Cykelholder til bilen
Vi har et stort udvalg af cykelholdere til bilen, uanset om din bil er med anhængertræk eller om cykelholderen skal fastgøres på bagklappen eller på taget - og uanset om du skal have 1,2,3 eller 4 cykler med. Er du i tvivl om hvilken holder der passer til din bil eller dit behov, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på 39 40 31 31.
Hvis der er monteret et anhængertræk på din bil, er der flere gode løsninger at vælge imellem, når du skal anskaffe dig en ny cykelholder.
Der findes den lille simple saksemodel, som er en nem og billig cykelholder til anhængertræk - og så fylder den meget minimalt, når den ligger i bagagerummet på din bil. Denne model er rigtig fin hvis du f.eks. skal fragte dit barns cykel hjem fra skole, eller kører korte distancer.
Der findes også flere større og mere avancerede cykelholdere til montering på anhængertrækket – og disse er ofte mere stabile og sikre at køre rundt med. Denne type er især god, hvis du kører ofte eller kører lange distancer med cyklen bag på bilen.
Skal du have flere af familiens cykler med på ferie sydpå eller er du ofte på cykeltur med kammeraterne, er det en god idé at vælge en cykelholder med vippefunktion, som gør det muligt at komme i bilens bagagerum, selvom cyklerne er monteret på cykelholderen.
Noget af det vigtigste du bør tage stilling til, er hvor mange cykler du har behov for at transportere rundt – både nu og i den nærmeste fremtid.
Blandt vores sortiment kan du f.eks. finde følgende typer cykelholdere til biler med anhængertræk, fra anerkendte brands som Thule, BuzzRack og Atera m.m.
Spørg evt. andre cykelryttere hvad deres erfaringer er, inden du investerer i en ny cykelholder.
Har du en bil uden anhængertræk - så fortvivl ikke. Du har stadig rigtig gode muligheder for at finde en cykelholder der passer på din bil – og der findes faktisk flere gode løsninger!
Én løsning kan være at købe en cykelholder til montering på din bagklap. Denne type cykelholdere er lige så sikre som de øvrige cykelholdere, men findes typisk ikke i modeller til 4 cykler – og gør det vanskeligt at benytte dit bagagerum samtidig. Med en cykelholder til bagklappen, skal du være meget opmærksom på, om den passer til din type bil/model. Er du i tvivl sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig.
En anden rigtig god løsning kan være at vælge en cykelholder til montering på taget. Denne løsning kræver at der monteres tagbøjler på bilens tag, inden cykelholderen monteres. Fordelen ved denne løsning er, at selve holderne ikke fylder ret meget når de skal opbevares efterfølgende og kan sagtens hænge på en væg. - metoden kræver desuden ikke en ekstra nummerplade eller genere din adgang til bagagerummet.
I Danmark bliver cykling mere og mere populært. Vi cykler til og fra arbejde, både for at komme let igennem morgentrafikken, for at spare penge på de stigende udgifter til brændstof og ikke mindst fordi det er god motion. Vi kan lide det! - vi vil gerne være miljøbevidste og mange af os lader derfor bilen stå når det er muligt.
Cykling er for alle aldersgrupper, - fra barnet til pensionisten. Vi har ofte cyklerne med når vi kører på ferie i udlandet, når vi skal i sommerhuset herhjemme – ja, der er stort set ingen begrænsninger for, hvor vi kan tage vores cykler med hen.
Der findes et stort udvalg af forskellige typer af cykelholdere - både til biler med anhængertræk og til biler uden træk.
Eksempler på cykelholdere på cykelpartner:
Flere af modellerne til montering på bilens anhængertræk har en praktisk vippefunktion, som gør det let at komme i bilens bagagerum, selvom cyklerne er fastgjorte på cykelholderen. De fleste nye cykelholdere har også mulighed for individuel tilpasning, så du kan montere både små og store cykler.
Når du skal ud at kigge efter en ny cykelholder er det en god ide, først at finde ud af hvad dit behov er.
Hvis du bare skal have din MTB med i skoven en gang i mellem eller måske bare hente dit barns cykel på skolen et par gange om året, så er der ingen grund til at bruge mange tusinde kr. på en ny cykelholder og du kan nøjes med at købe en billig model.
Hvis du derimod skal køre meget med cyklerne i hverdagene eller måske har cyklerne med sydpå hvert år, så er det en god ide at vælge en cykelholder, hvor du kan føle dig tryg under transporten og hvor du ikke skal sidde og være bange for, at cyklerne rutsjer rundt. Måske du har et behov for at komme i bagagerummet uden at du skal læsse cyklerne af hver gang. Så skal du kigge efter en cykelholder med vippefunktion. Dette er særdeles rart når du kører langt, f.eks. når du skal på ferie sydpå.
