Quick release & stikaksler

Her på siden finder du vores brede udvalg af kvalitets stikaksler og quick release aksler til dine hjul.

Fulcrum - RS-007 - Aksel til Bagnav
OBS: Få stk. tilbage
Spar 50%
499 DKK 250,00 DKK inkl. moms
Fulcrum - RP9-002 - Pakning
OBS: Få stk. tilbage
Spar 50%
149 DKK 75,00 DKK inkl. moms
Quick Release til forhjul Quick Release til forhjul
49 DKK inkl. moms
Viser 1 til 25 af 25

Stikaksler og quick release

Stikaksler er det som holder dine cykelhjul fast på din cykel. På alle cykler findes der stikaksler, dog kan de fås i mange forskellige udgaver. På almindelig hverdags cykler, også kaldet citybikes, er det ofte at finde almindelige faste stikaksler, hvorimod på sportscykler er det normalt at finde såkaldte quick release. Med quick release aksler kan man hurtigt og nemt afmontere og montere hjul på sin cykel, hvilket er en fordel hvis man punkterer i en konkurrence og hurtigt skal have skiftet hjulet og videre på banen. Ved de almindelige faste stikaksler skal der gøres brug af værktøj til at løsne akslen og skifte hjulet. Faste stikaksler er mere sikre end quick-release, i den forstand at de som sagt ikke bare lige kan åbnes uden værktøj, og ens hjul dermed ikke bare kan fjernes og stjæles. Dermed vælger mange hverdagscyklister at have almindelige faste aksler på deres cykel.

Stikaksler følger altid med når du køber en ny cykel, men man kan få brug for nye ved køb af f.eks. nye hjul eller hvis man ønsker quick-release. 

Vær opmærksom på at der er forskel på om du køber Stikaksel/quick release baghjul eller stikaksel/quick release forhjul. 

Hometrainer

Når du køber en hometrainer skal du være opmærksom på om der medfølger stikaksler, enten med eller uden quick release. Ved mange hometrainere medfølger dette ikke, og du skal bruge dem som sidder på den cykel som skal monteres i hometraineren. Dog er det ikke altid at de stikaksler som bruges på din cykel også kan bruges på din hometrainer, derfor anbefaler vi altid at købe nogle nye stikaksler, og gerne med quick-release da det gør det nemt for dig at montere din cykels baghjul på din hometrainer. 

Diverse tilbehør

Her på siden finder du udover aksler og quick release, diverse tilbehør som bl.a. adapterkit, cykel lejer til nav, lejer til kassette. Ydermere kan du få leje kit, bestående af lejer, konus, pakninger og skål. Når du skal købe nye lejer, er det vigtigt at kigge på om lejet passer til dit præcise hjul. Dette står udspecificeret i produktteksten. 

Hos Cykelpartner finder du et bredt udvalg af stikaksler, quick release aksler og diverse tilbehør fra kendte producenter som f.eks. Fulcrum, Shimano og RockShox.

Har du brug for hjælp til at finde de rigtige stikaksler, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at vejlede dig.