Cykeltrøjer

Hos Cykelpartner finder du cykeltrøjer til alle sæsoner - i lækker kvalitet fra anerkendte brands. Vi har et stort udvalg af cykeltrøjer til både damer og herre.

Cykeltøj til forår

I videoen herunder får du inspiration til, hvordan du kan klæde dig på i forårsmånederne, da denne periode kan være lidt ekstra vanskelig, grundet det omskiftelige vejr.  Videoen har særlig fokus på tilbehør som kan hjælpe dig med at opnå rette temperatur og komfort på cykelturen.

Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af cykeltrøjer fra anerkendte brands som leverer god kvalitet – både til dame og herre og uanset om du dyrker landevejscykling, mtb eller anden form for cykelsport. 

En cykeltrøje er en vigtig del af dit samlede cykeludstyr og derfor er det også vigtigt at du finder en cykeltrøje som du føler dig godt tilpas i og som samtidig sidder som den skal. – For den optimale cykeltrøje giver dig de bedste forudsætninger for et vellykket træningspas uden gener fra din cykeltrøje.

Cykeltrøjer herre

En cykeltrøje har til formål at give dig mulighed for at kunne præstere optimalt mens du sidder i sadlen – men en cykeltrøje præsterer ingenting alene! Derimod ved vi, at en cykelrytter som ligner en prof præsterer bedre, grundet en god selvtillid!

Alle ryttere har forskellige præferencer indenfor pasform, modeltype og farve og det forsøger vi at afspejle i vores sortiment af cykeltrøjer, som derfor spænder meget bredt. 

Cykeltrøjer dame

Tidligere så man ikke mange kvinder cykle rundt på landevejen, men det har heldigvis ændret sig markant gennem de senere år. Og derfor har vi også fået et meget bredt sortiment af cykeltrøjer til kvinder – både cykeltrøjer egnet til landevejscykling, mountainbike, spinning m.m. – lige nu har +150 modeller på lager. 

I princippet er en cykeltrøje i dame model identiske med modellen til herre, bortset fra selve pasformen, som er smallere i dame modellerne (og evt. farve/design). Cykeltrøjens tekniske specifikationer er som regel identiske. 

Blandt vores bedst sælgende brands indenfor cykeltrøjer til kvinder finder du AGU, Assos, Endurance, Rogelli & Shimano.

Vælg den rigtige cykeltrøje

Bliv god til at vælge den rette påklædning og få størst succes med din træning på cyklen. 

Hos Cykelpartner anbefaler vi at du tager stilling til nedenstående inden du investerer i en ny cykeltrøje, da det kan være dyrt at lave for mange fejlinvesteringer.

 • Vælg cykeltrøje ud fra type af cykelsport
 • Vælg cykeltrøje efter sæson
 • Vælg cykeltrøje ud fra ønsket pasform
 • Vælg cykeltrøje i korrekt størrelse
 • Vælg cykeltrøje ud fra tekstilets egenskaber

Cykeltrøjer til MTB

En cykeltrøje til mountainbike findes i varianter med løs og tætsiddende pasform – hvad du bør vælge, afhænger af dit aktivitetsniveau, kørestil og ambitionsniveau. Udseendemæssigt findes loosefit cykeltrøjer til mtb i en udgave der minder om en ”rigtig cykeltrøje” og en udgave som minder en alm. t-shirt. 

Herunder kan du læse mere om de to typer og måske blive klogere på hvad du bør vælge.

Loosefit cykeltrøjer til MTB

En loosefit cykeltrøje til mountainbike er designet til at give dig en god bevægelsesfrihed under off-road kørsel. 

Disse modeller er ofte produceret i åndbare og hurtigtørrende materialer, så som mesh og polyester, da disse tekstiler hjælper dig med at komme af med overskydende kropsvarme via den gode luftcirkulation og samtidig sørger det for at holde dig tør i længst mulig tid.

En cykeltrøje med loosefit pasform giver dig desuden mulighed for at bære et basislag under din cykeltrøje, uden at det virker generende. De har til gengæld den ulempe, at de ikke er aerodynamiske. – men hvis du ikke cykler på konkurrenceniveau, bør dette ikke have nogen konsekvenser. 

Sætter du pris på en god bevægelsesfrihed og en trøje som ikke sidder tæt til kroppen, så er en loosefit cykeltrøje et oplagt valg til dig.

Tætsiddende cykeltrøjer til MTB

En tætsiddende cykeltrøje til mountainbike ligner udseendemæssigt meget om en cykeltrøje til landevejscykling og har gode aerodynamiske egenskaber som reducerer luftmodstanden mens du cykler og derved bidrager med en øget hastighed og effektivitet. 

