Cykelbriller

Kæmpe udvalg af kvalitets cykelbriller til alle, uanset om du er nybegynder, motionist eller professionel cykelrytter. Vi har cykelbriller fra anerkendte brands til både mænd og kvinder, samt børnemodeller. Er du i tvivl om, hvilke cykelbriller der er de bedste til dig, kan du kontakte vores support, hvor fagfolk kan hjælpe dig.

Find dine favorit cykelbriller

Muc-Off - Brille- og linserens - 32 ml
Spar 15%
47 DKK 40,00 DKK inkl. moms
Viser 1 til 1 af 1

Stort udvalg af cykelbriller

I videoen forklarer Lars fra Cykelpartner forskellen på briller og linser

Når du vælger at investere i et par nye cykelbriller, er der flere forskellige parametre du bør være opmærksom på:

 • Hvilken størrelse brille skal du købe?
 • Skal cykelbrillen være med faste eller udskiftelige linser?
 • Har du brug for cykelbriller med indbygget styrke?
 • Skal cykelbrillerne have fotokromiske egenskaber?
 • Skal cykelbrillerne have udskiftelige linser

Det er langt fra lige så simpelt at vælge et par cykelbriller, som det er at investere i et par almindelige solbriller. Et par solbriller bruger du kun når solen skinner, mens du bruger cykelbriller i al slags vejr.

Nedenfor finder du en guide som kan hjælpe dig igennem processen, da det er vores klare ambition, at du skal ende op med et par lækre cykelbriller, som du kan have glæde af i mange år.

Blandt vores sortiment af cykelbriller kan du finde mange forskellige typer, med hver deres forskellige egenskaber. Blandt sortimentet finder du cykelbriller fra fx Demon OcchialiRudy ProjectAGUSweet Protection m.fl. 

For at gøre det mere overskueligt er cykelbrillerne inddelt efter type – og disse typer kan du let filtrere frem, ved at anvende vores filterfunktion øverst på siden.

Derfor skal du bruge cykelbriller?

Cykelbriller til damerFørst bør du gøre op med dig selv, hvilke egenskaber du har brug for i et par cykelbriller. Skal cykelbrillen være med fotokromiske egenskaber eller skal de have udskiftelige linser? Selve hovedformålet med at anvende cykelbriller er selvfølgelig at beskytte dine øjne mod solens stråler. Derudover giver de også beskyttelse mod vind og insekter.

Fotokromiske cykelbriller

Når du køber et par cykelbriller med fotokromisk linse, behøver du ikke bekymre dig om vejret i forhold til dit udsyn – fotokromiske linser skifter nemlig toning i løbet af ganske få sekunder. 

Indenfor fotokromiske cykelbriller findes forskellige kategorier, som spænder fra 0-4, hvor 4 er den mørkeste kategori. Tallet angiver hvilket spænd toningen strækker sig over. Du kan altid se brillens kategori under brillens specifikationer. 

Polariserede glas på cykelbriller

Der er mange fordele ved et par polariserede cykelbriller. De polariserede linser er med til at reducere genskinnet, som kan opstå fra fx biler, sne og selve landevejen. Når sollys rammer en blank overflade, bliver bølgelængden reflekteret horisontalt – og det er netop denne effekt der giver et skarpt skær, som kan virke generende når du cykler. I disse situationer kan et par polariserede cykelbriller hjælpe dig.

Flere af vores cykelbriller har indbyggede Photochromic PH linser, som betyder at linserne tilpasser sig efter vejret/lyset. Linserne bliver næsten klare når det er mørkt og de bliver mørke når det er lyst. Det er en form for intelligent cykelsolbriller der tilpasser sig automatisk til lyset.

Cykelbriller med faste linser

Når der er tale om en cykelbrille med faste linser betyder det, at cykelbrillens linse er fastgjort til selve stellet og ikke kan udskiftes med andre linser.

Denne type brille begrænser sig til anvendelse i enten solskin eller mørke. Men hvis du på forhånd ved, at du kun kommer til at anvende den ene type linse, så er det ingen grund til at investere i et par cykelbriller med udskiftelige linser. 

Ved du på forhånd at du ikke kan nøjes med én type linse, vil vi anbefale dig at investere i et par cykelbriller med udskiftelige linser, da denne løsning vil være langt billigere end at købe 3 par enkelt cykelbriller, med fx klar, gul og grå linse.

Cykelbriller med udskiftelige linser

Cykelbriller med linserHvis du vælger at investere i et par cykelbriller med udskiftelige linser, vil der typisk følge 2-3 sæt ekstra linser med til cykelbrillen (Men du kan også få cykelbriller i sæt med op til 6 linser).

Da de forskellige farver linser har forskellige egenskaber på landevejen, bør du sikre dig at de medfølgende linser passer til netop dit behov. Som standard medfølger der dog næsten altid grå (smoke), gul og transparent.

Hvad betyder de forskellige farver linser/glas

Som nævnt er der typisk 3 sæt ekstra linser/glas med, når du køber et par cykelbriller med udskiftelige linser. Kombinationen kan selvfølgelig også være anderledes, men denne kombination er den klassiske, da den giver en god allround dækning på din cykeltur. 

 • Fotokromisk linse tilpasser sig lysforholdene ved at være klar når der er skygge og blive tonet i takt med lysstyrken 
 • Gul & orange linse anvendes ofte under vejrforhold med lav sigtbarhed, som fx tåge eller mørke. Disse nuancer fremhæver også skygger og nuancer i terrænet
 • Transparent linse anvendes til at afskærme mod vinden og beskytter samtidig mod insekter og mudder
 • Grå linse anvendes til at benytte dine øjne mod solens skarpe stråler. Gengiver farver og kontraster så naturligt som muligt
 • Rød linse skærper kontrasterne i landskabet
 • Spejlrefleks linse reflekterer solens skarpe stråler og giver maksimal beskyttelse til dine øjne

Cykelbriller med styrke

Blandt vores udvalg af cykelbriller, finder du også et udvalg med styrke. Disse er praktiske hvis du anvender briller til hverdag, men ikke ønsker at investere i et par specialfremstillede cykelbriller med din styrke. De rette briller med styrke giver dig mulighed for både at nyde udsigten på din cykeltur og samtidig følge med i aktiviteten på din GPS eller telefon.

Har du ikke et par cykelbriller med specialfremstillet styrke, kan det være nødvendigt at bære linser under dine briller eller at investere i et par cykelbriller med styrke. Brillerne fåes i styrkerne +1,5, +2,0 & +2,5.

Cykelbriller til børn

Nogle cykelbriller er produceret særligt til børn. – men egentlig er størrelsen den eneste forskel fra børnecykelbriller til alm. cykelbriller til voksne. De fleste briller til børn er prisbillige briller, men du kan sagtens få cykelbriller til børn både med faste- og udskiftelige linser.