Gravel cykler

Se et udvalg af lækre gravel cykler

Hvad er en Gravel cykel?

Lad os starte helt fra starten. Hvad betyder Gravel? Gravel er et engelsk udtryk for grus, og skal dermed udtrykke cykling på mange forskellige overfladetyper. En gravelcykel giver dig som rytter mulighed for at krydse og udforske flere cykelruter, og dermed skabe dine egen personlige cykelrute.

En Gravelcykel kan i virkeligheden godt forveksles med en ryttercykel – ved første øjekast! Men må absolut ikke sammenlignes, da en Gravelbike er en fusion imellem en racercykel og en Mountainbike. En Gravelcykels stel er også genkendeligt fra ryttercyklens univers, men gør din position mere oprejst end på en ryttercykel, hvilket forbedrer din stabilitet og komfort. Samtidig har Gravel cykler drop-bar, som giver dig muligheden for at bruge den hen over mange forskellige terræn. Men udstyret med bredere dæk (med kraftigere fælge + eger), lavere gearingssystem og et mere stabilt stel, kan du også bevæge dig off-road! Dermed kan du kombinere det bedste fra dine cykelruter – uanset om de indebærer landevej, skovterræn, MTB-stier eller bykørsel.

Skal du ud på et længere eventyr på Danmarks cykelstier, kan du hos Cykelpartner finde alt i cykeltilbehør og cykeltasker. Har du behov for vejledning og gode råd, sidder vores kundesupport klar til at hjælpe dig. Kontakt dem via Chat, mail eller telefon 39 40 31 31.

Hvad er forskellen på Cross og Gravel?

Hvor en Gravel cykel er designet til udholdenhed og at udforske, så er en Cross cykel til fart og hastighed over en kortere periode. En Cross cykels stel vil være udformet til at hjælpe dig med at accelerere hurtigere og styre udenom forhindringer, i stedet for en all-round oplevelse som ved en Gravel cykel. Derfor er Cross cyklens dæk også oftere smallere end på en Gravel. Om du skal have det ene eller det andet handler om, hvilke behov du skal have opfyldt.

Hvad er forskellen på en Gravel og MTB?

Som tidligere nævnt, så kommer mange af en Gravels features fra en Mountainbike. Stellets geometri er designet til stabilitet samt muligheden for at udstyre cyklen med bredere dæk. Men med et racerstyr og et andet gearsystem, får du en mere behagelig oplevelse, som tager dig let gennem diverse cykelruter.

Kan man lave en racercykel om til en Gravel?

Stellets opbygning vil ikke give dig den samme komfort. Men hvis du ønsker at snige dig lidt ind på Gravel terræn, kan du med få justeringer på din racercykel, få en lille prøvesmag inden du foretager en ny investering. Men pas på – du risikerer at skulle shoppe Gravel Bike inden du ved af det.

  1. Monter et par store dæk. Bredere og større dæk giver større komfort og et bedre greb. Gå efter de største der passer, og ikke de største dæk i vores sortiment!
  2. Sørg for at hjul og eger også er af stærk nok kvalitet.
  3. Udskift cykelsædet med et mere polstret.
  4. Tilføj tykkere styrbånd, for øget komfort.

Hvis du ikke har en racercykel, som du vil forsøge at ombygge, kan du med fordel kigge efter en brugt Racercykel som du kan bygge om til en Gravel cykel. Kig her efter et stel, som er langt og giver en mere oprejst position. Den vil være mere stabil og nemmere at kontrollere ned ad bakke og på ujævnt terræn.

Få et ekstra adrenalin-sus på gravel cykel

Kickstart din Gravel-rejse og køb en Gravel bike med elmotor. På trods af den forholdsvis korte tid på det danske cykelmarked, er der set et behov for at tilføje endnu en variant; Gravel elcykel. Ved at investere i en model med motor, får du mulighed for at aflaste benene indimellem, og dermed, blandt andet, tage på længere turer. Den ekstra kraft kan også udnyttes til at give et ekstra sus i maven, og udfordre dine reaktions-evner på mere udfordret terræn. I dag er elmotoren og batteriet ofte en integreret del af cykelstellet, som giver et mere stilrent design. 

Se også vores udvalg af Gravel sko.