Når du har fundet ud af hvad dine krav er til en cykelholder, kan du med fordel kigge efter tilbud på nettet. Du kan sagtens være heldig at finde den helt rigtige model til en skarp pris. – uanset om du foretrækker en cykelholder fra Thule, BuzzRack eller Atera eller andre brands.
Når du skal køre med el-cykler, er det væsentligt at du sikrer dig, at cykelholderen er godkendt til at kunne transportere el-cykler. Og her er det vægten, der er den afgørende faktor. Typisk vil en cykelholder til 3 cykler, kun kunne klare 2 el-cykler, hvis du skal overholde vægtbegrænsningen og køre sikkert. Kort sagt, kan du ikke regne med, at du må fragte 2 el-cykler, hvis du har en cykelholder med kapacitet til 2 cykler.
Vægten er én ting – kapaciteten er en anden. Og også her skal du være opmærksom, hvis du skal købe en cykelholder til at fragte din el-cykel frem og tilbage. El-cykler fylder som regel en del mere almindelige cykler og derfor er det væsentligt at du har lidt mere plads på din cykelholder. En hovedregel er, at skal du have 2 cykler med, vælger du en cykelholder til 3 cykler, skal du transportere 3 cykler vælger du en cykelholder til 4, osv. Det giver dig lidt ekstra plads og dermed vil elcyklerne komme til at stå mere stabilt og undgå at ridse hinanden.
Ovenstående gælder selvfølgelig ikke hvis du køber en cykelholder der er fremstillet specielt til el-cykler. På disse modeller er der selvfølgelig taget hensyn til ovenstående udfordringer.
For at beskytte din cykel under transport, kan du vælge at beskytte cyklens stel mod ridser, skrammer og stenslag med et Tubeskin, som er et kraftigt stykke gummi der klæbes fast på cyklens stel.
Du kan også vælge at købe skumgummirør/varmeisoleringsrør, (som er ret billige) som kan monteres på enten cykelholderen eller direkte på cyklens stel. Så er cyklen endnu bedre beskyttet mod skrammer under transport. – Andre bruger også bare klude og håndklæder!
Vi anbefaler alle der køber en cykelholder uden integreret lås (til fastlåsning af cykel og stativ), at de investerer i denne. Det er så ærgerligt at komme tilbage til bilen og så er cyklerne væk. Tjek evt. med dit forsikringsselskab, om dette er et krav for at din forsikring er gældende.
På nettet kan du finde flere gode og brugbare testresultater af cykelholdere. Tag f.eks. et kig på www.fdm.dk, som har lavet en rigtig fin anmeldes af de forskellige typer cykelstativer og stillet dem op mod hinanden. I testen er der både lagt vægt på pris og kvalitet, ligesom fordele og ulemper ved hver model også bliver belyst.
En cykelholder kræver ikke meget vedligeholdelse, men det er altid en god ide at holde cykelholderen fri for skidt og snavs, som potentielt kan ridse cyklerne når de er spændt fast i holderen. Rengøring af holderen kan evt. gøres ved brug af autoshampoo og en blød børste – skyl efter med rent vand.
Hos Cykelpartner.dk har du mulighed for at købe ekstra udstyr til din cykelholder eller cykelstativ. Mange benytter sig af ekstra bagagestropper, blæksprutter, lygtebom eller adaptere og lign.
Når du kører med en cykelholder, (uanset om den er monteret på taget, bagklappen eller på anhængertrækket) gælder det, at den skal være godkendt til kørsel med cykler i Danmark. I Tyskland er reglerne ekstra skærpede, men det er stadigvæk tilladt for danskere, at køre lovligt med en cykelholder, der er godkendt til kørsel i Danmark.
En anden vigtig ting man skal være opmærksom på som bilejer er, at hvis udstyret/cykelholderen dækker for bilens nummerplade, reflekser eller lygter, skal man anskaffe sig en 3. nummerplade og montere denne på en lygtebom, som monteres bagerst på bilen. (En 3. nummerplade kan bestilles ved Skat.dk).
De fleste nyere cykelholdere til anhængertrækket, har allerede en indbygget lygtebom med plads til montering af den ekstra nummerplade. Der er altså flere fordele ved at købe en cykelholder med nummerplade. Dette bør tages i betragtning når der sammenlignes pris.
Bliver du stoppet uden lygtebom og nummerplade, risikerer du at få en bøde.