Energi gel

Energi gels indeholder energi og kulhydrater i en koncentreret og tyktflydende form og anvendes under hårde og længerevarende træningspas med høj intensitet.

En energi gel foretrækkes af mange cyklister og løbere, da de er hurtige at indtage og derfor forstyrrer dit træningspas minimalt.

Energi gel - Energi til intensiv træning!

Energi gels er et koncentreret energiprodukt i flydende (geleagtig) form, som er hurtig og let at indtage – selv under aktiv træning. Netop derfor, er gels et uundværligt supplement til energidrikke og energibarer, for sportsudøvere der dyrker lange træningspas med høj intensitet eller deltager i konkurrencer. 

Gels anvendes ofte af løbere, cyklister, triatleter mm. da det hurtige indtag – og dermed hurtige virkning - gør det lettere at opretholde et stabilt energiniveau under træningen. 

Gels indeholder en kombination af både hurtig og langsom energi. De hurtige kulhydrater får du i form af druesukker, mens de langsomme kulhydrater findes i form af f.eks. stivelse. Sukkerarter optages meget hurtigt i kroppen og bidrager med en energi du kan udnytte umiddelbart efter indtagelse, mens de langsomme kulhydrater bliver lagret i kroppen til senere brug. 

Fordele ved at anvende energi gels 

  • En energi gel indeholder energi svarende til ca. 250 ml. energidrik. Men modsat 250 ml. energidrik kan en gel indtages på ganske få sekunder. 
  • En energi gel fylder minimalt når du har dem med på farten. 
  • En gel indeholder, foruden energi, også ofte salte og mineraler, som kroppen har ekstra meget brug for hvis du sveder meget under din træning. 
  • Gels findes i mange forskellige smagsvarianter, som spænder fra neutral til forskellige frugtsmage.
  • Gels findes i varianter både med og uden koffein. Du kan derfor vælge variant afhængig af, om du samtidig har brug for en opkvikkende effekt eller ej. 

Hos Cyklepartner.dk kan du finde energy gels fra High5PurePowerSIS og mange flere.