Dæktryksmåler

Med en dæktryksmåler kan du nemt og hurtigt måle dæktryk, både på din cykel, motorcykel, bil m.m.

Dæktryksmåler

En digital dæktryksmåler bruges, som navnet antyder, til at måle trykket i dækket.

Det er smart at have en dæktryksmåler som er trådløs, da man med en trådløs dæktryksmåler kan have den med sig, når man er ude og køre og dermed altid kan kontrollere dæktrykket.

Det er vigtig at vide, nøjagtig hvor meget luft der er i ens dæk. Grunden til dette er for at køre mest optimalt. På siden af dækket står det angivet hvor meget luft der skal i.

Hvis man kører med for lavt tryk i et cykeldæk vil det give for høj en rullemodstand, og hvis man kører med for højt dæktryk, så vil man opleve et øget antal punkteringer. Dæktrykket har en betydning for både stabiliteten og køreegenskaberne.

Hvis man har en cykelpumpe med manometer på, så er det ikke helt så nødvendigt med en dæktryksmåler. Dog bør man være opmærksom på, at et manometer på en pumpe ikke altid er helt så præcis, som en rigtig digital måler er.

En elektronisk tryksmåler til ventil kan også anvendes til andet end cykler. Disse er nemlig også brugbare til både biler, trillebør, sækkevogne m.m.

Ligesom med cykler, er det yderst vigtig at have det rigtige dæktryk på bilen. Lufttrykket står normalt angivet i bilens forreste, venstre dørstolpe og/eller i låget til tankdækslet. Det anbefales at man kontrollerer sit dæktryk mindst én gang om måneden.

Har du brug for hjælp, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice.