Fedt

Hos Cykelpartner finder du et bredt udvalg af produkter til montage eller smøring af cyklens bevægelige dele.

Fedt og montagepasta

fedt_til_cykel_monteringsfedtHos Cykelpartner finder du et bredt udvalg af produkter til montage eller smøring fra anerkendte brands som Shimano, Finish Line, Morgan Blue og Exustar.
Produkterne er alle nøje udvalgt, så du finder både finder premium fedt som kan anvendes af alle, og mere unikke fedter som er lavet til bestemte materialer såsom aluminium, carbon og stål. 

Fedt til din cykel findes i mange varianter

Cykel fedt bruges til at smøre bl.a. kranklejer, hjullejer, kuglelejer og bremseklo. Fedt er med til at beskytte og forbedre ydeevnen af de bevægelige dele på cyklen, og er samtidig med til at reducere risikoen for vandindtrængning og korrosion. Du kan få fedt enten som doseringssprøjte eller i bøtte.

Lithium fedt

Er en god allround cykelfedt i den billige ende, der samtidig er vandafvisende. Ulempen ved denne er, at den fx. ikke kan anvendes på forgafler/dæmpere.

Fedt til kulfiber

Denne type fedt er specielt udviklet til brug på sadelpind, frempind og styr i kulfiber. Kulfiber der møder kulfiber har en ekstremt lav friktion. Denne type cykelfedt har også den fordel, at den består af små gummikugler/fibre, der giver friktion og hindrer fx en saddelpind i at glide ned i rammen og kan bidrage til at styret ikke sætter sig løst i frempinden.

Teflon fedt H3

En alsidig fedt, der kan bruges de fleste steder - også på forgafler/dæmpere. Udover alsidigheden, har denne type cykelfedt en god holdbarhed og bidrager til at reducere friktion.

Keramisk fedt

Ligesom teflon fedt, er den med til at reducere friktion og varme. Endvidere er denne type cykelfedt vandafvisende, hvilket er en fordel i efterårs/vintersæsonen.

Fedt til keramiske lejer

Denne type cykelfedt er ekstra klæbrig og er specielt udviklet til keramiske lejer. Produktet går ind og binder sig ekstra godt til lejeskålen og selve kuglerne i lejet. Friktionen nedsættes samtidigt via teflonen i denne type fedt, da den coater lejeskål og kuglerne.

Hvorfor skal jeg bruge cykelfedt?

Alle bevægelige dele på en cykel, er i princippet udsatte. Særligt når du kører i Danmark, er klimaet virkelig hårdt ved vores cykler. Beskytter du derfor ikke de udsatte/bevægelige steder med cykelfedt, bike grease, olie eller andet smøremiddel, vil de hurtigt blive slidt af vejr og vind eller give dig dårligere performance på cyklen. Kommer du fx indimellem lidt vandtæt paste på en skrue som sidder og holder styret fast, undgår du at den vil ruste og opnår dermed at bevare stabiliteten og stivhed ved styret. Derudover kan smøremidler som bike grease til vedligehold af din/dine cykler spare dig for en masse besvær og ikke mindst penge.

Fedtsprøjte

fedtsproejteEn fedtsprøjte er udviklet til brug med fedtpatroner/tuber og har til formål, at gøre det lettere at ramme mere præcist på dine komponenter. Samtidig skåner du dine hænder mod fedt, som kan være svær at påføre. 

Monteringspasta

Monteringspasta, montagepasta eller monterings gel bruges til montering af f.eks. styr, frempind eller saddelpind. Pastaen er med til at sikre de monterede dele ikke vrider sig løs og at risikoen for indtrængning af fedt, snavs og støv minimeres.

Ønsker du vejledning i forhold til hvilken smørelse eller fedt, som du skal anvende på din cykel, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som med glæde vil hjælpe dig.