Ladcykler

Ladcykler - et perfekt transportmiddel i byen!

Vi danskere har virkelig taget ladcyklen til os – og særligt i de større byer hvor det kan tage lang tid, at nå selv en kort distance i bilen. 

Ladcyklens succes skyldes primært at den er praktisk, da den kan anvendes til transport af børn, store indkøb og transport af mindre møbler. Og ikke mindst, at ladcyklen er et fleksibelt transportmiddel og en meget miljøvenlig måde at komme rundt på. 

En ladcykel er desværre ikke billig – ofte koster de i omegnen af 10.000-50.000 kr., afhængig af, om du ønsker en almindelig ladcykel eller en ladcykel med el-motor. Generelt hænger pris og kvalitet ofte ret godt sammen. Du kan dog sagtens være heldig at finde en kvalitets ladcykel eller el-ladcykel på tilbud, hvis du holder øje.

Findes der særlige regler for ladcykler i trafikken?

Det korte svar er: Ja, det gør der! Men reglerne er heldig forholdsvis simple at sætte sig ind i.

 • Når du cykler på ladcykel, må du fragte op til 7 personer (dig selv inklusiv), hvis cyklen er godkendt til det. Dog max 3 voksne og 4 børn eller op til 6 børn (som alle skal være under 8 år)
 • Du må gerne montere cykelstol på ladcyklen. Barnet i barnestolen tæller dog som person, så du må i dette tilfælde max have 5 børn i ladet
 • Alle passagerer skal have separat sæde og skal kunne spændes fast med sele
 • For at cykle med passagerer under 6 år, skal du være fyldt 15 år. 
 • Ladcyklen må maksimalt være 1,25 meter bred

Du bør være opmærksom på, at ladcykler kan være godkendt til forskellige antal personer. Hvis din ladcykel er godkendt til 4 personer, er det denne regel du skal følge – reglen om 7 personer bortfalder altså i dette tilfælde. Du bør ligeledes være opmærksom på hvor mange kilo din ladcykel er godkendt til at fragte. 

Vil du vide mere kan du læse om transport af børn på cyklen her. (Reglerne er gældende pr. maj 2022).

Ladcykel med motor - en bekvem løsning til de længere distancer!

En el-ladcykel eller ladcykel med motor er virkelig praktisk for dig der cykler langt eller ofte cykler med tungt gods i ladet. Da ladcykler med motor ofte er en ret dyr anskaffelse, bør du gøre dig nogle tanker omkring dit behov, inden du går ud og køber din nye el-ladcykel.

Hvilken el-ladcykel bør du vælge - og hvad bør du overveje inden køb?

Dette spørgsmål kan vi desværre ikke svare dig på, uden at kende dine behov. - Men nedenfor har vi listet nogle spørgsmål op, som du bør stille dig selv inden du investerer i en ny ladcykel med motor.

 • Hvilken type el-ladcykel passer bedst til dit behov?
  Svaret på dette spørgsmål finder du bedst ved at spørge dig selv om det primære formål er at transportere børn, gods eller kæledyr? Der findes nemlig cykler til alle 3 formål!
 • Hvor lange distancer cykler du oftest?
  Svaret på dette spørgsmål giver en ide om, hvilken størrelse motor du bør gå efter når du kigger på el-ladcykel. 
 • Hvor høj en hastighed har du behov for?
  Svaret på dette spørgsmål indikerer, ligesom distancen, hvilken størrelse motor du bør gå efter på din nye el-ladcykel.
 • Hvor mange børn/hvor meget gods forventer du at skulle transportere frem og tilbage på din el-ladcykel? 
  Svaret på dette spørgsmål giver dig en indikation på, hvor stor en belastning din el-ladcykel skal kunne klare i forhold til vægt og volumen. 

Du kan læse om regler for cykler med motor her.

Nihola ladcykler - fremstillet i Danmark i dansk kvalitet!

Nihola ladcykel og el-ladcykler er fremstillet i Danmark - og er dansk kvalitet når det er allerbedst. Og netop derfor ser vi Nihola-modellerne køre rundt alle steder rundt omkring i landet. 

Ladcyklerne fra Nihola er lette at manøvrere rundt med og er bygget op omkring en solid konstruktion af pulverlakeret stål. Alle komponenter og detaljer er fremstillet med størst mulig fokus på sikkerhed og holdbarhed. 

Særligt Nihola 4.0 og Nihola Family el-ladcykler er et godt valg til børnefamilier, da de rummer plads til 2-4 børn og giver mulighed for tilkøb af kaleche med gennemsigtig front og sæder med y-sele. Både Nihola 4.0 og Nihola Family findes som almindelig ladcykel og el-ladcykel.

Du kan sagtens være heldig at finde en ladcykel fra Nihola på tilbud. 

Kom sikkert fra A til B med børn i ladcyklen

Vi kommer ikke udenom det! - En ladcykel ér virkelig et perfekt transportmiddel til børn. For mens den voksne træder i pedalerne, kan børn sidde trygt i ladet og følge med i trafikken i øjenhøjde.
Allerede når dit barn er gammelt nok til at sidde selv, kan du begynde at transportere barnet rundt, mens det sidder godt fastspændt til ladcyklens sæde (-men vær særlig opmærksom på, at barnet ikke kan få fingre i hjulet under transporten).
De fleste ladcykler er egnet til transport af 2-4 børn, afhængig af hvilken model du vælger. Først når børn når 7-8 årsalderen, vil de blive for store og tunge at transportere rundt på (men børn er meget forskellige, så aldersgrænsen kan selvfølgelig variere, afhængig af barnets fysik).
Når vejret er godt, er det skønt for børn at sidde i ladcyklen og mærke vindens susen i ansigtet. Og så er det samtidig sundt og giver nogle dejlige røde kinder!
Til de dage hvor vejret er vådt og gråt er det ofte muligt at tilkøbe en kaleche som kan give beskyttelse mod vind og vejr.

Ladcykel og cykelhjelm

Cykel og cykelhjelm hører sammen! – og derfor anbefaler vi selvfølgelig også at børn altid anvender cykelhjelm mens de sidder fastspændt i ladet. Ved at anvende hjelm allerede i ladcyklen, lærer børn fra helt små, at en cykelhjelm er et must på cyklen!

Babysæde & babyindsats til ladcykler

Når vi cykler rundt med de helt små børn i ladcyklen, skal det selvfølgelig foregå forsvarligt! Børn er jo vores kæreste eje!
Det er muligt at tilkøbe en babyindsats som ekstratilbehør til mange af de ladcykler der findes på markedet, men du kan også sagtens anvende en almindelig autostol til formålet.
Anvender du en almindelige autostol i ladcyklen skal du blot sørge for at selerne er strammet godt til og at bøjlen er oppe (præcis som når du bærer rundt på autostolen). Bøjlen vil i tilfælde af styrt fungere som en slags styrtbøjle.
Du kan læse mere om transport af børn og babyer i ladcykel her.

Køb en ladcykel til transport af din hund (- og bedste ven!)

Når vi skriver en ladcykel til transport af din hund (-og bedste ven!), så er det selvfølgelig fordi vi ved, at hunden også altid er vores ubetinget bedste ven! - Og derfor fortjener den at komme med på eventyr!
I vores sortiment af ladcykler kan du finde ladcykler som er særligt udviklet til transport af hunde. Disse udgaver er designet med en låge som gør det muligt for din hund, selv at gå ind og ud af ladet. Du behøver derfor ikke at løfte hunden op i ladet og belaste din ryg.
Du kan købe ladcykler til transport af hunde både med og uden el-motor.