Mountainbike

Hos Cykelpartner har vi et stort udvalg af mountainbikes fra populære mærker som TrekGiantRock Machine og Superior m.fl.

Rock Machine Catherine CRB 30
Spar 27%
13.699 DKK 9.999,00 DKK inkl. moms
Superior XP 969 - Red
Spar 20%
19.599 DKK 15.599,00 DKK inkl. moms
Trek Marlin 8 G2 - MTB - 12 gear
Spar 10%
8.199 DKK 7.349,00 DKK inkl. moms
Rock Machine Blizz 30
Spar 21%
6.299 DKK 4.999,00 DKK inkl. moms
Superior XC 859
Spar 20%
6.099 DKK 4.879,00 DKK inkl. moms
Superior XC 879 MTB - 2x10 speed - 29" hjul
Spar 20%
7.299 DKK 5.839,00 DKK inkl. moms
Superior XC 859W
Spar 20%
6.099 DKK 4.879,00 DKK inkl. moms
Superior XC 819 - Lime
Spar 20%
5.299 DKK 4.239,00 DKK inkl. moms
Superior XP 919 - Black
Spar 20%
10.299 DKK 8.199,00 DKK inkl. moms
Rock Machine Torrent 30 Rock Machine Torrent 30
Spar 20%
7.299 DKK 5.839,00 DKK inkl. moms

Mountainbike / MTB cykel

En mountainbike cykel er til dig der elsker en actionfyldt naturoplevelse på to hjul. Og netop fordi mtb turen ofte er mere action-præget end en cykeltur på landevejen, så skal en mountainbike kunne holde til en større belastning og være mere robust end f.eks. en citybike. 

Hos Cykelpartner har vi mange mountainbikes på lager, herunder;

 • MTB til herre
 • MTB til dame
 • MTB til børn
 • MTB til junior

Uanset hvilken MTB cykel køber hos os, sørger vi for at den bliver gennemgået og samlet på et professionelt cykelværksted, inden vi sender den afsted med fragtmand, direkte hjem til dig! – Vi er nemlig først tilfreds, når du er tilfreds! (dette gælder dog ikke mtb cykler til små børn, da disse leveres 90% samlet)

Mountainbike damer

Der er ikke markant forskel mellem mountainbikes til kvinder og mountainbikes til mænd, selv om producenterne ofte angiver mountainbikes specifikke som mtb til kvinder og mtb til mænd. Som kvinde kan du derfor sagtens køre på en herre mtb. 

Blandt de få forskelle der kan forekomme, er en lidt lavere indstigningshøjde, samt en minimal forskel i balancen mellem styr og sadel.  Men reelt handler det lige så meget om forskellen på rytterens højde, end selve kønnet. 

Hvilken mtb skal jeg købe?

Som udgangspunkt findes der to typer af mountainbikes, nemlig;

 • Hardtail MTB – let til moderat off-road kørsel
  • Billigere i anskaffelse
  • Anbefales til nybegyndere og øvede
  • Mindre vedligehold end full suspension
  • Bedste fart på fladt terræn
 • Full suspension MTB – udfordrende spor og teknisk præget kørestil
  • Dyrere i anskaffelse
  • Mulighed for kørsel på meget tekniske/svære tracks
  • Bedst egnet til øvede
  • Skånsom mod kroppen

Hvilken af disse to typer mountainbike du bør vælge, afhænger af dit behov og din kørestil. Herunder kan du læse mere om hvad de to forskellige typer hver især kan bidrage med. 

MTB full suspension

En full Suspension mtb er lidt som navnet antyder; en mtb med affjedring i både forgaffel og bagstel. Denne type mtb vælges ofte af mtb ryttere der cykler på teknisk svære spor i et meget kuperet/udfordrende terræn. 

En mtb med full suspension bidrager med at øge din komfort mens du sidder i sadlen og samtidig virker den mere skånsom mod kroppen, da affjedringen minimerer effekten af de mange stød der helt naturligt opstår når du cykler i et kuperet terræn (herunder er særligt dine arme og overkrop udsat). Du vil samtidig opleve at en full suspension mtb giver dig følelsen af at blive løftet hurtigere og mere ubesværet hen over det ujævne og action fyldte terræn, som mtb tracks oftest er. 

MTB hardtail

En hardtail mtb har også affjedring – men modsat en full suspension mtb, har en hardtail mtb udelukkende affjedring i forgaflen (og er altså stiv i bagenden). En hardtail er som udgangspunkt lettere og mere alsidig, da den kan anvendes til både lettere mtb spor i skoven, samt som almindelig cykel til brug på landevej og grusvej. 

Som udgangspunkt anbefaler vi en hardtail mtb til nybegyndere og mtb ryttere som ikke dyrker udfordrende spor i skoven. En hardtail mtb er desuden den mest anvendte type mountainbike i Danmark. 

Trek og Giant - populære mountainbikes til alle!

Hos Cykelpartner oplever vi for tiden ekstra stor interesse for mountainbikes fra Trek og Giant. Herunder kan du få et indblik i populære modeller indenfor hvert brand, samt hvem de forskellige typer typisk henvender sig til. 

Trek MTB

Trek Marlin er særlig efterspurgt til børn og juniorer, da de findes i flere forskellige prisklasser og har et smart og sporty design, som appellerer til de fleste unge. Trek Marlin modellerne er desuden kendt for en god balance mellem pris og kvalitet og er velegnet til både alm. hverdagskørsel og kørsel i kuperet terræn. 

