Kranksæt & pedalarme

Her har vi samlet alle vores kranksæt og tilbehør til disse. Kranksættene består af pedalarme, krankboks og et eller flere tandhjul. Vi bestræber os på at have et stort udvalg af kranksæt til enhver smag og pengepung, så der er noget at vælge imellem både for pendleren, nybegynderen og den professionelle sportsrytter.

Shimano XT - Kranksæt M8100 - 1x12 gear uden klinge
Spar 30%
960,95 DKK Fra 673,00 DKK inkl. moms
Lasco - Kranksæt - 170 mm - Sølv med sort disc
Spar 30%
399 DKK 279,00 DKK inkl. moms
Shimano Deore - Kranksæt 1x10/11 gear - M5100
Spar 20%
489 DKK Fra 391,00 DKK inkl. moms
Shimano Deore - Kranksæt 2x10 gear - 26/36 tands - M4100-2
Spar 30%

Det første du bør undersøge inden du køber et nyt kranksæt er om krankboksen er kompatibel med dit cykelstel. Enkelte kranksæt kommer uden krankboks. Til disse skal du finde et der ikke alene er kompatibelt med resten af sættet men også passer til dit cykelstel.
Dernæst skal du sikre dig, at det kranksæt du køber er kompatibelt med resten af dine gearkomponenter på cyklen. Dvs. din kassette på baghjulet, cykelkæden samt for- og bagskifter. Hvis du har brug for råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, der står klar til at hjælpe dig.

Pedalarmslængde
Mange kranksæt kan vælges med forskellige pedalarmslængder, ligesom du kan udskifte pedalarmene efter behov. I modsætning til hvad mange tror, så betyder pedalarmslængden dog ikke noget for hvor meget kraft du får ud af dit tråd - medmindre du kører singlespeed kranksæt.
Til gengæld er pedalarmslængden vigtig for din komfort, når du cykler. De fleste indstiller saddelhøjden efter den udstrakte benlængde, så her betyder pedalarmslængden ikke meget. Det gør den derimod når du træder rundt, og benet nu befinder sig i ”kl. 12” position. Jo lavere rytteren er, jo mere må han/hun bøje sit knæ, hvilket på sigt kan føre til smerter i knæ og ryg. Det kan derfor være en fordel at køre med en kortere pedalarmslængde.

Kranksæt-typer:
Kranksæt defineres normalt ud fra antallet af tandhjul. Foruden single-speed, der blot har et tandhjul, findes der en række andre konstellationer, med forskellige fordele og ulemper:

- Compact-kranksæt
Har dobbelt sæt tandhjul men de er mindre end på normale dobbelte kranksæt, hvilket gør det lettere at køre op ad bakke. Derfor er der mange sports-ryttere der kører med compact-kranksæt. Kompakte kranksæt er også velegnede til pendlercyklen. De er dog ikke så velegnede på lange flade strækninger.

- Dobbelt kranksæt
Anvendes ofte til landevejskørsel da de giver ekstra fart på de lange flade strækninger. Til gengæld kan disse kranksæt gøre det besværligt at kravle op ad bakker og bjerge.

- Trippel kranksæt
For ryttere der gerne vil have et bredt gearspektrum er trippel-kranksæt et godt valg. De kan både give dig de høje gear du har brug for på flade strækninger, og de lave gear du skal bruge, for at klare de stejleste stigninger. Til gengæld er de ofte dyrere og også lidt tungere.

Hvor solidt skal mit kranksæt være?
Det afhænger først og fremmest af om du kører offroad eller landevej. På landevejen er det oftest en fordel med et let kranksæt. Når du skal vælge MTB kranksæt er det vigtigt først at fastslå hvordan du cykler. Er du typen der ikke kører voldsomt med massere af hop og belastninger på kranksættet, så er det værd at gå efter et let kranksæt. Den lavere vægt betyder at du kan køre hurtigere, men du er til gengæld nødt til at køre mere forsigtigt.
Er du derimod typen der elsker at køre vildt og udsætter dit kranksæt for store belastninger (muligvis har du allerede knækket et), så er det helt klart værd at gå efter et tungere men mere solidt kranksæt, der er mindre tilbøjeligt til at knække eller bøje.