BMX cykler

Vi har et stort udvalg af kvalitets BMX cykler, som kan bruges af alle. Prisen er i bund og kvaliteten er i top, hvilket gør, at vores BMX cykler både kan bruges til tricks, streetkørsel, baneløb og blot som transportmiddel.

Hvis du køber en BMX cykel hos os sender vi den i dag, så du har den allerede i morgen (Næste kommende hverdag). Du sparer mange procent på vores BMX cykler, iforhold til de vejledende butikspriser.

Lækre BMX cykler fra blandt andet GT bikes, Ideal bikes, Point og Felt.

Er du til fart, tricks og seje moves?

Så er sportsgrenen BMX måske noget for dig.

Bmx STÅR FOR:

Bicycle Moto Cross: Og er en sjov og krævende sportsgren, som kræver mod, taktisk overblik og køreteknisk kunnen. Den stammer fra Californien i USA fra omkring 1969. Sportsgrenen opstod fra teenagere, der efterlignede deres motocross-idoler med deres cykler.

Der findes overordnet 3 typer BMX cykler:

  • Race-BMX
  • Freestyle-BMX
  • Jump-BMX

 

Hvilken BMX skal jeg vælge:

Det der er vigtigt, når du skal ud og have en ny BMX, er formålet med cyklen. Hvad skal den bruges til?
BMX Race er designet specielt til at køre stærkt på bane.
BMX Freestyle er velegnet til det meste BMX kørsel, men er særlig designet til at lave stunts med f.eks. i gaderne i byen. Kun fantasien sætter grænser for de stunts der kan laves rundt om i byen f.eks. ned ad trapper, på gelændere og meget andet. En BMX Freestyle er også velegnet til daglig bykørsel, men vær opmærksom på at der findes lovkrav om bremser, lygter og reflekser som skal overholdes ved kørsel på offentlig vej.
Jump BMX er specielt udviklet til at udføre hop/stunts med f.eks. til disciplinen Dirtjump. Cyklen har et robust stel og hjul, der er bagbremse samt der køres med meget grovmønstrede ru dæk.

De fleste BMX cykler kan sagtens bruges til det hele. Stellets udformning er designet og udviklet specifikt efter de forskellige stilarter, men dermed ikke sagt, at man ikke kan køre Freestyle med en BMX beregnet til banekørsel. Det er vigtigt, at hvad enten man skal køre banekørsel, offroad eller udføre tricks og stunts på fortovene nede i byen eller i parken, at man sørger for at køre med de fælge og dæk, som er beregnet til den enkelte type kørsel.

Hvilken størrelse BMX skal jeg køre på?

De fleste voksne kører på en BMX med en 20” hjulstørrelse. Det som er vigtigt når du skal købe en BMX, er cyklens længde. Der findes korte cykler til børn i 6-7 års alderen, BMX 16”. Modellen BMX Junior cykel 18” er lidt større og længere og passer til børn i 8-9 års alderen. De fleste voksne kører på længere modeller med 20” hjulstørrelse. Hvis du køber en lang BMX, vokser du aldrig fra den. BMX-cykler skal være små, så de er lette at udføre tricks og manøvre rundt på.

Tilbehør til BMX:

Der fås en masse forskelligt udstyr. Kører man professionel banekørsel, skal man anvende en fullface hjelm. Til almindelig freestyle/stunts og kørsel i gaderne, er de flotte Skaterhjelme meget populære.
Pegs til montering på hjulakslen, er til at stå på, når der udføres tricks m.m. Se dem under Pegs til BMX

Er du på udkig efter en billig BMX, er det en god ide at kigge nærmere på Cykelpartner’s udvalg. Vi har de fleste typer af cykler indenfor Bicycle Moto Cross og der er gode muligheder, for at finde en cykel til en god pris.

Inspiration:

Hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil vide endnu mere om cyklerne – er du meget velkommen til at ringe til os. Vi hjælper gerne dig med at vælge den rigtige model.
Se evt. nogle af de mange film/videoer, som er lagt ud på Youtube. Her kan du også se mere om de forskellige stunts.

BMX klubber i danmark:

Der findes rigtig mange BMX-klubber i hele Danmark, hvor du kan komme og træne samme med andre. Der er mange fordele ved at følge med i et forum på nette eller være medlem af en klub, udover det sociale aspekt. Er du nybegynder, har du sikkert brug for kvalificeret træning/undervisning. Gå ind og læs mere om klubber nær dig. DMU-sport.dk/find-din-bmx-klub