Trek Roscoe og Procaliber er en mountainbike til det mere voksne publikum og prismæssigt spænder de fra en vejledende pris fra 14.000 kr. og helt op til 30.000 kr., afhængig af model og komponenter. Disse modeller er egnet til kørsel på krævende spor eller udfordrende terræn. 

Ønsker du mere inspiration og en gennemgang af Trek mountainbikes, kan du læse mere i denne artikel, hvor også de forskellige mountainbike modeller fra Trek er beskrevet.

Trek på tilbud

Hvis du har is i maven, kan du sagtens være heldig at finde en god Trek cykel på tilbud eller udsalg. Vi har løbende kampagner gode kampagner, så hold øje med Cykelpartner.dk, hvis du er på jagt efter en ny mountainbike fra Trek. 

Giant MTB

Blandt vores cykler fra Giant er det særligt Talon Og Liv Tempt modellerne der hitter til børn og unge. Talon modellerne ligger i den prisvenlige ende og findes med forskellige komponenter-grupper. Det er virkelig fede cykler til skarpe priser. 

Til det mere voksne publikum er modeller som Fathom, Stance & XTC meget populære. Disse modeller findes i meget forskellige prisklasser og prisen afhænger meget af, om du ønsker en hardtail eller full suspension, samt hvilken komponentgruppe du ønsker cyklen med. 

Hvad koster en god mountainbike?

Mange kunder spørger ”Hvad er prisen på en god mountainbike?” – men dette spørgsmål er svært at svare på, uden at kende dit reelle behov, da det afhænger meget af dit ambitionsniveau, den tiltænkte brug af cyklen, samt din kørestil. Det betyder at du bør gøre op med dig selv, om du skal bruge cyklen til små hyggeture i skoven, krævende sport i kuperet terræn eller om du er meget ambitiøs og skal bruge den til mountainbike events eller cykelløb. 

Når først du kender formålet med købet af en ny mountainbike, sidder vi klar til at guide i valget af brand og model – uanset om du er nybegynder, øvet eller mtb entusiast. 

Mountainbike tilbud

Prisen på en mountainbike varierer en del og afhænger meget af mærke, kvalitet, funktioner og den anvendte komponentgruppe. Du kan finde mountainbikes i en bred vifte af prisklasser, som spænder fra cirka 4.000 DKK til over 50.000 DKK.

Budgetvenlige mountainbikes kan normalt findes fra omkring 4.000-8.000 DKK, mens mid-range mountainbikes typisk koster mellem 8.000-15.000 DKK. High-end mountainbikes med de nyeste teknologier og avancerede komponenter koster fra ca. 15.000 DKK og op til 50.000 DKK - eller mere.

Det er vigtigt at understrege, at du får, hvad du betaler for, når du køber en mountainbike. En dyrere mountainbike i de højere prisklasser vil ofte have bedre komponenter, en bedre affjedring, en bedre geometri, samt være mere robust i forhold til en billigere mountainbike.

Ovenstående betyder dog ikke at en mountainbike til 4.000 DKK ikke sagtens kan være god – det afhænger alt sammen af dit behov. 

Når først du kender formålet med købet af en ny mountainbike, sidder vi klar til at guide i valget af brand og model – uanset om du er nybegynder, øvet eller mtb entusiast. 

Hvilken størrelse Mountainbike skal jeg købe?

Der findes flere forskellige måder at angive størrelsen på en mtb. Nogle anvender størrelserne 24”, 26”, 27.5” og 29”, mens andre anvender størrelserne XS, S, M, L og XL. Vi ved at det kan være svært at navigere rundt i og derfor har vi tilknyttet størrelsesguides til hver cykelbrand vi fører. Disse størrelsesguides kan du finde nederst på siden når du har klikket dig ind på en specifik cykel. 

MTB 29” og 27.5”

Når en mountainbike cykel er angivet med størrelsen 29”, 27,5” eller 26” er det ikke størrelsen på selve cyklen der er angivet, men der imod størrelsen på selve hjulene. Du skal derfor være opmærksom på, også at kigge efter stelstørrelsen når du kigger på ny mountainbike.  

Mange mtb producenter, som eksempelvis Bianchi eller Trek udregner den anbefalede stelstørrelse efter din højde. Som hovedregel bør du vælge en lidt mindre størrelse end du plejer – specielt hvis du vakler imellem to størrelser. Stelstørrelser fra disse brands er ofte markeret som XS, S, M, L eller XL. 

MTB størrelsesguide

Guide: Sådan vælger du den rigtige stelstørrelse.

Skal du vælge ny eller brugt MTB?

Det er vigtigt at gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil ofre på en cykel, hvad enten du ønsker at købe en ny eller en brugt cykel. 

Ofte er en ny billig mountainbike produceret med et fornuftigt kvalitetsstel, men med billige komponenter, for at holde prisen på cyklen nede. Til samme pris vil du måske kunne få en brugt mountainbike med bedre komponenter. 

Ender du med at købe den billige mountainbike, så har du altid mulighed for på sigt at opgradere komponenterne til en bedre komponentgruppe, hvis dit behov ændrer sig med tiden. Ved at udskifte cykelkomponenter kan man godt indhente meget kvalitet, fremfor køb af ny Mountainbike. Ved opgradering af eksempelvis gearsystemet på din brugte MTB, kan man få en langt bedre cykel, som højner de fleste cykeloplevelser.

Brug for hjælp?

Har du yderligere spørgsmål eller brug for hjælp til at vælge den rigtige størrelse mtb, så sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 40 39 31 31 eller info@cykelpartner.dk.