

Værktøj til udskiftning af kæde

Du skal faktisk ikke have så meget forskelligt værktøj i dit cykelværksted for at kunne skifte din kæde. Men først og fremmest skal du finde den rigtige kæde, som du skal bruge. Den skal både passe til din cykel og dit gearsystem. Her menes der om det er indvendige eller udvendige gear, hvor mange gear der er og hvilket gearhjul der sidder på cyklen. Det kan fx. være Shimano eller Sram. Derudover skal du bruge:

  • Kædemåler
  • Kædeadskiller
  • Kædetang

Når du skal skifte kæden kan du enten vælge at bruge en kædeadskiller eller en kædetang. Du bruger begge værktøjer til at skubber nitten ud, som holder kæden sammen. Det er meget vigtigt at du placere din kædeadskiller korrekt, for ellers kan du komme til at skade både din kæde, men også adskilleren.

Herefter kan du måle med den gamle kæde på den nye kæde, for på denne måde sikre du dig at den nye kæde får den korrekte længde. Du skal være opmærksom på ,at hvis kæden skal lukkes med et samleled, så fungere dette som et ekstra led i den nye kæde. Så husk at tage højde for dette.

Hos Cykelpartner finder du et bredt udvalg af værktøj fra anerkendte producenter som Shimano, PRO og Park Tool.

Så er du klar!

Så er det bare at sætte kæden på igen. Enten skal den lukkes med et samleled eller med en stift som presses ind. Fra producenten vil kæden helt sikkert være blevet smurt med fedt, så derfor kan du kører nogle ture på den før du renser og smøre den. Men synes du alligevel, at du vil være ekstra god ved din kæde, så brug en rigtig god kædespray og tør af med en klud bagefter. Så sikre du dig det bedste udgangspunkt.

Skulle du være i tvivl omkring hvilken kæde du skal vælge, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice hvor vores cykel tekniker sidder. Han vil ud fra dine oplysninger kunne finde den kæde, som passer nøjagtig til din cykel. God fornøjelse med at skifte kæden på din cykel.