Bremseklodser til skivebremser

Stort udvalg af bremsekloddser i metal og resin. Er du i tvivl om hvilke bremseklodser du bør vælge til din cykel, så kan du med fordel se vores korte video-guide nederst på siden. Her kan du også læse om fordelene ved at vælge henholdsvis metal eller resin til din cykel. 

Bremseklodser til skivebremser - hvilke skal du vælge?

Der findes bremsekloder til skivebremser i to udgaver - metal og resin.

En del ryttere synes det er svært at vælge - og det forstår vi godt! Du kan blive meget klogere i dit valg af bremseklodser ved at se videoen. Har du ikke tålmodighed til at se hele videoen, kommer der her et par hurtige tips.

Du kan ofte se hvilken type bremseklods du skal anvende, ved at kigge på din bremseskive. Her står oftest beskrevet om du bør anvende metal eller resin i kombination med din bremseskive. I nogle tilfælde kan du anvende begge dele.

Bremseklodser i metal giver den bedste bremsekraft og har den længste holdbarhed. Til gengæld kan bremseklodser i metal have en større tendens til at give hyle-lyde, end bremseklodserne med resin. 

Bremseklodser i resin har en god bremseevne (det er vigtigt at slå fast!), men ikke lige så god som modellerne i metal, da materialet er blødere. Holdbarheden er heller ikke helt så god, som på modellerne i metal. Til gengæld er bremsekloder i resin billigere end bremseklodser i metal.