Cykelhjelme

cykelhjelm

Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af cykelhjelme til både damer, herrer og børn. Du kan se vores komplette udvalg af cykelhjelme herunder eller vælge at gå direkte videre til racerhjelme, mtb-hjelme eller cykelhjelme til børn, via vores kategorier herunder. 

Nederst på siden kan du læse mere om cykelhjelme, samt finde gode artikler og guides med information om cykelhjelme. 

Kategorier

Bell Sidetrack Barn/Junior - Cykelhjelm
Spar 30%
399 DKK 279,00 DKK inkl. moms
Bell Nomad 2 Mips - Cykelhjelm MTB
Spar 40%
699 DKK 419,00 DKK inkl. moms
Viser 1 til 35 af 35

Opnå større sikkerhed i trafikken – Brug cykelhjelm uanset alder.

Vi anbefaler altid at både børn og voksne anvender cykelhjelm. Studier viser nemlig, at brugen af cykelhjelme reducerer risikoen for alvorlige hovedetraumer markant, i tilfælde af styrt eller påkørsel.

Find den bedste cykelhjelm til dit barn, dig selv eller en du holder af

Der findes forskellige typer cykelhjelme. Hvilken type du eller dit barn bør vælge, afhænger af, hvilken kørestil og terræn i oftest cykler på.

Herunder kan du læse mere om de forskellige typer cykelhjelme og deres fordele. Vi besvarer også de mest stillede spørgsmål om cykelhjelme.

Hvilken type hjelm skal du vælge?

  • Cykelhjelm til hverdag og pendling - Denne type er velegnet til almindelig hverdagskørsel, f.eks. kørsel til og fra arbejde og skole. Disse modeller har fokus på at være meget alsidige og yde en høj komfort.
  • Cykelhjelm til mtb - Denne type er velegnet til kørsel i udfordrende og kuperet terræn. Derfor er denne type hjelm ofte designet til at yde en bedre beskyttelse ned omkring nakken. 
  • Cykelhjelm til race - Denne type er velegnet til landevejscykling på racercykel og er derfor optimeret til højhastighedscykling og har fokus på lethed, komfort og gode ventilationsegenskaber.

Sammenhæng mellem pris og komfort

Billedet viser en glad kvinde der bærer en cykelhjelm.Lad os først slå fast at alle vores cykelhjelme er godkendte! Der findes derfor ikke dårlige hjelme.

Alligevel varierer vores forskellige modeller meget i pris – herunder kan du læse mere om hvad der kan få en cykelhjelm til at stige i pris. 

  • Ekstra sikkerhed - Nogle cykelhjelme indeholder avancerede funktioner som MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) eller Kineticore-teknologi, der yder ekstra beskyttelse ved stød eller fald fra forskellige retninger. Disse teknologier får prisen på en hjelm til at stige en smule.
  • Optimal ventilation - Især landevejsryttere og mountainbikere går meget op i ventilationsevnen på en cykelhjelm. Primært fordi de cykler lange distancer eller cykler i et højt tempo. Der ligger særlige teknologier bag en forbedret ventilationsevne og derfor koster hjelmen ofte en del mere.
  • Lav vægt - Især landevejsryttere går meget op i vægten på en cykelhjelm. Primært fordi de cykler lange distancer og derfor ikke ønsker at bemærke vægten på hovedet, men også for at minimere totalvægten. 
  • Aerodynamisk design - Især landevejsryttere går meget op i cykelhjelms aerodynamiske egenskaber. Deres fokus på aerodynamik er primært for at reducere vindmodstanden og dermed opnå et højere tempo.

Hvis du cykler meget, kan det være værd at investere i en kvalitetscykelhjelm med særlige egenskaber for at opnå en højere komfort. Hvis ikke, er en helt almindelig cykelhjelm tilstrækkeligt.

Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af de mest populære cykelhjelme fra Abus, LazerMET og mange flere. 

Er det lovpligtigt at bruge cykelhjelm i Danmark?

Det er ikke lovpligtigt at bruge cykelhjelm i Danmark, men det anbefales at både børn og voksne anvender cykelhjelm for deres egen skyld. For Speed pedelecs (45 km/t) gælder dog andre regler. Her kræver loven at du anvender en hjelm der er godkendt i henhold til NTA 8776-standarden.

Læs mere om lovgivningen om motoriserede køretøjer.

Find den rette størrelse

Du kan finde den optimale hjelmstørrelse ved at måle omkredsen af dit hoved cirka 1,5-2 cm. over dine øjenbryn - eller hvor du er bredest.

Du kan læse vores guide til korrekt hjelmstørrelse her.

Hvor ofte skal du udskifte din cykelhjelm?

Her er nogle retningslinjer for, hvornår du bør udskifte din hjelm:

  • Udskift din hjelm, hvis den har synlige skader eller tegn på slid.
  • Udskift altid din hjelm efter et styrt eller ulykke. Også selvom hjelmen ikke har synlige skader.

Producenten MET anbefaler at du udskifter din hjelm mindst hvert 5. år for at sikre optimal beskyttelse.

Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe

Har du spørgsmål om cykelhjelme? Du er altid meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 39403131 eller mail til info@cykelpartner.dk.