En tætsiddende cykeltrøje til mountainbike er ofte udstyret med små lommer til opbevaring af energiprodukter eller andre små genstande som du har brug for at medbringe på cykelturen. 

Fælles for mange cykeltrøjer til mountainbike er, at de indeholder UV-beskyttelse som beskytter dig mod solens skarpe stråler, samt at de ofte har reflekterende detaljer som øger din synlighed i mørke.

Cykeltrøjer til mtb findes desuden både i modeller med lange ærmer, korte ærmer og uden ærmer og kan være egnet til brug enten sommer, vinter eller overgangsperioder. Dette kan du læse mere om i de efterfølgende afsnit.

Cykeltrøjer til race

En cykeltrøje til landevejscykling er det mange kender som ’den klassiske cykeltrøje’ – en tætsiddende cykeltrøje med 3 lommer ved lænden. 

En cykeltrøje til brug på landevejen bør optimalt set, have gode åndbare egenskaber, da det er vigtigt at kroppen kan komme af med overskydende varme mens du cykler. 

De tre klassiske lommer ved lænden gør det muligt at medbringe proviant til cykelturen, opbevare en tynd cykeljakke eller have en ekstra slange eller lidt lappegrej med på turen. 

Denne model cykeltrøje findes i tre forskellige typer pasform, som ofte vælges ud fra dit ambitionsniveau. Regular-fit, race-fit og aero-fit (læs mere i næste afsnit).

Valg af pasform

Cykeltrøjer findes overordnet set i disse forskellige former for pasform:

 • Løstsiddende cykeltrøje (Loosefit)
  En løstsiddende cykeltrøje kaldes ofte for en loose-fit cykeltrøje, da den sidder løst på kroppen. Denne model er selvsagt ikke særlig aerodynamisk – til gengæld giver den en virkelig god bevægelsesfrihed, helt uden fysiske begrænsninger. Særligt mtb-ryttere er glade for denne model. 
 • Almindelig cykeltrøje (regular fit)
  En cykeltrøje med regular-fit er hverken løst eller tætsiddende. Denne model anvendes ofte af motionscykelrytter og nybegyndere, som cykler et par gange i ugen for at få lidt motion – uden at have fokus på tid og konkurrence. 
 • Tætsiddende cykeltrøje (Race fit)
  En race-fit cykeltrøje er meget tætsiddende og har til formål at begrænse vindmodstanden mens du cykler. Denne type pasform anvendes af de fleste landevejsryttere. 
 • Meget tætsiddende cykeltrøje (Aero fit)
  En aerodynamisk cykeltrøje kaldes også ofte en cykeltrøje med aero-fit. Denne model sidder ultratæt til kroppen og skal nærmest føles som et lag ekstra hud, mere end en cykeltrøje. En aero-fit cykeltrøje har til formål at begrænse vindmodstanden maksimalt, da enhver form for vindmodstand har en påvirkning på fremdriften. Denne model anvendes derfor ofte af cykelentusiaster, semi-pro ryttere og pro-ryttere – hvor hvert sekund tæller. 

Du skal være opmærksom på at nogle cykeltrøjer er unisex modeller – og særligt hvis du er kvinde, kan du opleve at disse modeller ikke er helt så figursyede som modellerne der er designet specifikt til kvinder. 

Fordi du sidder foroverbøjet på din cykel, har cykeltrøjer ofte lidt ekstra længde bagpå, som sørger for at din lænd altid er dækket. Bunden af cykeltrøjen har også ofte en silikonekant, som sørger for at holde trøjen på plads mens du cykler. 

Vi anbefaler at du altid anvender vores størrelsesguides hvis du køber en cykeltrøje fra et brand du ikke kender i forvejen, da størrelserne kan variere en del fra brand til brand. 

Cykeltrøjer til hele året

Selvom åndbarhed har høj prioritet når producenterne laver cykeltrøjer, kan du godt finde bluser som både er vind- og vandtætte og stadig behagelige at have på, når du får varmen. 

Det kan nogle gange være svært at vurdere, hvilken trøje man skal vælge til dagens cykeltur, men hellere lidt for varm end lidt for kold. 

Om sommeren cykler langt de fleste i en kortærmet cykeltrøje, men morgen- og aftentimerne kan godt være kolde, så her kan en vindtæt trøje være en god investering, til at have med sig. Der findes også mulighed for at tilføje løse ærmer til din kortærmede cykeltrøje. 

I overgangsmånederne, forår og efterår, kan det nemt blive et skift mellem de korte ærmer og den varme cykeltrøje, da temperaturerne varierer meget. 

Mange kortærmet cykeltrøjer er udstyret med lommer, så du altid kan have lidt forfriskninger med eller du kan muligvis have en ekstra trøje med. En tank top vil altid sidde meget tæt til kroppen. På denne måde opnår du også mindst mulige vindmodstand og kan øge din fart betydeligt.

Cykeltrøje til vinter

Når du er på udkig efter en cykeltrøje til vintermånederne, er det væsentligt at du har fokus på trøjens isolerende effekt, da netop denne egenskab skal sørge for at du kan holde varmen mens du cykler. Da en vinter cykeltrøje ofte vil være gemt væk under din cykeljakke, er netop isoleringsevnen den mest vigtige faktor. 

Hvor varm en cykeltrøje til vinter skal være, er svært at svare entydigt på, da det afhænger meget af din krops evne til at regulere varmen. 

Cykeltrøjer uden ærmer eller med korte ærmer

Disse cykeltrøjer bliver for det meste brugt i de varme måneder eller inde under en jakke i overgangsmånederne. Ofte er det de kortærmede cykeltrøjer, man har flest af, da de kan bruges hele sæsonen, al efter om det er alene eller under en jakke. 

Der findes også mulighed for at købe løse ærmer, som kan tages på efter behov, til din cykeltrøje med korte ærmer. 

Uanset om du skal bruge din kortærmede trøje alene, eller under en cykeljakke, er det vigtigt at cykeltrøjen sidder tæt til kroppen. Cykeltrøjer generelt virker meget stramme, i forhold til den t-shirt man normalt ville vælge at have på.

Cykeltrøjer med lange ærmer

Disse trøjer bruger man til en kølig sommeraften eller i overgangsmånederne. Dog er der også nogen som bruger dem indenunder en cykeljakke i de kolde måneder. Igen er det vigtigt, at de er åndbar og/eller har ventilation på ryggen, så du kan komme af med varmen. Så du på den måde undgår at blive klam og fugtigt. Du skal være opmærksom på at en trøje, ligegyldigt om den er kortærmet eller langærmet, gerne skal sidde tæt ind til kroppen.

Materialet på cykeltrøjen skal være af god kvalitet, så fleksibiliteten i stoffet vil kunne give sig så det stadig føles behageligt og bevægeligt at have sin stramme cykeltrøje på. En cykeltrøje med lange ærmer er den oplagte løsning, hvis du ikke gider besværet med armvarmere og sagtens kan tolerere at det måske i perioder er en smule for varmt, for at slippe for besværet med de løse ærmer. 

Størrelser og valg af brand

Vi har hos Cykelpartner forsøgt at give dig de bedst mulige størrelseguides, som er synlig på det enkelte produkt. Hver brand kan være forskellige i størrelser og pasform, så vil du prøve et nyt mærke, anbefaler vi, at du kigger den specifikke guide. 

Mange cykelryttere har et eller flere favoritbrand når de skal købe deres nye cykeltrøje. Det giver en sikkerhed for, at trøjen passer og at kvaliteten lever op til forventningen, men uanset, hvilket brand du foretrækker, kan vi hos Cykelpartner altid give prismatch på din nye cykeltrøje.

Cykeltrøjer til børn

Cykler dit barn, skal han/hun selvfølgelig have en cykeltrøje. Vi har derfor også sikret et udvalg af cykeltrøjer i børnestørrelser. Trøjer til cykling i børnestørrelser fås i mange farver, så de kan matche cyklen. 

Assos – en cykeltrøje i topkvalitet!

Hvis du investerer i en cykeltrøje fra Assos, er du garanteret en cykeltrøje i højeste kvalitet. Og derfor ser du mange cykelentusiaster og semiprof cykelryttere i cykeltøj fra Assos. 

Prismæssigt ligger en cykeltrøje fra Assos i den høje ende – men vi lover til gengæld også, at der er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet. 

Assos udvikler deres egne tekstiler som præsterer pænt over normalen, når det kommer til tekniske egenskaber som fx svedtransporterende effekt, isolerende egenskaber og åndbare egenskaber.

Samtidig designer Assos deres cykeltrøjer med strategisk placerede paneler bestående af forskellige tekstiler. Det betyder at en cykeltrøje fra Assos kan bestå af 3-4 forskellige tekstiler, som matcher behovet for forskellige kropsdele. (fx ekstra åndbar under ærmerne og ekstra fleksibilitet omkring skuldrene.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp eller vejledning i forhold til valg af cykeltrøje, så sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig på 40 39 31 31 eller info@cykelpartner.dk.